Reports

[GA4] Het rapport In-app aankopen

Het rapport In-app aankopen is een vooraf gemaakt rapport Details met informatie over de aankopen die via uw app zijn uitgevoerd. Aan de hand van deze informatie kunt u bijvoorbeeld de opbrengst meten van verschillende in-app-aankopen in uw app.

Opmerking: In dit artikel wordt het standaardrapport beschreven. U kunt het rapport aanpassen door filters of vergelijkingen toe te passen of door dimensies, statistieken of diagrammen te wijzigen. Meer informatie

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  3. Klik links op Engagement > Gebeurtenissen

Ziet u het rapport niet? Als u het rapport niet ziet aan de linkerkant, is het rapport mogelijk verwijderd of is het niet opgenomen in uw standaardset rapporten. Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport toevoegen aan het linkernavigatievenster. Meer informatie over hoe u het rapport toevoegt

Waar de gegevens vandaan komen

Als u gegevens over in-app aankopen voor Android-apps wilt tonen, kunt u integreren met Google Play.

Google Analytics vult het rapport in met in-app aankoopgegevens van de gebeurtenissen in_app_purchase, waaronder oorspronkelijke abonnementen die zijn verwerkt door de Apple App Store en Google Play Store. De gebeurtenis wordt alleen geactiveerd door versies van de app met de Google Analytics voor Firebase SDK.

Beschikbaarheid van gegevens

• Gegevensverwerking in Analytics begint wanneer u de Play-koppeling maakt.
  • Gegevensverwerking wordt in de volgende gevallen stopgezet:
    • Als u de publicatie van de app ongedaan maakt of de app uit Play verwijdert.
    • Als u de gegevensstream van uw Analytics-app ontkoppelt van de Play-app.
    • Als u de Play-app naar een ander Play-ontwikkelaarsaccount verplaatst.

Koppelingen naar Play die zijn gemaakt in Analytics, zijn onafhankelijk van en worden niet beïnvloed door het volgende:

• Bestaande koppelingen tussen Google Analytics 4-property's en Firebase-projecten.
  • Wijzigingen in de koppelingen tussen Play-ontwikkelaarsaccounts en Firebase-apps.

Dimensies in het rapport

Het rapport bevat de volgende dimensies. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u dimensies toevoegen en verwijderen in het rapport.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Product-ID De productcode voor een in-app aankoop in uw app. Deze dimensie wordt automatisch ingevuld als u de app integreert met Google Analytics.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Gemiddelde aankoopopbrengst

De gemiddelde aankoopopbrengst in de opgegeven periode.

Aankoopopbrengst is de totale opbrengst van aankopen op uw website of in uw app.

Aankoopopbrengst = aankopen + in-app aankopen + abonnementen - terugbetaling

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld als u de app integreert met Google Analytics.
Aantal Het aantal gekochte eenheden. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld als u de app integreert met Google Analytics.
Aankoopopbrengst

De totale opbrengst van aankopen op uw website of in uw app.

Aankoopopbrengst = aankopen + in-app aankopen + abonnementen - terugbetaling

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld als u de app integreert met Google Analytics.