Reports

[GA4] Rapporten Köp i appen

Rapporten Köp i appen är en fördefinierad detaljrapport som visar information om köp som gjorts via din app. Du kan till exempel använda informationen när du vill mäta intäkterna från olika köp i appen.

Obs! Den här artikeln beskriver standardrapporten. Du kan anpassa rapporten genom att tillämpa filter eller jämförelser eller genom att ändra dimensioner, mätvärden eller diagram. Läs mer

Se rapporten

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Engagemang > Händelser till vänster.

Ser du inte rapporten? Om du inte ser rapporten till vänster kan den ha tagits bort eller ingår inte i dina standardrapporter. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till rapporten till vänster. Läs om hur du lägger till rapporten

Var informationen hämtas

Om du vill se data om köp i appen för Android-appar måste du integrera med Google Play.

Google Analytics fyller rapporten med data om köp i appen från in_app_purchase-händelserna, vilket innefattar förstagångsprenumerationer som behandlas av Apple App Store eller Google Play Butik. Händelsen utlöses endast av versioner av appen som innehåller Google Analytics för Firebase SDK.

Datatillgänglighet

• Datapåfyllning i Analytics inleds när du skapar Play-länken.
  • Datapåfyllning upphör
    • om du tar bort publiceringen eller tar bort appen från Play
    • om du tar bort länken till ditt appdataflöde i Analytics från Play-appen
    • om du flyttar Play-appen till ett annat Play-utvecklarkonto.

Länkar till Play som har skapats i Analytics är fristående från och påverkas inte av

• befintliga länkar mellan Google Analytics 4-egendomar och Firebase-projekt
  • ändringar i länkar mellan Play-utvecklarkonton och Firebase-appar.

Dimensioner i rapporten

Rapporten innehåller följande dimensioner. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort dimensioner i rapporten.

Dimension Beskrivning Så fylls dimensionen
Produkt-id Produktkoden för ett köp i din app. Dimensionen fylls automatiskt när du integrerar din app med Google Analytics.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet
Genomsnittlig intäkt från köp

Genomsnittlig intäkt från köp under den angivna tidsperioden.

Intäkt från köp är summan av intäkterna från köp på din webbplats eller i din app.

Intäkt från köp = köp + köp i appen + prenumerationer – återbetalning

Mätvärdet fylls automatiskt när du integrerar din app med Google Analytics.
Antal Antal köpta enheter Mätvärdet fylls automatiskt när du integrerar din app med Google Analytics.
Intäkt från köp

Summan av intäkterna från köp på din webbplats eller i din app.

Intäkt från köp = köp + köp i appen + prenumerationer – återbetalning

Mätvärdet fylls automatiskt när du integrerar din app med Google Analytics.