Reports

[GA4] Rapport om brukeranskaffelse

I rapporten om brukeranskaffelse, en forhåndsdefinert detaljert rapport, finner du statistikk om hvordan nye brukere finner appen din eller nettstedet ditt for første gang. Denne rapporten må ikke forveksles med rapporten om trafikkanskaffelse, som fokuserer på hvor nye økter kommer fra, uavhengig av om brukeren er ny eller returnerende.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Se rapporten

1.  Logg på Google Analytics.
  2. Velg Rapporter Rapporter fra menyen til venstre.
  3. Til venstre velger du Brukeranskaffelse > Brukeranskaffelse.

Ser du ikke rapporten? Hvis du ikke ser rapporten til venstre, er den kanskje fjernet, eller så inngår den ikke i standardsettet av rapporter. Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til rapporten i navigasjonspanelet til venstre. Finn ut hvordan du kan legge til rapporten

Her hentes dataene fra

Du kan se attribusjonsdata om markedsføringskampanjene dine på disse måtene:

Dimensjoner i rapporten

Du ser at hver dimensjon inneholder teksten «første bruker». «Første bruker» indikerer at dimensjonen beskriver hvordan du opprinnelig skaffet deg brukeren. Finn ut mer om omfang.

Rapporten inneholder disse dimensjonene. Hvis du har rollen redigerer eller administrator, kan du legge til dimensjoner i og fjerne dem fra rapporten.

Dimensjon Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Kampanjen den første brukeren ble generert via

Kampanjen er navnet på en promotering eller markedsføringskampanje som førte til en konverteringshendelse.

Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Standard kanalgruppe for første bruker

Kanalgrupperinger er regelbaserte definisjoner av trafikkilder.

Standard kanalgrupperingene omfatter «Direkte», «Organisk søk», «Betalte sosiale annonser», «Organiske sosiale annonser», «E-post», «Samarbeidspartnere», «Henvisning», «Betalt søk», «Videoannonser» og «Bannerannonser».

Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Navn på Google Ads-annonsegruppe for første bruker Navnet på annonsegruppen i Google Ads som inneholder annonsen som førte til en konverteringshendelse. Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Type Google Ads-annonsenettverk for første bruker Plasseringen av annonsen din (google.com, søkepartnere, Displaynettverket) som førte til en konverteringshendelse Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Medium for brukerens første interaksjon

Metoden du benytter deg av for å skaffe deg brukere av appen din eller nettstedet ditt.

Noen eksempler:

• affiliate: brukere som klikker på en link fra et agentprogram
  • cpc: (forkortelse for kostnad per klikk) brukere som klikker på en betalt annonse
  • email: brukere som klikker på en link i en markedsføringskampanje på e-post
  • organic: brukere som klikker på en link fra en søkemotor
  • referral: brukere som klikker på en link på et nettsted (f.eks. en link i en videobeskrivelse)
  • (none): direkte trafikk
Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Kilde for første bruker

En fremstilling av publisisten eller beholdningskilden trafikken stammer fra. Brukere som for eksempel kommer tilbake til nettstedet ditt fra Google Søk, vises som «google» i Øktkilde-dimensjonen.

Eksempler er «google», «youtube» og «gmail».

Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Kildeplattform for første bruker

Plattformen der du administrerer kjøpsaktiviteten (f.eks. hvor budsjetter, målrettingskriterier og lignende angis).

Noen eksempler:

• «DV360» (trafikk fra markedsføringsaktivitet i Display & Video 360)
  • «Google Ads» (trafikk fra markedsføringsaktivitet i Google Ads)
  • «Manual» (trafikk som ikke stammer fra markedsføringsaktivitet i Googles medier)
  • «SA360» (trafikk fra markedsføringsaktivitet i Search Ads 360)
  • «SFMC» (trafikk fra markedsføringsaktivitet i Salesforce Marketing Cloud)
  • «Shopping Free Listings» (trafikk fra markedsføringsaktivitet i Google Merchant Center)
Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Kilde/medium for første bruker Kilden og mediet som førte til at en bruker kom til appen din eller nettstedet ditt. Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.

Beregninger i rapporten

Rapporten inneholder disse beregningene: Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til beregninger i og fjerne dem fra rapporten.

Beregning Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Gjennomsnittlig engasjementstid

Den gjennomsnittlige tiden nettstedet ditt var i fokus i brukerens nettleser eller en app var i forgrunnen på brukerens enhet.

Gjennomsnittlig engasjementstid = den totale varigheten av brukerengasjement / antallet aktive brukere

Denne beregningen fylles ut automatisk.
Konverteringer

Antallet ganger brukere utløste en konverteringshendelse.

Du kan velge en konverteringshendelse for å avgrense analysen.

Du kan fylle ut denne beregningen ved å merke en hendelse som en konvertering.
Økter med engasjement

Antallet økter som varte i minst 10 sekunder, eller som hadde minst én konverteringshendelse eller minst to side- eller skjermvisninger.

Denne beregningen fylles ut automatisk.
Økter med engasjement per bruker

Det gjennomsnittlige antallet økter med engasjement per bruker.

Økter med engasjement er antallet økter som varte i minst 10 sekunder, eller som omfattet minst én konverteringshendelse eller minst to side- eller skjermvisninger.

Denne beregningen fylles ut automatisk.
engasjementsandel

Prosentandelen av økter som var økter med engasjement.

Engasjementsandel = økter med engasjement / totalt antall økter

Denne beregningen fylles ut automatisk.
Antall hendelser Antallet ganger brukere utløste en hendelse. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Nye brukere

Antallet nye unike User-ID-er som har loggført first_open- eller first_visit-hendelsen.

Med denne beregningen kan du måle antallet brukere som har åpnet appen eller samhandlet med nettstedet for første gang.

Denne beregningen fylles ut automatisk.

Feilsøking

Jeg ser bare direkte trafikk. Hva er direkte trafikk i Google Analytics?

Direkte trafikk kommer fra folk som har skrevet inn nettadressen til nettstedet ditt direkte i adressefeltet i nettleseren.

Noen kan for eksempel sende brukeren en link til nettstedet, som brukeren kopierer og deretter limer inn i nettleseren, eller brukeren kan ha gått direkte til nettstedet via et lagret bokmerke. Som andre eksempler kan vi nevne trafikk fra sosiale medier, trafikk fra dokumenter utenfor nettet og trafikk fra HTTPS- til HTTP-versjoner av nettstedet.

Hvis du bare ser direkte trafikk i rapporten, kan du prøve å knytte annonsekontoene sammen eller tagge destinasjonsadressene, så får du kanskje se nyttigere informasjon i rapporten.

Hvordan får jeg se ukentlige eller månedlige data i stedet for daglige data?

Per nå kan du kun se daglige data i denne rapporten, ikke ukentlige eller månedlige data.