Reports

[GA4] Informe d'adquisició d'usuaris

L'informe d'adquisició d'usuaris és un informe de detalls predefinit que podeu utilitzar per obtenir estadístiques sobre com troben els usuaris nous el vostre lloc web o aplicació per primera vegada. Aquest informe és diferent de l'informe d'adquisició de trànsit, que se centra en la procedència de les sessions noves, independentment de si l'usuari és nou o recurrent.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Consultar l'informe

1.  Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Al menú de l'esquerra, seleccioneu Informes Informes.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Adquisició > Adquisició d'usuaris.

No veieu l'informe? Si no veieu l'informe a l'esquerra, és possible que s'hagi tret o que no s'inclogui al conjunt predeterminat d'informes. Si sou editor o administrador, podeu afegir l'informe al tauler de navegació de l'esquerra. Informació sobre com es pot afegir l'informe

D'on provenen les dades

Per veure les dades d'atribució de les vostres campanyes de màrqueting, completeu una o diverses de les accions següents:

Dimensions de l'informe

Observareu que cada dimensió inclou el text "primer usuari". "Primer usuari" indica que la dimensió descriu com vau adquirir l'usuari inicialment. Més informació sobre els abasts

L'informe inclou les dimensions següents. Si sou editor o administrador, podeu afegir dimensions a l'informe o treure'n.

Dimensió Què és Com s'emplena
Campanya del primer usuari

La campanya és el nom d'una campanya de promoció o de màrqueting que ha generat un esdeveniment de conversió.

Per obtenir informació sobre com podeu emplenar aquesta dimensió, consulteu l'article Dimensions de font del trànsit, etiquetatge manual i etiquetatge automàtic.
Grup de canals predeterminat del primer usuari

Les agrupacions de canals són definicions de fonts del trànsit que es basen en regles.

Els grups de canals predeterminats són, entre d'altres: "Directe", "Cerca orgànica", "Publicitat de pagament en mitjans socials", "Mitjans socials orgànics", "Correu electrònic", "Afiliats", "Referència", "Cerca de pagament", "Vídeo" i "Display".

Per obtenir informació sobre com podeu emplenar aquesta dimensió, consulteu l'article Dimensions de font del trànsit, etiquetatge manual i etiquetatge automàtic.
Nom del grup d'anuncis de Google Ads del primer usuari Nom del grup d'anuncis a Google Ads de l'anunci que ha generat un esdeveniment de conversió. Per obtenir informació sobre com podeu emplenar aquesta dimensió, consulteu l'article Dimensions de font del trànsit, etiquetatge manual i etiquetatge automàtic.
Tipus de xarxa publicitària de Google Ads del primer usuari Ubicació en què s'ha mostrat el vostre anunci (google.com, partners de cerca, la Xarxa de Display) que ha generat un esdeveniment de conversió. Per obtenir informació sobre com podeu emplenar aquesta dimensió, consulteu l'article Dimensions de font del trànsit, etiquetatge manual i etiquetatge automàtic.
Mitjà del primer usuari

El mètode per adquirir usuaris al vostre lloc web o aplicació.

Aquí teniu alguns exemples:

• "affiliate": usuaris que fan clic en un enllaç a través d'un programa d'afiliats.
  • "cpc" (abreviació de cost per clic): usuaris que fan clic en un anunci de pagament.
  • "email": usuaris que fan clic en un enllaç d'una campanya de màrqueting per correu electrònic.
  • "organic": usuaris que fan clic en un enllaç des d'un motor de cerca.
  • "referral": usuaris que fan clic en un enllaç d'un lloc web (p. ex., un enllaç en una descripció d'un vídeo).
  • "(none)": trànsit directe.
Per obtenir informació sobre com podeu emplenar aquesta dimensió, consulteu l'article Dimensions de font del trànsit, etiquetatge manual i etiquetatge automàtic.
Font del primer usuari

Representació de l'editor o de la font d'inventari en què s'ha originat el trànsit. Per exemple, els usuaris que tornen al vostre lloc web des de la Cerca de Google es mostren com a "google" a la dimensió Font de la sessió.

A part de "google", altres exemples són "youtube" i "gmail".

Per obtenir informació sobre com podeu emplenar aquesta dimensió, consulteu l'article Dimensions de font del trànsit, etiquetatge manual i etiquetatge automàtic.
Plataforma d'origen del primer usuari

Plataforma en què gestioneu l'activitat de compra (com ara on es defineixen els pressupostos i els criteris de segmentació, entre d'altres).

Aquí teniu alguns exemples:

• "DV360" (trànsit que prové de l'activitat de màrqueting de Display & Video 360).
  • "Google Ads" (trànsit que prové de l'activitat de màrqueting de Google Ads).
  • "Manual" (trànsit que no prové de l'activitat de màrqueting de mitjans de Google).
  • "SA360" (trànsit que prové de l'activitat de màrqueting de Search Ads 360).
  • "SFMC" (trànsit que prové de l'activitat de màrqueting de Salesforce Marketing Cloud).
  • "Shopping Free Listings" (trànsit que prové de l'activitat de màrqueting de Google Merchant Center).
Per obtenir informació sobre com podeu emplenar aquesta dimensió, consulteu l'article Dimensions de font del trànsit, etiquetatge manual i etiquetatge automàtic.
Font/Mitjà del primer usuari Font i mitjà que han dirigit un usuari fins al vostre lloc web o la vostra aplicació. Per obtenir informació sobre com podeu emplenar aquesta dimensió, consulteu l'article Dimensions de font del trànsit, etiquetatge manual i etiquetatge automàtic.

Mètriques de l'informe

L'informe inclou les mètriques següents. Si sou editor o administrador, podeu afegir mètriques a l'informe o treure'n.

Mètrica Què és Com s'emplena
Temps d'implicació mitjà

Mitjana de temps que el vostre lloc web ha estat en el focus al navegador d'un usuari o que la vostra aplicació ha estat en primer pla al dispositiu d'un usuari.

Temps d'implicació mitjà = durada total de la implicació dels usuaris / nombre d'usuaris actius

Aquesta mètrica s'emplena automàticament.
Conversions

El nombre de vegades que els usuaris han activat un esdeveniment de conversió.

Podeu triar un esdeveniment de conversió per restringir l'anàlisi.

Empleneu aquesta mètrica marcant un esdeveniment com a conversió.
Sessions amb implicació

El nombre de sessions que han durat almenys 10 segons o en què hi ha hagut un o més esdeveniments de conversió o dues o més visualitzacions de pàgina o de pantalla.

Aquesta mètrica s'emplena automàticament.
Sessions amb implicació per usuari

Nombre mitjà de sessions amb implicació per usuari.

Les sessions amb implicació són el nombre de sessions que han durat almenys 10 segons o en què hi ha hagut un o més esdeveniments de conversió o dues o més visualitzacions de pàgina o de pantalla.

Aquesta mètrica s'emplena automàticament.
Taxa d'implicacions

El percentatge de sessions que han estat sessions amb implicació.

Taxa d'implicacions = sessions amb implicació / total de sessions

Aquesta mètrica s'emplena automàticament.
Recompte d'esdeveniments El nombre de vegades que els usuaris han activat un esdeveniment. Aquesta mètrica s'emplena automàticament.
Usuaris nous

Nombre d'identificadors d'usuari únic nous que han registrat l'esdeveniment first_open o first_visit.

Aquesta mètrica us permet mesurar el nombre d'usuaris que han interaccionat amb el vostre lloc web o que han iniciat la vostra aplicació per primer cop.

Aquesta mètrica s'emplena automàticament.

Resolució de problemes

Només veig el trànsit directe. Què és el trànsit directe a Google Analytics?

El trànsit directe prové dels usuaris que accedeixen al vostre lloc web introduint directament l'URL del lloc web a la barra d'adreces del navegador.

Per exemple, pot ser que algú enviï a l'usuari un enllaç al vostre lloc web i que l'usuari el copiï i l'enganxi al navegador o bé que l'usuari accedeixi directament al lloc web a través d'una adreça d'interès desada. Altres exemples són el trànsit dels mitjans socials, el trànsit de documents sense connexió i el trànsit de les versions d'HTTPS a HTTP del lloc web.

Si només veieu el trànsit directe a l'informe, proveu d'enllaçar els comptes publicitaris o d'etiquetar els URL de destinació perquè es mostri informació més útil a l'informe.

Com puc veure dades setmanals o mensuals en lloc de dades diàries?

Actualment, aquest informe proporciona accés a dades diàries, no a dades setmanals ni mensuals.