Reports

[GA4] Het rapport E-commerceaankopen

Het rapport E-commerceaankopen is een vooraf gemaakt gedetailleerd rapport met informatie over de producten of services die u verkoopt in uw e-commercewinkel.

Learn how your ecommerce business is performing in the monetization reports in Google Analytics 4

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  3. Open links het rapport E-commerceaankopen.

Ziet u het rapport niet? Als u het rapport niet ziet aan de linkerkant, is het rapport mogelijk verwijderd of is het niet opgenomen in uw standaardset rapporten. Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport toevoegen aan het linkernavigatievenster. Meer informatie over hoe u het rapport toevoegt

Waar komen e-commercegegevens vandaan?

E-commerce-activiteit op een website of in een app meten

Als u e-commercegegevens van uw online winkel wilt ophalen, stuurt u E-commercegebeurtenissen (zoals add_to_cart en purchase) van uw website (instructies) of mobiele app (instructies).

Google Analytics verzamelt niet automatisch e-commercegebeurtenissen. Als ze wel worden verstuurd, begrijpt Analytics dat en worden dimensies, statistieken en rapporten in Analytics automatisch geüpdatet.

Opmerkingen:

• Als er vereiste parameters voor een e-commercegebeurtenis ontbreken, wordt de gebeurtenis behandeld als een aangepaste gebeurtenis en niet in het rapport gemeld. Zorg dat u de parametervereisten naloopt voordat u een e-commercegebeurtenis stuurt.
  • Als u gegevens van aangepaste parameters wilt bekijken, stelt u aangepaste dimensies en statistieken in en voegt u die toe aan het rapport.

E-commerceactiviteit op een Shopify-website meten

Als u Google Analytics heeft ingesteld in uw Shopify-winkel, worden sommige e-commercegebeurtenissen voor u verzameld. Dat zijn onder andere add_to_cart, begin_checkout en purchase. (Bekijk een lijst met de automatisch door Shopify verzamelde gebeurtenissen.) In de e-commercedocumentatie hierboven vindt u meer informatie als u de andere aanbevolen e-commercegebeurtenissen wilt instellen.

Dimensies in het rapport

Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u dimensies toevoegen en verwijderen in het rapport.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Artikelmerk Het merk van een artikel (bijv. een product dat u verkoopt). Artikelmerk komt van de parameter item_brand op artikelniveau in een e-commercegebeurtenis.
Artikelcategorie De 1e hiërarchische categorie waarin u een artikel heeft geclassificeerd (bijv. een product dat u verkoopt). In Kleding/Heren/Zomer/Shirts/T-shirts is Kleding de categorie van het artikel. Artikelcategorie komt van de parameter item_category op artikelniveau in een e-commercegebeurtenis.
Artikelcategorie 2 De 2e hiërarchische categorie waarin u een artikel heeft geclassificeerd (bijv. een product dat u verkoopt). In Kleding/Heren/Zomer/Shirts/T-shirts is Heren artikelcategorie 2. Artikelcategorie 2 komt van de parameter item_category2 op artikelniveau in een e-commercegebeurtenis.
Artikelcategorie 3 De 3e hiërarchische categorie waarin u een artikel heeft geclassificeerd (bijv. een product dat u verkoopt). In Kleding/Heren/Zomer/Shirts/T-shirts is Zomer artikelcategorie 3. Artikelcategorie 3 komt van de parameter item_category3 op artikelniveau in een e-commercegebeurtenis.
Artikelcategorie 4 De 4e hiërarchische categorie waarin u een artikel heeft geclassificeerd (bijv. een product dat u verkoopt). In Kleding/Heren/Zomer/Shirts/T-shirts is Shirts artikelcategorie 4. Artikelcategorie 4 komt van de parameter item_category4 op artikelniveau in een e-commercegebeurtenis.
Artikelcategorie 5 De 5e hiërarchische categorie waarin u een artikel heeft geclassificeerd (bijv. een product dat u verkoopt). In Kleding/Heren/Zomer/Shirts/T-shirts is T-shirts artikelcategorie 5. Artikelcategorie 5 komt van de parameter item_category5 op artikelniveau in een e-commercegebeurtenis.
Artikel-ID De ID die u opgeeft voor een artikel (bijv. een product dat u verkoopt). U kunt bijvoorbeeld een ID instellen van SKU_12345. Artikel-ID komt van de parameter item_id op artikelniveau in een e-commercegebeurtenis.
Artikelnaam De naam van een artikel (bijv. een product dat u verkoopt). Artikelnaam komt van de parameter item_name op artikelniveau in een e-commercegebeurtenis.

Statistieken in het rapport

Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Artikelopbrengst

De totale opbrengst van artikelen, exclusief belasting en verzendkosten.

Artikelopbrengst = prijs x aantal

• Prijs is de parameter price voor een artikel in de itemmatrix
  • Aantal is de parameter quantity voor een artikel in de itemmatrix

De artikelopbrengst komt van de parameters quantity en price in de matrix items.

Important: If you're missing revenue data for this metric, see Fix missing revenue data for troubleshooting tips.
Artikelen toegevoegd aan winkelwagen

Het aantal artikelen dat is toegevoegd aan de winkelwagen.

Artikelen toegevoegd aan winkelwagen komt van de matrix items in een gebeurtenis van het type add_to_cart.
Artikelen gekocht Het aantal gekochte artikelen. Gekochte artikelen komt van de matrix items in een gebeurtenis van het type purchase.
Artikelen bekeken Het aantal bekeken artikelen. Artikelen bekeken komt van de matrix items in een gebeurtenis van het type view_item.
Opmerking: Sommige statistieken in het rapport E-commerceaankopen worden pas sinds 8 september 2022 ingevuld met gegevens. U ziet mogelijk inconsistente gegevens voor deze statistieken als u datums vóór 8 september 2022 gebruikt. Statistieken die u kunt bekijken:
  • Artikelen toegevoegd aan winkelwagen
  • Artikelen afgerekend
  • Artikelen aangeklikt in lijst
  • Artikelen aangeklikt in promotie
  • Artikelen bekeken
  • Artikelen bekeken op lijst
  • Artikelen bekeken in promotie