Dimensions and metrics

[GA4] Aangepaste dimensies en statistieken archiveren

Meer aangepaste dimensies en statistieken maken door dimensies/statistieken te archiveren die u niet gebruikt

Als u het maximumaantal aangepaste dimensies of statistieken heeft gemaakt, kunt u niet-gebruikte dimensies of statistieken archiveren om ruimte vrij te maken, zodat u meer aangepaste dimensies of statistieken kunt maken. U kunt de naam van de dimensie of statistiek altijd opnieuw gebruiken nadat u deze heeft gearchiveerd.

Als u een aangepaste dimensie of statistiek archiveert, heeft dat invloed op doelgroepen, verkenningen, segmenten en aangepaste rapporten die zijn gebaseerd op de gearchiveerde aangepaste dimensie of statistiek, of hiervan gebruikmaken.

Waarschuwing: Deze wijziging kan niet ongedaan worden gemaakt en de bijbehorende gegevens kunnen niet worden hersteld.

Instructies

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Aangepaste definities.
  2. Klik in de rij voor de aangepaste dimensie of statistiek op Meer > Archiveren.
  3. Controleer de lijst van entiteiten in Analytics die de aangepaste dimensie of statistiek gebruiken, zoals doelgroepen en verkenningen.
  4. Klik op Archiveren.

Doelgroepen

Als u een aangepaste dimensie of statistiek archiveert die wordt gebruikt in de definitie van een doelgroep, wordt die doelgroepdefinitie ongeldig en verzamelt de doelgroep geen nieuwe gebruikers meer.

Historische gegevens voor de doelgroep blijven behouden, maar er worden geen nieuwe gegevens gegenereerd zodra de doelgroep ongeldig wordt.

U kunt ongeldige doelgroepen niet exporteren naar andere producten (bijv. Google Ads, Google Optimize).

Als u eerder de doelgroep naar andere producten heeft geëxporteerd, blijft de doelgroep werken zoals verwacht. Aangezien de doelgroep echter geen nieuwe gebruikers verzamelt, neemt het aantal gebruikers af naarmate de lidmaatschapsduur voor bestaande gebruikers verloopt totdat de doelgroep geen gebruikers meer bevat.

Als een doelgroep een gearchiveerde aangepaste dimensie of statistiek bevat, ziet u een waarschuwingsicoon naast de doelgroepnaam in de doelgroeplijst:

Wanneer u de doelgroepdefinitie bewerkt, krijgt u een extra bericht dat de doelgroep een gearchiveerde aangepaste dimensie of statistiek bevat:

U kunt doelgroepvoorwaarden niet bewerken. Als u een versie van de doelgroep zonder de gearchiveerde aangepaste dimensie of statistiek wilt, moet u een compleet nieuwe doelgroep maken.

Verkenningen en segmenten

U ziet in Verkenningen waarschuwingsiconen voor verkenningen of segmenten met gearchiveerde aangepaste dimensies of statistieken die vergelijkbaar zijn met de iconen voor gearchiveerde doelgroepen. U ziet in Verkenningen ook een waarschuwingsicoon in de lijsten met dimensies en statistieken voor gearchiveerde aangepaste definities.

Net als bij doelgroepen zijn verkenningen en segmenten met gearchiveerde aangepaste definities ongeldig en worden niet geladen.

Als u de gearchiveerde aangepaste definitie verwijdert, wordt de verkenning of het segment geladen.

Hoewel gearchiveerde aangepaste definities in de lijsten van dimensies en statistieken staan (met een waarschuwing), kunt u ze niet toevoegen aan verkenningen of segmenten.

Rapporten

Als u een aangepaste dimensie of statistiek archiveert, worden rapporten die gebruikmaken van de aangepaste dimensie of statistiek ongeldig totdat u de gearchiveerde aangepaste dimensie of statistiek uit de rapporten verwijdert. Let op de volgende waarschuwing in het icoon Gegevenskwaliteit bovenaan het rapport:

Een screenshot van een waarschuwing met het bericht Het rapport bevat een of meer gearchiveerde aangepaste dimensies of statistieken

Een bewerker of beheerder kan op deze manier een gearchiveerde aangepaste dimensie of statistiek uit een rapport verwijderen:

1. Klik rechtsboven in het rapport op Rapport aanpassen .
  2. Open in het gedeelte Rapportgegevens de kiezer voor dimensies of statistieken.
  3. Verwijder de gearchiveerde aangepaste dimensie of statistiek uit het rapport.

Opmerking: Alleen bewerkers en beheerders kunnen rapporten aanpassen. Gebruikers die geen bewerker of beheerder zijn, kunnen het rapport niet bewerken en moeten contact opnemen met een bewerker of beheerder om de dimensie of statistiek te archiveren. Meer informatie over hoe u rapporten aanpast