Reports

[GA4] Rapporten Trafikförvärv

Rapporten Trafikförvärv är en fördefinierad detaljrapport som hjälper dig att förstå varifrån dina webbplats- och appbesökare kommer. Den visar specifikt varifrån nya och återkommande användare kommer. Den skiljer sig från rapporten Användarförvärv, som visar varifrån nya användare kommer.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Dimensioner för trafikkällor

Rapporten Trafikförvärv innehåller dimensioner för trafikkällor över flera kanaler. Det är en särskild uppsättning produktoberoende dimensioner som visar hur du förvärvar användare.

Dessa dimensioner för trafikkällor över flera kanaler innehåller information om organiska och betalda trafikkällor, Google-betalda källor och tredjepartsbetalda källor, köpplattformar (t.ex. Google Ads, Display & Video 360, Search Ads 360) och utgivar- eller annonsutrymmeskällor (t.ex. Google Sök, YouTube).

Se rapporten

1.  Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  3. Välj Förvärv > Trafikförvärvtillvänster.

Ser du inte rapporten? Om du inte ser rapporten till vänster kan den ha tagits bort eller ingår inte i dina standardrapporter. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till rapporten till vänster. Läs om hur du lägger till rapporten

Var informationen hämtas

Du kan välja att samla in data om trafikkällor genom att tagga dina måladresser manuellt eller genom att skapa integreringar mellan Analytics och dina annonsplattformar (t.ex. Google Ads, Search Ads 360 eller Display & Video 360) och använda funktionen för automatisk taggning som är tillgänglig med dessa integreringar.

Se data om en enstaka trafikkälla

Om du vill se data om en enstaka trafikkälla kan du söka efter trafikkällan i sökfältet ovanför tabellen. Om du till exempel vill se organisk trafik på Google Sök söker du efter ”google / organic” och trycker på Retur.

Dimensioner i rapporten

Rapporten Trafikförvärv innehåller följande dimensioner för trafikkällor över flera kanaler. Dimensionerna ger en sammanslagen översikt över alla trafikkällor och marknadsföringskanaler. Namnen på dimensionerna för trafikkällor över flera kanaler hänvisar inte till någon specifik integrering, kanal eller källplattform.

Var och en av följande dimensioner för trafikkällor över flera kanaler innehåller ordet ”session”. Det indikerar att dimensionen beskriver användarens senaste session, oavsett om det rör sig om en ny eller återkommande användare. Läs mer om omfattning

Mätvärde Beskrivning Så fylls dimensionen
Kampanj i session

Namn och id för en erbjudande- eller marknadsföringskampanj som ledde till en konverteringshändelse

Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.
Standardkanalgruppering för session

Kanalgrupperingar är regelbaserade definitioner av dina trafikkällor.

Standardkanalgrupperna är Direkt, Organisk sökning, Betald placering i sociala nätverk, Organisk placering i sociala nätverk och E-post. Läs mer om dimensionsvärden

Detta är standarddimensionen för rapporten.

Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.
Medium i session

Metoden för att förvärva användare i en ny session

Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.
Källa i session

Den utgivare eller annonsutrymmeskälla som trafiken härrör från. Exempelvis visas användare som återkommer till din webbplats från Google Sök som ”google” i dimensionen Källa i session.

Exempel: google, youtube, gmail

Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.
Källa/medium i session Källan och mediet som är kopplade till en ny session Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.
Källplattform för session

Plattformen där du hanterar köpaktivitet (till exempel budgetar och inriktningskriterier)

Några exempel:

• DV360 (trafik från marknadsföringsaktivitet i Display & Video 360)
  • Google Ads (trafik från marknadsföringsaktivitet i Google Ads)
  • Manual (trafik som inte kommer från marknadsföringsaktivitet på Google-medier)
  • SA360 (trafik från marknadsföringsaktivitet i Search Ads 360)
  • SFMC (trafik från marknadsföringsaktivitet i Salesforce Marketing Cloud)
  • Shopping Free Listings (trafik från marknadsföringsaktivitet i Google Merchant Center)
Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet
Genomsnittlig engagemangstid per session

Den genomsnittliga tid då din webbplats var i fokus i användarens webbläsare eller då din app var i förgrunden på användarens enhet under varje session

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Konverteringar Antalet gånger som användare utlöste en konverteringshändelse Fyll mätvärdet genom att märka en händelse som en konvertering.
Engagerade sessioner Antalet sessioner som varade tio sekunder eller längre eller hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller flera sid- eller skärmvisningar Detta mätvärde fylls automatiskt.
Engagerade sessioner per användare Genomsnittligt antal engagerade sessioner per användare Detta mätvärde fylls automatiskt.
Engagemangsgrad Procentandelen sessioner som var engagerade sessioner. Läs mer Detta mätvärde fylls automatiskt.
Antal händelser Antalet gånger som användare utlöste en händelse Detta mätvärde fylls automatiskt.
Händelser per session Det genomsnittliga antalet inläsningshändelser per session Detta mätvärde fylls automatiskt.
Sessioner Antalet sessioner som påbörjades på din webbplats eller i din app Detta mätvärde fylls automatiskt.
Totala intäkter Totala intäkter från köp, köp i appar, prenumerationer och annonsintäkter

Detta mätvärde är summan av händelserna purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renewal och app_store_subscription_conversion samt annonsintäkter, som fylls via Google AdMob-integreringen, Google Ad Manager-integreringen eller genom att skicka händelsen ad_impression från en tredjepartsintegrering.

Viktigt! När du ställer in köphändelsen ska du ange värden för både värde- och valutaparametrarna. Annars ser du inte köpdata för mätvärdet Totala intäkter.
Användare Antalet separata användare som besökte din webbplats eller app Detta mätvärde fylls automatiskt.

Felsökning

Hur hittar jag trafikkällorna för en viss sida eller skärm?

Du hittar trafikkällorna för en webbsida eller appskärm genom att antingen tillämpa ett rapportfilter på rapporten eller lägga till en sekundär dimension och använda sökrutan ovanför rullgardinsmenyn med dimensioner.
Alternativ 1: Tillämpa ett rapportfilter
Så här tillämpar du ett rapportfilter:
  1. Klicka på + Lägg till filter högst upp i rapporten.
  2. Se till att kryssrutan Inkludera är markerad i dialogrutan Skapa filter till höger.
  3. Välj Sidsökväg och skärmklass i rullgardinsmenyn Dimension.
  4. Välj sidsökväg eller skärmklass i rullgardinsmenyn Dimensionsvärden.
  5. Klicka på OK.
  6. Klicka på Använd.
Alternativ 2: Lägg till en sekundär dimension
Så här lägger du till en sekundär dimension och söker efter sidan eller skärmen:
  1. Klicka på Plus i rullgardinsmenyn med dimensioner.
  2. Välj Sidsökväg och skärmklass.
  3. Använd sökrutan ovanför rullgardinsmenyn med dimensioner för att hitta sidan eller skärmen.

Hur filtrerar jag bort trafikkällor från rapporten?

Du kan använda ett rapportfilter för att filtrera bort trafikkällor från rapporten Trafikförvärv.
Så här tillämpar du ett rapportfilter:
  1. Klicka på + Lägg till filter högst upp i rapporten.
  2. Klicka på Inkludera i dialogrutan Skapa filter till höger och välj Uteslut i stället.
  3. Välj Sessionens källa (eller en annan dimension för trafikkälla) i rullgardinsmenyn Dimension.
  4. Välj värdena som du vill filtrera bort i rullgardinsmenyn Dimensionsvärden.
  5. Klicka på OK.
  6. Klicka på Använd.

Hur ser jag data per vecka eller månad i stället för per dag?

Rapporten Trafikförvärv visar för närvarande data per dag, inte per vecka eller månad.