Reports

[GA4] Liikenteen hankinta ‑raportti

Liikenteen hankinta ‐raportti on valmis erittelyraportti, jonka avulla voit selvittää, mistä sivustosi ja sovelluksesi kävijät tulevat. Se kattaa sekä uudet että palaavat käyttäjät ja eroaa Käyttäjähankinta-raportista, jossa näkyvät vain uudet käyttäjät.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Liikenteen lähteiden ulottuvuudet

Liikenteen hankinta ‐raportissa on monikanavaisia liikenteen lähteiden ulottuvuuksia, jotka eivät liity mihinkään tiettyyn tuotteeseen. Niiden avulla voit selvittää, miten hankit käyttäjiä.

Nämä monikanavaiset liikenteen lähteiden ulottuvuudet tarjoavat tietoa orgaanisen ja maksetun liikenteen lähteistä, Googlen maksullisista lähteistä, kolmansien osapuolten maksullisista lähteistä, ostoalustoista (esim. Google Ads, Display & Video 360 ja Search Ads 360) sekä julkaisija- tai inventaarilähteistä (esim. Google Haku ja YouTube).

Näin löydät raportin

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit Raportit.
  3. Klikkaa vasemmalta Hankinta > Liikenteen hankinta.

Etkö näe raporttia? Jos et näe raporttia vasemmalla, raportti on voitu poistaa tai se ei sisälly oletusraportteihin. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä raportin vasempaan navigointipaneeliin. Katso, miten raportti lisätään.

Datan alkuperä

Voit kerätä dataa liikenteen lähteistä taggaamalla kohde-URL-osoitteesi manuaalisesti tai luomalla integrointeja Analyticsin ja mainosalustojen (esim. Google Adsin, Search Ads 360:n tai Display & Video 360:n) välille ja käyttämällä integroinneille saatavilla olevaa automaattista taggausominaisuutta.

Näin näet yhden liikenteen lähteen datan

Jos haluat nähdä tietyn liikenteen lähteen datan, voit hakea lähdettä käyttämällä taulukon yläpuolella olevaa hakukenttää. Esimerkiksi jos haluat nähdä Google Haun orgaanisen liikenteen, hae "google / organic" ja paina Enter.

Raportin ulottuvuudet

Liikenteen hankinta ‐raportti sisältää alla olevat monikanavaiset liikenteen lähteiden ulottuvuudet. Niiden avulla näet yhdestä raportista kaikkiin liikenteen lähteisiin ja markkinointikanaviin liittyvää dataa. Kyseisten ulottuvuuksien nimet eivät viittaa mihinkään tiettyyn integrointiin, kanavaan tai liikenteen lähteen alustaan.

Kaikki alla olevat monikanavaiset liikenteen lähteiden ulottuvuudet sisältävät sanan "Istunto". Se tarkoittaa, että ulottuvuus liittyy käyttäjän viimeisimpään istuntoon riippumatta siitä, onko kyseessä uusi vai palaava käyttäjä. Lue lisää laajuuksista

Mittari Kuvaus Täyttötapa
Istuntoon liittyvä kampanja

Sen tarjouksen tai markkinointikampanjan nimi, joka johti konversiotapahtumaan istunnon aikana

Katso tämän ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Istuntoon liittyvä oletuskanavaryhmä

Kanavaryhmittelyssä liikenteen lähteet on jaoteltu sääntöjen perusteella.

Oletuskanavaryhmiä ovat esimerkiksi suora, orgaaninen haku, maksullinen some, orgaaninen some ja sähköposti. Lue lisää ulottuvuusarvoista.

Tämä on raportin oletusulottuvuus.

Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Istuntoon liittyvä tulotapa

Uuden istunnon aloittaneiden käyttäjien hankintatapa

Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Istuntoon liittyvä liikenteen lähde

Julkaisija- tai inventaarilähde, josta liikenne on peräisin. Jos käyttäjä on esimerkiksi palannut sivustollesi Google Hausta, ulottuvuuden arvo on "google".

Esimerkkejä: google, youtube, gmail

Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Istuntoon liittyvä liikenteen lähde / tulotapa Uuteen istuntoon liittyvä liikenteen lähde ja tulotapa Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Istuntoon liittyvä liikenteen lähteen alusta

Alusta, jolla hallinnoit ostotoimintaa (esim. budjetteja ja kohdistusehtoja)

Esimerkkejä:

• DV360 (liikenne Display & Video 360:n markkinointitoiminnasta)
  • Google Ads (liikenne Google Adsin markkinointitoiminnasta)
  • Manual (liikenne, joka ei ole seurausta Googlen mediamarkkinointitoiminnasta)
  • SA360 (liikenne Search Ads 360:n markkinointitoiminnasta)
  • SFMC (liikenne Salesforce Marketing Cloudin markkinointitoiminnasta)
  • Shopping Free Listings (liikenne Google Kauppiaskeskuksen markkinointitoiminnasta)
Katso tämän ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.

Raportin mittarit

Raportti sisältää seuraavat mittarit. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin mittareita.

Mittari Kuvaus Täyttötapa
Keskimääräinen aktivoitumisen kesto istuntoa kohti

Keskimääräinen aika, jonka sivusto oli etualalla käyttäjän selaimessa tai sovelluksessa istunnon aikana

Mittari täyttyy automaattisesti.
Konversiot Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet konversiotapahtuman Mittari täyttyy automaattisesti, kun merkitset tapahtuman konversioksi.
Aktivoivat istunnot Näin moni istunto on kestänyt vähintään 10 sekuntia tai sisältänyt vähintään yhden konversiotapahtuman tai vähintään kaksi sivun tai näkymän katselukertaa Mittari täyttyy automaattisesti.
Aktivoivat istunnot käyttäjää kohden Keskimääräinen aktivoivien istuntojen määrä käyttäjää kohti Mittari täyttyy automaattisesti.
Aktivoitumisprosentti Aktivoivien istuntojen prosenttiosuus (lue lisää) Mittari täyttyy automaattisesti.
Tapahtumien määrä Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet tapahtuman Mittari täyttyy automaattisesti.
Tapahtumia istuntoa kohden Tapahtumien keskiarvo istuntoa kohden Mittari täyttyy automaattisesti.
Istunnot Sivustollasi tai sovelluksessasi alkaneiden istuntojen määrä Mittari täyttyy automaattisesti.
Kokonaistulot Kokonaistulot ostoksista, sovelluksensisäisistä ostoksista, tilauksista ja mainostuloista

Mittari sisältää seuraavat tapahtumat: purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew ja app_store_subscription_convert. Lisäksi siihen lasketaan mainostulot, jotka on saatu Google AdMob- tai Google Ad Manager ‑integroinnin kautta tai lähettämällä ad_impression-tapahtuma kolmannen osapuolen integroinnista.

Tärkeää: Kun luot purchase-tapahtuman, muista lisätä arvot sekä value- että currency-parametreille. Muuten et näe Kokonaistulot-mittarin ostodataa.
Käyttäjät Sivustollasi tai sovelluksessasi käyneiden yksittäisten käyttäjien määrä Mittari täyttyy automaattisesti.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Miten löydän tietyn sivun tai näkymän liikenteen lähteet?

Jos haluat nähdä verkkosivun tai sovellusnäkymän liikenteen lähteet, voit joko ottaa suodattimen käyttöön raportissa tai lisätä toissijaisen ulottuvuuden ja käyttää avattavan Ulottuvuus-valikon yläpuolella olevaa hakua.
Vaihtoehto 1: Käytä raporttisuodatinta
Näin otat raporttisuodattimen käyttöön:
  1. Klikkaa raportin yläreunasta + Lisää suodatin.
  2. Jätä oikealla olevassa Luo suodatin ‐valintaikkunassa "Sisällytä"-kohta valituksi.
  3. Valitse avattavasta Ulottuvuus-valikosta "Sivun polku ja näkymän luokka".
  4. Valitse avattavasta Ulottuvuusarvot-valikosta sivun polku tai näkymän luokka.
  5. Klikkaa OK.
  6. Klikkaa Käytä.
Vaihtoehto 2: Lisää toissijainen ulottuvuus
Näin lisäät toissijaisen ulottuvuuden ja haet sivua tai näkymää:
  1. Valitse avattavasta Ulottuvuus-valikosta Plus.
  2. Valitse Sivun polku ja näkymän luokka.
  3. Etsi sivu tai näkymä käyttämällä avattavan Ulottuvuus-valikon yläpuolella olevaa hakua.

Miten suodatan liikenteen lähteitä pois raportista?

Voit suodattaa liikenteen lähteitä pois Liikenteen hankinta ‐raportista käyttämällä raporttisuodatinta.
Näin otat raporttisuodattimen käyttöön:
  1. Klikkaa raportin yläreunasta + Lisää suodatin.
  2. Poista "Sisällytä"-kohdan valinta oikealla olevasta Luo suodatin ‐valintaikkunasta ja valitse sen sijaan "Sulje pois".
  3. Valitse avattavasta Ulottuvuus-valikosta "Istuntoon liittyvä liikenteen lähde" (tai jokin muu liikenteen lähteen ulottuvuus).
  4. Valitse avattavasta Ulottuvuusarvot-valikosta arvot, jotka haluat suodattaa pois.
  5. Klikkaa OK.
  6. Klikkaa Käytä.

Miten näen viikko- tai kuukausikohtaista dataa päiväkohtaisen datan sijaan?

Liikenteen hankinta ‐raportin kautta voi tällä hetkellä katsella vain päiväkohtaista dataa, ei viikko- tai kuukausikohtaista dataa.