Reports

[GA4] Sivut ja näkymät ‐raportti

Sivut ja näkymät ‐raportti on valmis erittelyraportti, jossa on dataa sivuista, joilla käyttäjät ovat käyneet verkkosivustollasi, ja näkymistä, joita käyttäjät ovat avanneet mobiilisovelluksessasi. Sen avulla saat siis selville, missä ihmiset käyvät sivustoillasi ja sovelluksissasi. "Sivuilla" tarkoitetaan verkkosivuston yksittäisiä sivuja ja "näkymillä" mobiilisovelluksen yksittäisiä näkymiä.

How do users interact with your website or app? Use Engagement reports in Google Analytics

Näin löydät raportin

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit Raportit.
  3. Klikkaa vasemmalta Aktivoituminen > Sivut ja näkymät.

Etkö näe raporttia? Jos et näe raporttia vasemmalla, raportti on voitu poistaa tai se ei sisälly oletusraportteihin. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä raportin vasempaan navigointipaneeliin. Katso, miten raportti lisätään.

Näin näet yhtä sivua tai näkymää koskevan datan

Jos haluat keskittää raportin kaaviot ja taulukon yhteen sivuun tai näkymään (ja piilottaa muun datan), lisää raporttisuodatin. Varmista, että raporttisuodatin on määritelty seuraavasti, jotta näet vain yhtä tai muutamaa sivua tai näkymää koskevan datan:

1. Klikkaa raportin yläreunasta + Lisää suodatin.
  2. Jätä oikealla olevassa Luo suodatin ‐valintaikkunassa "Sisällytä"-kohta valituksi.
  3. Valitse avattavasta Ulottuvuus-valikosta "Sivun polku ja näkymän luokka".
  4. Valitse avattavasta Ulottuvuusarvot-valikosta yksi tai useampi sivun polku tai näkymän luokka.
  5. Klikkaa OK.
  6. Klikkaa Käytä.

Näin näet ensimmäisen sivun, jolle joku saapui

Sivut ja näkymät ‐raportista näet dataa sivuista ja näkymistä, joilla ihmiset ovat käyneet, riippumatta siitä, onko kyseessä istunnon ensimmäinen vai myöhempi sivu. Jos haluat nähdä ensimmäisen sivun, jolle he päätyvät, käytä sen sijaan Laskeutumissivu-raporttia.

Näin näet, mitä käyttäjä teki ennen käyntiä tai sen jälkeen

Jos haluat nähdä, mitä joku teki ennen käyntiään sivulla tai näkymässä tai sen jälkeen, luo reitin kartoitus. Sitä käyttämällä voit valita reitin ensimmäisen tai viimeisen sivun/näkymän ja nähdä sitten sivut/näkymät, joilla käyttäjät ovat käyneet joko heti kyseisen sivun/näkymän jälkeen tai juuri sitä ennen.

Sen avulla voit esimerkiksi saada vastauksen kysymykseen "Mille sivulle joku siirtyi käytyään t-paitasivulla?" tai "Missä näkymissä joku kävi ennen kuin näki paketin päivittämisnäkymän?"

Sivun polun "/" merkitys

Sivun polku "/" on hakemistoerotin, joka ilmaisee, että verkkosivuston kotihakemistoa on pyydetty. Se edustaa siis verkkosivustosi etusivua.

Raportin ulottuvuudet

Raportti sisältää seuraavat ulottuvuudet. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin ulottuvuuksia.

Ulottuvuus Kuvaus Täyttötapa
Sisältöryhmä Sivuun tai näkymään liittyvä sisältöryhmä (eli määrittelemäsi sivujen ja näkymien kategoriat) Sisältöryhmä perustuu content_group-parametriin. Lue lisää
Isäntänimi Sen URL-osoitteen aliverkkotunnus ja verkkotunnus, jossa ihmiset ovat käyneet sivustollasi. Esimerkiksi osoitteen www.example.com/contact.html isäntänimi on www.example.com. Ulottuvuus täyttyy automaattisesti.
Sivun polku ja näkymän luokka

Sivun polku verkkosivuston URL-osoitteesta ja näkymän luokka mobiilisovelluksesta

Sivun polku perustuu verkkotunnuksen jälkeiseen arvoon. Jos joku käy esimerkiksi osoitteessa www.example.com/Laukut, example.com on verkkotunnus ja Laukut on sivun polku.

Näkymän luokka perustuu UIViewController- tai Activity-luokan nimeen sen mukaan, kumpi on aktiivisena käyttäjän näytöllä.

Sivun otsikko ja näkymän luokka Sivun otsikko verkkosivustolta ja näkymän luokka mobiilisovelluksesta

Sivun otsikko perustuu HTML-koodisi <title>-tagiin. Voit myös lähettää eri otsikon lisäämällä page_title-parametrin config-komentoon.

Näkymän luokka perustuu UIViewController- tai Activity-luokan nimeen sen mukaan, kumpi on aktiivisena käyttäjän näytöllä.

Sivun otsikko ja näkymän nimi Sivun otsikko verkkosivustolta ja näkymän nimi mobiilisovelluksesta

Sivun otsikko perustuu HTML-koodisi <title>-tagiin. Voit myös lähettää eri otsikon lisäämällä page_title-parametrin config-komentoon.

Näkymän nimi perustuu nimeen, jonka olet antanut näkymälle Firebasen avulla.

Raportin mittarit

Raportti sisältää seuraavat mittarit. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin mittareita.

Mittari Kuvaus Täyttötapa
Keskimääräinen aktivoitumisen kesto

Keskimääräinen aika, jonka sivusto oli etualalla käyttäjän selaimessa tai sovelluksessa

Keskimääräinen aktivoitumisen kesto = käyttäjien aktivoitumisen yhteenlaskettu kesto / aktiivisten käyttäjien määrä

Mittari täyttyy automaattisesti.
Konversiot Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet konversiotapahtuman Täytä mittari merkitsemällä tapahtuma konversioksi.
Tapahtumien määrä Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet tapahtuman Mittari täyttyy automaattisesti.
Kokonaistulot Kokonaistulot ostoksista, sovelluksensisäisistä ostoksista, tilauksista ja mainostuloista Mittari sisältää seuraavat tapahtumat: purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew ja app_store_subscription_convert. Lisäksi siihen lasketaan mainostulot, jotka on saatu Google AdMob- tai Google Ad Manager ‑integroinnin kautta tai lähettämällä ad_impression-tapahtuma kolmannen osapuolen integroinnista.
Katselukerrat Käyttäjien näkemien mobiilisovellusnäkymien tai verkkosivujen määrä. Sisältää yksittäisen näkymän tai sivun toistuvat katselukerrat. Mittari täyttyy automaattisesti.
Katselukerrat käyttäjää kohti Keskimääräinen mobiilisovellusnäkymien tai verkkosivujen katselukertojen määrä käyttäjää kohti Mittari täyttyy automaattisesti.
Käyttäjät Sivustollasi tai sovelluksessasi käyneiden yksittäisten käyttäjien määrä Mittari täyttyy automaattisesti.