Reports

[GA4] Rapporten Brugeranskaffelse

Rapporten Brugeranskaffelse er en foruddefineret detaljeret rapport, som du kan bruge til at få indsigt i, hvordan nye brugere finder dit website eller din app første gang. Denne rapport adskiller sig fra rapporten Trafikanskaffelse, hvor der er fokus på, hvor nye sessioner kommer fra, uanset om der er tale om en ny eller tilbagevendende bruger.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Se rapporten

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Vælg Rapporter Rapporter på menuen til venstre.
  3. Vælg Anskaffelse > Brugeranskaffelse til venstre.

Kan du ikke se rapporten? Hvis du ikke kan se rapporten til venstre, er den muligvis blevet fjernet, eller også er den ikke med i dit standardsæt med rapporter. Hvis du har rollen redaktør eller administrator, kan du tilføje rapporten i navigationspanelet til venstre. Få oplysninger om, hvordan du tilføjer rapporten

Hvor kommer dataene fra?

Hvis du vil se tilskrivningsdata for dine marketingkampagner, skal du gøre en eller flere af følgende ting:

Dimensioner i rapporten

Som du kan se, indeholder hver dimension teksten "Første bruger", hvilket betyder, at dimensionen bruges til at beskrive, hvordan brugeren oprindeligt blev anskaffet. Få flere oplysninger om omfang

Rapporten indeholder følgende dimensioner. Hvis du har rollen Redaktør eller Administrator, kan du tilføje og fjerne dimensioner i rapporten.

Dimension Hvad er det? Sådan udfyldes den
Første bruger – kampagne

Kampagne er navnet på den promovering eller marketingkampagne, der har ført til en konverteringshændelse.

Få flere oplysninger om, hvordan du udfylder denne dimension, i artiklen Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging.
Første bruger – standardkanalgruppe

Kanalgrupperinger er regelbaserede definitioner af dine trafikkilder.

Standardkanalgrupperingerne omfatter "Direkte", "Organisk søgning", "Betalt – sociale netværk", "Organisk – socialt", "Mail", "Tilknyttede virksomheder", "Henvisning", "Betalt søgning", "Video" og "Display".

Se Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging for at få oplysninger om, hvordan denne dimension udfyldes.
Første bruger – Google Ads-annoncegruppenavn Navnet på den Google Ads-annoncegruppe, som indeholdt den annonce, der førte til en konverteringshændelse. Se Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging for at få oplysninger om, hvordan denne dimension udfyldes.
Første bruger – Google Ads-annoncenetværkstype Den lokation, hvor din annonce blev vist (google.com, søgepartnere eller Displaynetværket), da den førte til en konverteringshændelse. Få flere oplysninger om, hvordan du udfylder denne dimension, i artiklen Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging.
Første bruger – medium

Metoden til anskaffelse af brugere til dit website eller din app.

Eksempler:

• "Affilieret": Brugere, der klikker på et link via et affiliateprogram.
  • "CPC": Forkortelse for cost per click (pris pr. klik) – brugere, der klikker på en betalt annonce.
  • "Mail": Brugere, der klikker på et link i en kampagne med markedsføring via mail.
  • "Organisk": Brugere, der klikker på et link i en søgemaskine.
  • "Henvisning": Brugere, der klikker på et link på et website (f.eks. et link i en videobeskrivelse).
  • "Ingen": Direkte trafik.
Få flere oplysninger om, hvordan du udfylder denne dimension, i artiklen Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging.
Første bruger – kilde

Den udgiver eller beholdningskilde, som trafikken stammer fra. Eksempelvis bliver brugere, der vender tilbage til dit website fra Google Søgning, vist som "google" i dimensionen Sessionskilde.

Det kan f.eks. være "google", "youtube" og "Gmail".

Få flere oplysninger om, hvordan du udfylder denne dimension, i artiklen Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging.
Første bruger – kildeplatform

Den platform, hvor du administrerer købsaktivitet (f.eks. ved angivelse af budgetter og målretningskriterier).

Eksempler:

• "DV360" (trafik fra marketingaktivitet i Display & Video 360)
  • "Google Ads" (trafik fra marketingaktivitet i Google Ads)
  • "Manuel" (trafik, der ikke er fra marketingaktivitet i Google-medier)
  • "SA360" (trafik fra marketingaktivitet i Search Ads 360)
  • "SFMC" (trafik fra marketingaktivitet i Salesforce Marketing Cloud)
  • "Shopping – Gratis fortegnelser" (trafik fra marketingaktivitet i Google Merchant Center)
Få flere oplysninger om, hvordan du udfylder denne dimension, i artiklen Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging.
Første bruger – kilde/medium Den kilde og det medium, der førte en bruger til dit website eller din app. Se Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging for at få oplysninger om, hvordan denne dimension udfyldes.

Metrics i rapporten

Rapporten indeholder følgende metrics. Hvis du har rollen Redaktør eller Administrator, kan du tilføje og fjerne metrics i rapporten.

Metric Hvad er det? Sådan udfyldes elementet
Gennemsnitlig engagementstid

Dette er det gennemsnitlige tidsrum, hvor dit website var i fokus i brugerens browser, eller hvor en app var i forgrunden på brugerens enhed.

Gennemsnitlig engagementstid = samlet brugerengagementsvarighed divideret med antal aktive brugere

Denne metric udfyldes automatisk.
Konverteringer

Det antal gange, brugere har aktiveret en konverteringshændelse.

Du kan vælge en bestemt konverteringshændelse for at indsnævre analysen.

Udfyld denne metric ved at markere en hændelse som en konvertering.
Engagerede sessioner

Antallet af sessioner, som varede 10 sekunder eller længere eller havde 1 eller flere konverteringshændelser eller 2 eller flere side- eller skærmvisninger.

Denne metric udfyldes automatisk.
Engagerede sessioner pr. bruger

Det gennemsnitlige antal engagerede sessioner pr. bruger.

Engagerede sessioner er antallet af sessioner, som varede i 10 sekunder eller længere eller havde én eller flere konverteringshændelser eller 2 eller flere side- eller skærmvisninger.

Denne metric udfyldes automatisk.
Engagementsrate

Den procentdel af sessionerne, der var engagerede sessioner.

Engagementsrate = antal engagerede sessioner divideret med det samlede antal sessioner

Denne metric udfyldes automatisk.
Antal hændelser Det antal gange, brugere aktiverede en hændelse. Denne metric udfyldes automatisk.
Nye brugere

Antal bruger-id'er for nye unikke brugere, der har aktiveret hændelsen first_open eller first_visit.

Denne metric giver dig mulighed for at måle, hvor mange brugere der har interageret med dit website eller åbnet din app for første gang.

Denne metric udfyldes automatisk.

Fejlfinding

Jeg kan kun se data om direkte trafik. Hvad er direkte trafik i Google Analytics?

Direkte trafik er fra personer, der kommer til dit website ved at indtaste webadressen til dit website direkte i deres browsers adresselinje.

Nogen kan f.eks. sende brugeren et link til dit website, som brugeren kopierer og indsætter i sin browser, eller brugeren har åbnet dit website direkte via et gemt bogmærke. Andre eksempler omfatter trafik fra sociale medier, trafik fra offlinedokumenter og trafik fra HTTPS- til HTTP-versioner af dit website.

Hvis der kun vises data om direkte trafik i rapporten, kan du prøve at tilknytte dine annoncekonti eller tagge dine destinationswebadresser for at få vist mere nyttige oplysninger i rapporten.

Hvordan får jeg vist data pr. uge eller måned i stedet for pr. dag?

I denne rapport er der indtil videre kun adgang til data pr. dag og altså ikke pr. uge eller måned.