Reports

[GA4] Rapporten E-handelsköp

Rapporten E-handelsköp är en fördefinierad detaljrapport som visar information om de produkter eller tjänster som du säljer i din onlinebutik.

Learn how your ecommerce business is performing in the monetization reports in Google Analytics 4

Se rapporten

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  3. Öppna rapporten E-handelsköp till vänster.

Ser du inte rapporten? Om du inte ser rapporten till vänster kan den ha tagits bort eller ingår inte i dina standardrapporter. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till rapporten till vänster. Läs om hur du lägger till rapporten

Varifrån kommer e-handelsdata?

Mäta e-handelsaktivitet på en webbplats eller i en app

Om du vill se e-handelsdata från din onlinebutik måste du skicka e-handelshändelser (till exempel add_to_cart och purchase) från din webbplats (anvisningar) eller app (anvisningar).

E-handelshändelser samlas inte in automatiskt av Google Analytics. De kan dock tolkas i Analytics när de skickas, och dimensioner, mätvärden och rapporter uppdateras automatiskt.

Anmärkningar:

• Om du utelämnar obligatoriska parametrar för en e-handelshändelse behandlas händelsen som en anpassad händelse och syns inte i rapporten. Läs igenom kraven på parametrar innan du skickar en e-handelshändelse.
  • Om du vill se data om anpassade parametrar måste du ställa in anpassade dimensioner och mätvärden och lägga till dem i rapporten.

Mäta e-handelsaktivitet på en Shopify-webbplats

Om du har ställt in Google Analytics i din Shopify-butik samlas vissa av e-handelshändelserna in automatiskt åt dig. Dessa är add_to_cart, begin_checkout och purchase. (Se en lista över händelser som samlas in automatiskt av Shopify.) Läs dokumentationen om e-handel ovan om du vill ställa in de andra rekommenderade e-handelshändelserna.

Dimensioner i rapporten

Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort dimensioner i rapporten.

Dimension Beskrivning Så fylls dimensionen
Varumärke Varumärket för en artikel (till exempel en produkt som du säljer) Varumärke hämtas från parametern item_brand på artikelnivå i en e-handelshändelse.
Artikelkategori Den första hierarkiska kategorin som du klassificerade en artikel i (till exempel en produkt som du säljer). Exempel: I kläder/herr/sommar/skjortor/t-shirtar tillhör ”kläder” artikelkategorin. Artikelkategori hämtas från parametern item_category på artikelnivå i en e-handelshändelse.
Artikelkategori 2 Den andra hierarkiska kategorin som du klassificerade en artikel i (till exempel en produkt som du säljer). Exempel: I kläder/herr/sommar/skjortor/t-shirtar tillhör ”herr” Artikelkategori 2. Artikelkategori 2 hämtas från parametern item_category på artikelnivå i en e-handelshändelse.
Artikelkategori 3 Den tredje hierarkiska kategori som du klassificerade en artikel i (till exempel en produkt som du säljer). Exempel: I kläder/herr/sommar/skjortor/t-shirtar tillhör ”sommar” Artikelkategori 3. Artikelkategori 3 hämtas från parametern item_category3 på artikelnivå i en e-handelshändelse.
Artikelkategori 4 Den fjärde hierarkiska kategorin som du klassificerade en artikel i (till exempel en produkt som du säljer). Exempel: I kläder/herr/sommar/skjortor/t-shirts tillhör ”skjortor” Artikelkategori 4. Artikelkategori 4 hämtas från parametern item_category på artikelnivå i en e-handelshändelse.
Artikelkategori 5 Den femte hierarkiska kategorin som du klassificerade en artikel i (till exempel en produkt som du säljer). Exempel: I kläder/herr/sommar/skjortor/t-shirtar tillhör ”t-shirtar” Artikelkategori 5. Artikelkategori 5 hämtas från parametern item_category på artikelnivå i en e-handelshändelse.
Varu-id Det id som du anger för en artikel (till exempel en produkt som du säljer). Du kan till exempel ange id:t SKU_12345. Varu-id hämtas från parametern item_id på artikelnivå i en e-handelshändelse.
Artikelnamn Namnet på en artikel (till exempel en produkt som du säljer). Artikelnamn hämtas från parametern item_name på artikelnivå i en e-handelshändelse.

Mätvärden i rapporten

Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls dimensionen
Artikelintäkt

Totala intäkter från artiklar, exklusive moms och frakt.

Artikelintäkt = pris × antal

• Pris är parametern price för en artikel i items-matrisen.
  • Antal är parametern quantity för en artikel i items-matrisen.

Artikelintäkt hämtas från parametrarna quantity och price i items-matrisen.

Important: If you're missing revenue data for this metric, see Fix missing revenue data for troubleshooting tips.
Artiklar som har lagts i kundvagnen

Antalet artiklar som lades i kundvagnen

Artiklar som har lagts i kundvagnen hämtas från items-matrisen i en add_to_cart-händelse.
Köpta artiklar Antalet artiklar som användaren köpte Köpta artiklar hämtas från items-matrisen i en purchase-händelse.
Artiklar som har visats Antalet artiklar som användaren tittade på Artiklar som har visats hämtas från items-matrisen i en view_item-händelse.
Obs! Vissa mätvärden i rapporten E-handelsköp började inte fyllas med data förrän den 8 september 2022. Du kan se inkonsekvent data för dessa mätvärden när du inkluderar datum före den 8 september 2022. Mätvärdena omfattar:
  • Artiklar som har lagts i kundvagnen
  • Artiklar som har betalats i kassan
  • Artiklar som har fått klick på listan
  • Artiklar som har fått klick i erbjudandet
  • Artiklar som har visats
  • Artiklar som har visats på listan
  • Artiklar som har visats i erbjudandet