Förbereda dig inför kraven på dataupplysning i Google Play

I maj 2021 presenterade vi det nya avsnittet om datasäkerhet i Google Play. Det är en upplysning från apputvecklaren om hur de samlar in, lämnar ut och skyddar användaruppgifter.

På den här sidan får du hjälp med att uppfylla kraven på dataupplysning avseende din användning av Google Analytics för Firebase Android-SDK:er. Här hittar du information om huruvida och hur våra SDK:er hanterar slutanvändardata, inklusive tillämpliga konfigurationer och anrop som du som apputvecklare kan styra.

Vi strävar efter att vara så öppna som möjligt för att hjälpa dig. Du som apputvecklare avgör dock själv hur du ska svara på formuläret i avsnittet om datasäkerhet i Google Play angående appens säkerhetsmekanismer och hur den samlar in och delar slutanvändardata.

Använda informationen på sidan

Här visas den slutanvändardata som har samlats in av den senaste versionen av Google Analytics för Firebase-SDK:et. Den här artikeln innehåller information om automatiskt insamlad data kontra data som samlas in baserat på din användning av SDK:et. Automatisk insamling innebär att SDK:et samlar in specifik data (exempel) utan att du anropar en särskild metod eller klass i appen. I många fall beror den data som samlas in av SDK:et på appens specifika användning av produkten, det vill säga appens konfiguration och SDK-anrop.

Fyll i dataupplysningen genom att använda Androids guide om datatyper för att avgöra vilken datatyp som bäst beskriver insamlad data. Tänk på att redogöra för hur den specifika appen delar och använder insamlad data.

Automatiskt insamlad data

Google Analytics för Firebase-SDK:et samlar in följande data automatiskt.

Data Som standard kommer Google Analytics för Firebase-SDK:et att ...
Appinstans-id

automatiskt tilldela ett appinstans-id till varje instans av en app för att beräkna användarmätvärden i hela Analytics.

Som standard är denna identifierare inte kopplad till en användaridentifierare, som användarens visningsnamn eller konto-id. Insamlingen av identifieraren kan inaktiveras via Consent Mode-API:et. Läs mer

Reklam-id samla in reklam-id för Android. Du kan inaktivera insamling av denna identifierare genom att ställa in datainsamling med Analytics. Läs mer
Maskerad IP-adress härleda ungefärlig platsdata från enhetens maskerade IP-adresser
Köp i appen och prenumerationer samla in händelser i form av köp i appen och prenumerationer med parametrar som produkt-id, produktnamn och pris
Livscykelhändelser för appar samla in skärmvisningar och sessioner för användning i Rapportering och analys.

Alla användaruppgifter som samlas in av SDK:et krypteras med hjälp av TLS-protokollet (Transport Layer Security) under överföringen.

Data som samlas in baserat på användning

Beroende på hur du ställer in eller anropar Google Analytics för Firebase-SDK:et och produktens funktioner kan din app samla in den slutanvändardata som måste ingå i dataupplysningen. I följande tabell visas exempel på slutanvändardata som kan samlas in baserat på din användning, men kom ihåg att ta hänsyn till all data som samlas in baserat på din specifika användning.

Data Beroende på appens konfiguration och SDK-anrop kommer Google Analytics för Firebase-SDK:et att ...
Användar-ID samla in det användar-id du anger för personen som använder din app. När du har ställt in ett användar-id kopplas alla framtida händelser automatiskt till detta id tills du anger användar-id:t till null.
Kontoidentifierare samla in kontoinformation från inloggade konton om Google-signaler är aktiverade. Läs mer

Andra överväganden

Mer information om hur produkten behandlar slutanvändarens personuppgifter finns i villkoren, villkoren för annonsbehandling och användningsvillkoren för Google Analytics.

Läs också om valfria funktioner som kan påverka din insamling och användning av data:

Om du använder valfria produktfunktioner eller deltar i tester av nya produktfunktioner som innehåller ytterligare data bör du kontrollera om dessa funktioner eller tester kräver ytterligare dataupplysningar.

Om du använder en tidigare version av Google Analytics för Firebase-SDK:et bör du överväga att uppdatera till den senaste versionen för att se till att upplysningarna i din app är korrekta.