Dimensions and metrics

[GA4] Arkiver egendefinerte dimensjoner og beregninger

Opprett flere egendefinerte dimensjoner og beregninger ved å arkivere dem du ikke bruker

Hvis du når grensen for hvor mange egendefinerte dimensjoner eller beregninger du kan opprette, kan du frigjøre plass til å opprette flere egendefinerte dimensjoner eller beregninger ved å arkivere dem du ikke bruker. Du kan når som helst bruke navnet på dimensjonen eller beregningen på nytt etter at du har arkivert den.

Når du arkiverer egendefinerte dimensjoner eller beregninger, får det innvirkning på målgrupper, utforskningersegmenter eller egendefinerte rapporter som er basert på eller bruker den egendefinerte dimensjonen eller beregningen du arkiverer.

Advarsel: Denne endringen kan ikke angres, og de tilhørende dataene kan ikke gjenopprettes.

Veiledning

1. Klikk på Tilpassede definisjoner under DatavisningAdministrator-siden.
  2. Klikk på Mer > Arkivér i raden for den aktuelle egendefinerte dimensjonen eller beregningen.
  3. Gjennomgå listen over enheter i Analytics hvor den egendefinerte dimensjonen eller beregningen brukes, for eksempel målgrupper og utforskninger.
  4. Klikk på Arkivér.

Målgrupper

Hvis du arkiverer en egendefinert dimensjon eller beregning som brukes i definisjonen av en målgruppe, blir den aktuelle definisjon av målgruppen ugyldig, og det blir ikke lagt til nye brukere i målgruppen.

Historiske data om målgruppen blir bevart, men det genereres ingen nye data når målgruppen blir ugyldig.

Du kan ikke eksportere ugyldige målgrupper til andre produkter (f.eks. Google Ads, Google Optimize).

Hvis du tidligere har eksportert målgruppen til andre produkter, fortsetter målgruppen å fungere som forventet. Ettersom det ikke legges til nye brukere i målgruppen, reduseres antallet brukere i takt med at varigheten av medlemskap for de nåværende brukerne utløper, helt frem til målgruppen ikke har noen brukere.

Hvis en målgruppe inneholder en arkivert egendefinert dimensjon eller beregning, vises et advarselsikon ved siden av navnet på målgruppen i målgruppelisten:

Når du endrer målgruppedefinisjonen, får du se en tilleggsmelding om at målgruppen omfatter en arkivert egendefinert dimensjon eller beregning:

Du kan ikke endre målgruppevilkårene. Hvis du vil opprette en versjon av målgruppen uten den arkiverte egendefinerte dimensjonen eller beregningen, må du opprette en målgruppe fra scratch.

Utforskninger og segmenter

I Utforskninger blir det vist advarselsikoner som ligner på de som benyttes for arkiverte målgrupper, for segmenter eller utforskninger hvor det brukes egendefinerte dimensjoner eller beregninger. I listen over dimensjoner og beregninger i Utforskninger blir dessuten arkiverte tilpassede definisjoner identifisert med et advarselsikon.

På samme måte som med målgrupper blir segmenter og utforskninger med arkiverte tilpassede definisjoner ugyldige, og de lastes ikke inn.

Hvis du fjerner den arkiverte tilpassede definisjonen, lastes segmentet eller utforskningen inn.

Selv om arkiverte tilpassede definisjoner vises i listene over dimensjoner og beregninger (med en advarsel), kan du ikke legge dem til i segmenter eller utforskninger.

Rapporter

Når du arkiverer en egendefinert dimensjon eller beregning, blir alle rapporter hvor den egendefinerte dimensjonen eller beregningen benyttes, ugyldige frem til du fjerner den arkiverte egendefinerte dimensjonen eller beregningen fra rapportene. Se etter denne advarselen i Datakvalitet-ikonet øverst i rapporten:

En skjermdump av advarselen «Rapporten inneholder én eller flere arkiverte egendefinerte dimensjoner eller beregninger»

Hvis redigerere eller administratorer vil fjerne arkiverte egendefinerte dimensjoner eller beregninger fra rapporter, må de følge denne fremgangsmåten:

1. Klikk på Tilpass rapport øverst til høyre i rapporten.
  2. Åpne dimensjons- eller beregningsvelgeren i Rapportdata-delen.
  3. Fjern den arkiverte egendefinerte dimensjonen eller beregningen fra rapporten.

Merk: Det er bare redigerere og administratorer som kan tilpasse rapporter. Brukere som ikke har redigeringstilgang eller administratortilgang, kan ikke endre rapporter. De må kontakte en redigerer eller administrator for å få arkivert dimensjonen eller beregningen. Finn ut hvordan du kan tilpasse rapporter.