Reports

[GA4] Het rapport Verkeersacquisitie

Het rapport Verkeersacquisitie is een kant-en-klaar detailrapport dat u inzicht geeft in waar uw website- en app-bezoekers vandaan komen. Het geeft vooral aan waar nieuwe en terugkerende gebruikers vandaan komen. Dit verschilt van het rapport Gebruikersacquisitie, waarin staat waar nieuwe gebruikers vandaan komen.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Dimensies voor verkeersbronnen

Het rapport Verkeersacquisitie biedt dimensies voor cross-channel verkeersbronnen, een speciale reeks productonafhankelijke dimensies waarmee u kunt nagaan hoe u gebruikers aantrekt.

Deze dimensies voor cross-channel verkeersbronnen bieden informatie over organische en betaalde verkeersbronnen, betaalde Google-bronnen en betaalde bronnen van derden, koopplatforms (bijv. Google Ads, Display & Video 360 en Search Ads 360) en uitgevers- en voorraadbronnen (bijv. Google Zoeken, YouTube).

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  3. Selecteer aan de linkerkant Acquisitie > Verkeersacquisitie.

Ziet u het rapport niet? Als u het rapport niet ziet aan de linkerkant, is het rapport mogelijk verwijderd of is het niet opgenomen in uw standaardset rapporten. Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport toevoegen aan het linkernavigatievenster. Meer informatie over hoe u het rapport toevoegt

Waar de gegevens vandaan komen

U kunt gegevens over verkeersbronnen verzamelen door handmatig uw bestemmings-URL's te taggen of door integraties tussen Analytics en uw advertentieplatforms te maken (bijv. Google Ads, Search Ads 360 en Display & Video 360) en de autotagging-functie voor die integraties te gebruiken.

Gegevens bekijken voor één verkeersbron

Als u naar gegevens voor één verkeersbron zoekt, kunt u naar de verkeersbron zoeken in de zoekbalk boven de tabel. Als u bijvoorbeeld organische zoekresultaten van Google wilt doornemen, zoekt u naar google/organisch en drukt u op Enter.

Dimensies in het rapport

Het rapport Verkeersacquisitie bevat de volgende dimensies voor cross-channel verkeersbronnen. Deze dimensies bieden één uniforme weergave voor alle verkeersbronnen en marketingkanalen. De namen van de dimensies voor cross-channel verkeersbronnen verwijzen niet naar specifieke integraties, kanalen of bronplatforms.

Elk van de volgende dimensies voor cross-channel verkeersbronnen bevat het woord Sessie, wat aangeeft dat de dimensie de meest recente sessie van een gebruiker beschrijft, ongeacht of dit een nieuwe of terugkerende gebruiker is. Meer informatie over bereiken

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Sessiecampagne

De naam van een promotie- of marketingcampagne die heeft geleid tot een conversiegebeurtenis in een sessie.

Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Standaard kanaalgroepering voor sessie

Kanaalgroeperingen zijn op regels gebaseerde definities van uw verkeersbronnen.

Standaard kanaalgroepen zijn Direct, Organische zoekresultaten, Betaalde social, Organisch verkeer social media en E-mail. Meer informatie over de dimensiewaarden

Dit is de standaarddimensie voor het rapport.

Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Sessiemedium

De methode om gebruikers te werven in een nieuwe sessie.

Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Sessiebron

De uitgever of voorraadbron waar het verkeer vandaan komt. Als gebruikers bijvoorbeeld via Google Zoeken naar uw website terugkeren, heeft de dimensie Sessiebron de waarde google.

Voorbeelden zijn google, youtube en gmail.

Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Sessiebron/-medium De bron en het medium die aan een nieuwe sessie zijn gekoppeld. Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Bronplatform voor sessie

Het platform waar u de aankoopactiviteit beheert (waar u budgetten en targetingcriteria instelt).

Voorbeelden:

• DV360 (verkeer van Display & Video 360-marketingactiviteit)
  • Google Ads (verkeer van Google Ads-marketingactiviteit)
  • Handmatig (verkeer dat niet van Google-mediamarketingactiviteit komt)
  • SA360 (verkeer van Search Ads 360-marketingactiviteit)
  • SFMC (verkeer van Salesforce Marketing Cloud-marketingactiviteit)
  • Gratis vermeldingen op Google Shopping (verkeer van Google Merchant Center-marketingactiviteit)
Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Gemiddelde engagementduur per sessie

De gemiddelde tijd dat uw website focus had in de browser, of de app op de voorgrond stond op het apparaat van een gebruiker tijdens elke sessie.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Conversies Het aantal keren dat gebruikers een conversiegebeurtenis hebben geactiveerd. Vul deze statistiek in door een gebeurtenis te markeren als een conversie.
Sessies met engagement Het aantal sessies dat 10 seconden of langer duurde, of 1 of meer conversiegebeurtenissen of 2 of meer schermweergaven opleverde. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Sessies met engagement per gebruiker Het gemiddelde aantal sessies met engagement per gebruiker. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Engagementpercentage Het percentage sessies dat sessies met engagement waren. Meer informatie Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Aantal gebeurtenissen Het aantal keren dat gebruikers een gebeurtenis hebben geactiveerd. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Gebeurtenissen per sessie Het gemiddelde aantal gebeurtenissen per sessie. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Sessies Het aantal sessies dat is gestart op uw website of in uw app. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Totale opbrengst De totale opbrengst uit aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst.

Deze statistiek is het totaal van de gebeurtenissen purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew en app_store_subscription_convert, en advertentieopbrengst. Dit laatste wordt doorgegeven via de Google AdMob-integratie of de Google Ad Manager-integratie, of via de gestuurde gebeurtenis ad_impression vanuit een integratie met derden.

Belangrijk: Geef waarden op voor de waarde- en valutaparameters wanneer u de aankoopgebeurtenis instelt. Anders ziet u geen aankoopgegevens voor de statistiek Totale opbrengst.
Gebruikers Het aantal verschillende gebruikers dat uw website of app heeft bezocht. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.

Problemen oplossen

Hoe vind ik de verkeersbronnen voor een bepaalde pagina of een bepaald scherm?

U vindt de verkeersbronnen voor een webpagina of app-scherm door een rapportfilter toe te passen op het rapport of door een secundaire dimensie toe te voegen en de zoekopdracht boven het dropdownmenu Dimensie te gebruiken.
Optie 1: Een rapportfilter toepassen
Zo past u een rapportfilter toe:
  1. Klik op + Filter toevoegen bovenaan het rapport.
  2. Zorg dat Opnemen is geselecteerd in het dialoogvenster Filter maken aan de rechterkant.
  3. Selecteer Paginapad en schermklasse in het dropdownmenu Dimensie.
  4. Selecteer het paginapad of de schermklasse in het dropdownmenu Dimensiewaarden.
  5. Klik op OK.
  6. Klik op Toepassen.
Optie 2: Een secundaire dimensie toevoegen
Zo voegt u een secundaire dimensie toe en zoekt u naar de pagina of het scherm:
  1. Klik naast het dropdownmenu Dimensies op Plus.
  2. Selecteer Paginapad en schermklasse.
  3. Gebruik het zoekvak boven het dropdownmenu Dimensie om de pagina of het scherm te vinden.

Hoe filter ik verkeersbronnen uit het rapport?

U kunt een rapportfilter gebruiken om verkeersbronnen uit het rapport Verkeersacquisitie te filteren.
Zo past u een rapportfilter toe:
  1. Klik op + Filter toevoegen bovenaan het rapport.
  2. Selecteer Opnemen in het dialoogvenster Filter maken aan de rechterkant en kies Uitsluiten.
  3. Selecteer in het dropdownmenu Dimensie de optie Sessiebron (of een andere dimensie voor verkeersbronnen).
  4. Selecteer in het dropdownmenu Dimensiewaarden de waarden die u wilt wegfilteren.
  5. Klik op OK.
  6. Klik op Toepassen.

Hoe krijg ik wekelijkse of maandelijkse gegevens in plaats van dagelijkse gegevens?

Het rapport Verkeersacquisitie biedt op dit moment alleen toegang tot dagelijkse gegevens en niet tot wekelijkse of maandelijkse gegevens.