Reports

[GA4] Käyttäjähankinta-raportti

Käyttäjähankinta-raportti on valmis erittelyraportti, josta näet, miten uudet käyttäjät löytävät sivustosi tai sovelluksesi ensimmäisen kerran. Raportti eroaa Liikenteen hankinta ‑raportista, jossa keskitytään siihen, mistä uudet istunnot ovat peräisin, riippumatta siitä, onko käyttäjä uusi vai palaava.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Näin löydät raportin

1.  Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit Raportit.
  3. Valitse vasemmalta Hankinta > Käyttäjähankinta.

Etkö näe raporttia? Jos et näe raporttia vasemmalla, raportti on voitu poistaa tai se ei sisälly oletusraportteihin. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä raportin vasempaan navigointipaneeliin. Katso, miten raportti lisätään.

Datan alkuperä

Jos haluat nähdä markkinointikampanjoidesi attribuutiodatan, tee vähintään yksi seuraavista:

Raportin ulottuvuudet

Jokainen ulottuvuus alkaa sanoilla "Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut". Se tarkoittaa, että ulottuvuus kuvaa sitä, miten käyttäjä on alun perin hankittu. Lue lisää laajuuksista

Raportti sisältää seuraavat ulottuvuudet. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin ulottuvuuksia.

Ulottuvuus Kuvaus Täyttötapa
Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut kampanja

Kampanja on sen tarjouksen tai markkinointikampanjan nimi, joka on johtanut konversiotapahtumaan.

Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut oletuskanavaryhmä

Kanavaryhmittelyt ovat sääntöpohjaisia liikenteen lähteiden määritelmiä.

Oletuskanavaryhmiä ovat esimerkiksi suora, orgaaninen haku, maksullinen some, orgaaninen some, sähköposti, kumppanijäsenet, viittaus, maksettu haku, video ja Display.

Katso tämän ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Käyttäjän ensimmäisenä aktivoineen Google Ads ‑mainosryhmän nimi Sen Google Ads ‑mainosryhmän nimi, jonka mainos on johtanut konversiotapahtumaan Katso tämän ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Käyttäjän ensimmäisenä aktivoineen Google Ads ‑mainosverkoston tyyppi Paikka, jossa konversiotapahtumaan johtanut mainoksesi näkyi (google.com, hakukumppanit, Display-verkosto) Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut tulotapa

Sivustolle tai sovellukseen tulleiden käyttäjien hankintatapa

Esimerkkejä:

• affiliate (kumppanijäsen): käyttäjä on klikannut linkkiä kumppanuusohjelman kautta
  • cpc (klikkauskohtainen hinta): käyttäjä on klikannut maksettua mainosta
  • email (sähköposti): käyttäjä on klikannut linkkiä sähköpostimarkkinointikampanjasta
  • organic (orgaaninen): käyttäjä on klikannut linkkiä hakukoneesta
  • referral (viittaus): käyttäjä on klikannut linkkiä verkkosivustolta (esim. videon kuvauksesta)
  • none (ei mikään), jos kyseessä on suora liikenne.
Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut liikenteen lähde

Julkaisija- tai inventaarilähde, josta liikenne on peräisin. Jos käyttäjä on esimerkiksi palannut sivustollesi Google Hausta, Istunnon lähde ‐ulottuvuuden arvo on "google".

Esimerkkejä: google, youtube, gmail

Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut alusta

Alusta, jolla hallinnoit ostotoimintaa (esim. budjetteja ja kohdistusehtoja)

Esimerkkejä:

• DV360 (liikenne Display & Video 360:n markkinointitoiminnasta)
  • Google Ads (liikenne Google Adsin markkinointitoiminnasta)
  • Manual (liikenne, joka ei ole seurausta Googlen mediamarkkinointitoiminnasta)
  • SA360 (liikenne Search Ads 360:n markkinointitoiminnasta)
  • SFMC (liikenne Salesforce Marketing Cloudin markkinointitoiminnasta)
  • Shopping Free Listings (liikenne Google Kauppiaskeskuksen markkinointitoiminnasta)
Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut liikenteen lähde / tulotapa Sivustollesi tai sovellukseesi tulleen käyttäjän liikenteen lähde ja tulotapa Katso tämän ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.

Raportin mittarit

Raportti sisältää seuraavat mittarit. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin mittareita.

Mittari Kuvaus Täyttötapa
Keskimääräinen aktivoitumisen kesto

Keskimääräinen aika, jonka sivusto oli etualalla käyttäjän selaimessa tai sovelluksessa

Keskimääräinen aktivoitumisen kesto = käyttäjien aktivoitumisen yhteenlaskettu kesto / aktiivisten käyttäjien määrä

Mittari täyttyy automaattisesti.
Konversiot

Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet konversiotapahtuman

Voit rajata analyysia valitsemalla konversiotapahtuman.

Mittari täyttyy automaattisesti, kun merkitset tapahtuman konversioksi.
Aktivoivat istunnot

Näin moni istunto on kestänyt vähintään 10 sekuntia tai sisältänyt vähintään yhden konversiotapahtuman tai vähintään kaksi sivun tai näkymän katselukertaa

Mittari täyttyy automaattisesti.
Aktivoivat istunnot käyttäjää kohden

Keskimääräinen aktivoivien istuntojen määrä käyttäjää kohden

Aktivoivat istunnot on niiden istuntojen määrä, jotka ovat kestäneet vähintään 10 sekuntia tai joihin on sisältynyt vähintään yksi konversiotapahtuma tai vähintään kaksi sivun tai näkymän katselukertaa.

Mittari täyttyy automaattisesti.
Aktivoitumisprosentti

Aktivoivien istuntojen prosenttiosuus

Aktivoitumisprosentti = aktivoivat istunnot / istuntojen kokonaismäärä

Mittari täyttyy automaattisesti.
Tapahtumien määrä Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet tapahtuman Mittari täyttyy automaattisesti.
Uudet käyttäjät

Niiden uusien yksittäisten käyttäjätunnusten määrä, joiden yhteydessä kirjattiin first_open- tai first_visit-tapahtuma

Mittarin avulla voit selvittää, kuinka moni käyttäjä on käynyt sivustollasi tai avannut sovelluksesi ensimmäistä kertaa.

Mittari täyttyy automaattisesti.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Taulukossa näkyy vain suoraa liikennettä. Mitä se tarkoittaa Google Analyticsissa?

Suora liikenne on peräisin ihmisiltä, jotka tulevat sivustollesi lisäämällä sen URL-osoitteen suoraan selaimen osoiteriville.

Käyttäjä on esimerkiksi voinut saada sivuston linkin sähköpostissa, josta hän on kopioinut sen ja liittänyt sen selaimeen. Hän on myös voinut siirtyä sivustolle kirjanmerkin kautta. Muita esimerkkejä ovat liikenne sosiaalisesta mediasta ja offline-dokumenteista sekä sivustosi HTTPS-versiosta HTTP-versioon tullut liikenne.

Jos näet raportissa vain suoraa liikennettä, kokeile linkittää mainostilisi tai tagata kohde-URL-osoitteesi saadaksesi raporttiin hyödyllisempää tietoa.

Miten näen viikko- tai kuukausikohtaista dataa päiväkohtaisen datan sijaan?

Tällä hetkellä raportin kautta voit katsella vain päiväkohtaista dataa, ei viikko- tai kuukausikohtaista dataa.