Dimensions and metrics

[GA4] Arkivér tilpassede dimensioner og metrics

Arkivér de tilpassede dimensioner og metrics, du ikke bruger, for at få mulighed for at oprette flere

Hvis du når maksimumgrænsen for, hvor mange tilpassede dimensioner eller metrics du kan oprette, kan du flytte dem, du ikke bruger, for at frigøre plads, så du kan oprette flere tilpassede dimensioner eller metrics. Du kan altid genbruge navnet på dimensionen eller metric'en, når du har arkiveret den.

Arkivering af en tilpasset dimension eller metric får konsekvenser for alle målgrupper, udforskninger, segmenter og/eller tilpassede rapporter, som er baseret på den pågældende dimension eller metric, eller som den pågældende dimension eller metric bruges til.

Advarsel! Denne ændring kan ikke fortrydes, og de tilsvarende data kan ikke gendannes.

Vejledning

1. Klik på Tilpassede definitioner under Datavisning i Administrator.
  2. Klik på Mere > Arkivér i rækken for den tilpassede dimension eller metric.
  3. Gennemgå listen over enheder i Analytics, som bruger den tilpassede dimension eller metric, f.eks. målgrupper og udforskninger.
  4. Klik på Arkivér.

Målgrupper

Når du arkiverer en tilpasset dimension eller metric, der bruges til definition af en målgruppe, bliver den pågældende målgruppedefinition ugyldig, og der akkumuleres ikke nye brugere i målgruppen.

Historiske data for målgruppen gemmes, men der genereres ikke nye data, når målgruppen bliver ugyldig.

Du kan ikke eksportere ugyldige målgrupper til andre produkter (f.eks. Google Ads eller Google Optimize).

Hvis du tidligere har eksporteret målgruppen til andre produkter, fungerer målgruppen fortsat som forventet. Da målgruppen ikke akkumulerer nye brugere, falder antallet af brugere dog, efterhånden som varigheden af medlemskabet udløber for eksisterende brugere, før målgruppen ikke indeholder nogen brugere mere.

Hvis en målgruppe indeholder en arkiveret tilpasset dimension eller metric, vises der et advarselsikon ud for målgruppenavnet på målgruppelisten:

Når du redigerer definitionen af en målgruppe, får du vist en ekstra besked om, at målgruppen indeholder en arkiveret tilpasset dimension eller metric:

Du kan ikke redigere målgruppebetingelser. Hvis du vil oprette en version af målgruppen uden den arkiverede tilpassede dimension eller metric, skal du oprette en helt ny målgruppe.

Udforskninger og segmenter

I Udforskninger vises der advarselsikoner svarende til dem, der vises for arkiverede målgrupper, for udforskninger eller segmenter, der indeholder arkiverede tilpassede dimensioner eller metrics. Arkiverede tilpassede definitioner er desuden angivet med et advarselsikon på listerne over dimensioner og metrics i Udforskninger.

Ligesom det er tilfældet med målgrupper, er udforskninger og segmenter med arkiverede tilpassede definitioner ugyldige, og de bliver ikke indlæst.

Hvis du fjerner den arkiverede tilpassede definition, indlæses udforskningen eller segmentet.

Arkiverede tilpassede definitioner vises (med en advarsel) på listerne over dimensioner og metrics, men du kan ikke føje dem til udforskninger eller segmenter.

Rapporter

Når du arkiverer en tilpasset dimension eller metric, bliver eventuelle rapporter, som den pågældende dimension eller metric bruges til, ugyldige, indtil den fjernes fra rapporterne. Hold øje med følgende advarsel i ikonet for datakvalitet øverst i rapporten:

Et screenshot af en advarsel med følgende meddelelse: "Rapporten indeholder en eller flere arkiverede tilpassede dimensioner eller metrics"

Hvis en arkiveret tilpasset dimension eller metric skal fjernes fra en rapport, skal en bruger med rollen redaktør eller administrator følge denne fremgangsmåde:

1. Klik på Tilpas rapport øverst til højre i rapporten.
  2. Åbn dimensions- eller metric-vælgeren i sektionen Rapportdata.
  3. Fjern den arkiverede tilpassede dimension eller metric fra rapporten.

Bemærk! Det er kun brugere med rollen redaktør eller administrator, der kan tilpasse rapporter. Brugere, som ikke har rollen redaktør eller administrator, kan ikke redigere rapporten og skal kontakte en bruger med rollen redaktør eller administrator for at få vedkommende til at arkivere dimensionen eller metric'en. Få flere oplysninger om tilpasning af rapporter