Reports

[GA4] Konverteringer-rapporten

Konverteringer-rapporten er en forhåndsdefinert detaljert rapport med informasjon om hvor ofte brukere har utløst de ulike konverteringshendelsene, og hvor mange brukere som har utløst de ulike konverteringshendelsene.

Hva er en konverteringshendelse?

En konverteringshendelse er en hendelse du merker som en konvertering siden hendelsen måler en handling som er viktig for at bedriften din skal oppnå gode resultater. Når noen utløser hendelsen ved å utføre handlingen, registreres en konvertering i Google Analytics, og den blir vist i rapportene dine.

Hvis du allerede samler inn en hendelse som ikke helt måler det du ønsker å måle som en konvertering, kan du opprette eller redigere hendelser i Google Analytics og så merke hendelsene som konverteringer.

Du kan bruke DebugView for å bekrefte at du samler inn hendelsen, og at Google Analytics behandler hendelsen som en konvertering. Hendelser som ikke er konverteringshendelser, er merket med blått og et klikkeikon, og konverteringshendelser er merket med grønt og et flaggikon i DebugView.

Se rapporten

1. Logg på Google Analytics.
  2. Velg Rapporter Rapporter fra menyen til venstre.
  3. Klikk på Engasjement > Konverteringer til venstre.

Ser du ikke rapporten? Hvis du ikke ser rapporten til venstre, er den kanskje fjernet, eller så inngår den ikke i standardsettet av rapporter. Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til rapporten i navigasjonspanelet til venstre. Finn ut hvordan du kan legge til rapporten

Dimensjoner i rapporten

Rapporten inneholder disse dimensjonene. Hvis du har rollen redigerer eller administrator, kan du legge til dimensjoner i og fjerne dem fra rapporten.

Beregning Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Hendelsesnavn Navnet på en hendelse. Hvis noen for eksempel utløser en kjøpshendelse (purchase), fylles dimensjonen ut med teksten «purchase». Denne beregningen fylles ut automatisk.

Beregninger i rapporten

Rapporten inneholder disse beregningene: Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til beregninger i og fjerne dem fra rapporten.

Beregning Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Konverteringer Antallet ganger brukere utløste en konverteringshendelse. Du kan fylle ut denne beregningen ved å merke en hendelse som en konvertering.
Samlet inntekt

Den samlede inntekten fra kjøp, kjøp i apper, abonnementer og annonseinntekter.

Totale inntekter = kjøp + kjøp i app + abonnementer + annonseinntekter

Merk: Bare hendelser knyttet til kjøp, kjøp i app, abonnementer og annonseinntekter kan ha totale inntekter. Hvis du vil se verdien tilordnet andre hendelser, kan du sjekke Hendelsesverdi-beregningen i stedet.

Når du konfigurerer kjøpshendelsen, må du oppgi verdier for både verdi- og valutaparameterne. Hvis ikke får du ikke se kjøpsdata for «Totale inntekter»-beregningen.

Denne beregningen er summen av hendelsene purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew og app_store_subscription_convert samt annonseinntektene, som fylles ut via Google AdMob-integreringen, Google Ad Manager-integreringen eller ved å sende «ad_impression»-hendelsen fra en integrering med en tredjepart.

Totalt antall brukere

Antallet unike User-ID-er som har utløst hendelser.

Med denne beregningen kan du måle antallet unike brukere som har loggført hendelser.

Denne beregningen fylles ut automatisk.

Vanlige spørsmål

Hvordan tilordner Google Analytics konverteringer til ulike konverteringstrakter?

Hvis du vil finne ut mer om konverteringene dine, for eksempel banene kundene følger frem mot konverteringer, og hvordan de ulike attribusjonsmodellene fordeler konverteringer til de ulike kontaktpunktene underveis, kan du lese gjennom rapporten om konverteringstrakter.

Hvilken attribusjonsmodell bruker Analytics på konverteringene?

Den databaserte attribusjonsmodellen brukes som standard i Google Analytics. Denne datadrevne attribusjonsmodellen fordeler konverteringer basert på data om de enkelte konverteringshendelsene. Hver modell er tilpasset deg og konverteringshendelsene dine. Du kan endre attribusjonsinnstillingene på administratorsiden. Finn ut mer