Reports

[GA4] Konversiot-raportti

Konversiot-raportti on valmis erittelyraportti, josta näkyy, miten usein käyttäjät ovat käynnistäneet kunkin konversiotapahtuman ja kuinka moni käyttäjä on käynnistänyt kunkin konversiotapahtuman.

Mikä on konversiotapahtuma?

Konversiotapahtuma on tapahtuma, jonka merkitset konversioksi, koska se mittaa liiketoimintasi kannalta tärkeää toimintaa. Kun joku käynnistää tapahtuman tekemällä kyseisen asian, Google Analyticsissa kirjataan konversio, joka näkyy raporteissasi.

Jos keräät jo tietoja tapahtumasta, joka ei täysin mittaa sitä, mitä haluat mitata konversiona, voit luoda tai muokata tapahtumia Google Analyticsissa ja merkitä sitten ne konversioiksi.

Voit tarkistaa DebugView'n avulla, että tapahtuman tiedot kerätään ja että Google Analytics käsittelee tapahtuman konversiona. DebugView'ssa muut kuin konversiotapahtumat on merkitty sinisellä klikkauskuvakkeella, mutta konversiotapahtumat on merkitty vihreällä lippukuvakkeella.

Näin löydät raportin

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit Raportit.
  3. Klikkaa vasemmalta Aktivoituminen > Konversiot.

Etkö näe raporttia? Jos et näe raporttia vasemmalla, raportti on voitu poistaa tai se ei sisälly oletusraportteihin. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä raportin vasempaan navigointipaneeliin. Katso, miten raportti lisätään.

Raportin ulottuvuudet

Raportti sisältää seuraavat ulottuvuudet. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin ulottuvuuksia.

Mittari Kuvaus Täyttötapa
Tapahtuman nimi Tapahtuman nimi. Jos joku esimerkiksi käynnistää ostotapahtuman, ulottuvuuden arvona näkyy "purchase". Mittari täyttyy automaattisesti.

Raportin mittarit

Raportti sisältää seuraavat mittarit. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin mittareita.

Mittari Kuvaus Täyttötapa
Konversiot Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet konversiotapahtuman Mittari täyttyy automaattisesti, kun merkitset tapahtuman konversioksi.
Kokonaistulot

Kokonaistulot ostoksista, sovelluksensisäisistä ostoksista, tilauksista ja mainostuloista

Kokonaistulot = ostokset + sovelluksensisäiset ostokset + tilaukset + mainostulot

Huom. Kokonaistulot koskevat vain ostoksiin, sovelluksensisäisiin ostoksiin, tilauksiin ja mainostuloihin liittyviä tapahtumia. Jos haluat nähdä muiden tapahtumien arvon, tutustu "Tapahtuman arvo" ‐mittariin.

Kun luot purchase-tapahtuman, muista lisätä arvot sekä value- että currency-parametreille. Muuten et näe Kokonaistulot-mittarin ostodataa.

Mittari sisältää seuraavat tapahtumat: purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew ja app_store_subscription_convert. Lisäksi siihen lasketaan mainostulot, jotka on saatu Google AdMob- tai Google Ad Manager ‑integroinnin kautta tai lähettämällä ad_impression-tapahtuma kolmannen osapuolen integroinnista.

Käyttäjiä yhteensä

Niiden yksittäisten käyttäjätunnusten määrä, joiden yhteydessä on käynnistynyt jokin tapahtuma

Mittarin avulla voit mitata tapahtuman käynnistäneiden yksittäisten käyttäjien määrän.

Mittari täyttyy automaattisesti.

Usein kysyttyä

Miten Google Analytics kirjaa krediitin eri konversioreiteille?

Jos haluat lisätietoa konversioista, esimerkiksi asiakkaiden konversioreiteistä ja siitä, miten eri attribuutiomallit jakavat krediitin reitillä olevien kontaktipisteiden kesken, tutustu Konversioreitit-raporttiin.

Mitä attribuutiomallia Analytics käyttää konversioille?

Google Analytics käyttää oletuksena datalähtöistä attribuutiomallia. Siinä konversiokrediitti jaetaan kutakin konversiotapahtumaa koskevan datan perusteella. Jokainen malli on yksilöllinen ja koskee vain sinun konversiotapahtumiasi. Voit muuttaa attribuutioasetuksia Järjestelmänvalvoja-sivun Attribuutioasetukset-kohdasta. Lue lisää