Valmistaudu Google Playn vaatimuksiin, jotka koskevat dataan liittyvää ilmoitusvelvollisuutta

Google Play ilmoitti toukokuussa 2021 uudesta Dataturvallisuus-sivusta, jolla kehittäjät voivat kertoa sovellustensa käytännöistä liittyen datan keräämiseen, jakamiseen ja tietoturvaan.

Tällä sivulla kerrotaan, miten voit täyttää Google Analytics for Firebase Android SDK:iden käyttöä koskevat vaatimukset dataan liittyvästä ilmoitusvelvollisuudesta. Lisäksi löydät tietoa siitä, käsittelevätkö SDK:mme loppukäyttäjädataa ja jos niin miten. Tämä koskee myös mahdollisia määrityksiä ja käynnistyksiä, joita voit sovelluskehittäjänä hallinnoida.

Pyrimme tukemaan sinua mahdollisimman avoimesti. Sovelluskehittäjänä olet kuitenkin yksin vastuussa siitä, miten täytät Google Playn Dataturvallisuus-sivun lomakkeen, joka koskee sovelluksesi käytäntöjä liittyen käyttäjädatan keräämiseen, jakamiseen ja tietoturvaan.

Näin käytät tällä sivulla olevia tietoja

Tällä sivulla kerrotaan, mitä loppukäyttäjädataa uusimmassa Google Analytics for Firebase SDK ‑versiossa kerätään. Lisäksi artikkelissa on tietoa automaattisesti kerättävästä datasta ja SDK:n käytön perusteella kerättävästä datasta. Automaattinen keruu tarkoittaa, että SDK kerää tiettyä dataa (esimerkki) käynnistämättä mitään tiettyä metodia tai luokkaa sovelluksessasi. Usein SDK:n keräämä data riippuu kuitenkin tuotteen käytöstä sovelluksessasi eli sovelluksen määrityksistä ja siitä, miten käynnistät SDK:n.

Jotta voit täyttää dataan liittyvän ilmoitusvelvollisuutesi, tutustu Androidin datatyyppejä koskevaan oppaaseen selvittääksesi, mikä datatyyppi kuvaa kerättyä dataa parhaiten. Muista ottaa dataan liittyvässä ilmoituksessasi huomioon myös se, miten sovelluksesi jakaa ja käyttää kerättyä dataa.

Automaattisesti kerättävä data

Google Analytics for Firebase SDK kerää alla olevan datan automaattisesti.

Data Oletuksena Google Analytics for Firebase SDK…
Sovellusesiintymän tunnus

määrittää jokaiselle sovellusesiintymälle automaattisesti sovellusesiintymän tunnuksen, jota käytetään käyttäjämittareiden arvojen laskemiseen Analyticsissa.

Tätä tunnusta ei oletuksena liitetä käyttäjän tunnisteeseen, kuten käyttäjän näkymän nimeen tai tilin tunnukseen. Tunnuksen kerääminen voidaan poistaa käytöstä Consent Mode APIn avulla. Lue lisää

Mainostunnus kerää Androidin mainostunnuksen. Tunnuksen kerääminen voidaan poistaa käytöstä määrittämällä datankeruu Analyticsissa. Lue lisää
Piilotettu IP-osoite selvittää yleiset sijaintitiedot laitteen piilotettujen IP-osoitteiden perusteella.
Sovelluksen sisäiset ostokset ja tilaukset kerää sovelluksen sisäisiä ostoksia ja tilauksia koskevat tapahtumat ja parametrit, jotka sisältävät tuotetunnuksen sekä tuotteen nimen ja hinnan.
Sovelluksen elinkaaritapahtumat kerää näkymän katselukerrat ja istunnot raportointia ja analysointia varten.

Kaikki SDK:n keräämä käyttäjädata salataan siirron aikana TLS-salauksella.

Käytön perusteella kerättävä data

Riippuen siitä, miten määrität tai käynnistät Google Analytics for Firebase SDK:n ja tuotteen ominaisuudet, sovelluksesi saattaa kerätä sellaista loppukäyttäjädataa, joka on sisällytettävä dataan liittyvään ilmoitukseen. Alla olevassa taulukossa on esimerkkejä loppukäyttäjädatasta, jota voidaan kerätä käytön perusteella. Muista kuitenkin, että kerättävä data määräytyy oman sovelluksesi käytön perusteella.

Data Riippuen sovelluksesi määrityksistä ja siitä, ja miten käynnistät SDK:n, Google Analytics for Firebase SDK…
Käyttäjätunnus kerää käyttäjätunnuksen, jonka määrität sovelluksesi käyttäjälle. Kun olet määrittänyt käyttäjätunnuksen, kaikki tulevat tapahtumat yhdistetään automaattisesti tähän tunnukseen siihen asti, että määrität käyttäjätunnuksen arvoksi "tyhjä".
Tilitunnisteet kerää sisäänkirjautuneen tilin tiedot ehdollisesti, jos Google-signaalit ovat käytössä. Lue lisää

Muuta huomioitavaa

Jos haluat lisätietoja siitä, miten tuote käsittelee loppukäyttäjiesi henkilökohtaista dataa, tutustu Google Analyticsin käyttöehtoihin, Google Adsin datan käsittelyä koskeviin ehtoihin ja datan käyttöä koskevaan käytäntöön.

Tutustu lisäksi valinnaisiin ominaisuuksiin, jotka voivat vaikuttaa datan keruuseen ja käyttöön:

Jos käytät mitä tahansa valinnaisia tuoteominaisuuksia, joihin liittyy lisädataa, tai jos osallistut sellaisten uusien tuoteominaisuuksien testaukseen, joihin liittyy lisädataa, tarkista, edellyttävätkö kyseiset ominaisuudet tai testit lisädataa koskevien ilmoitusten julkaisemista.

Jos käytät Google Analytics for Firebase SDK:n aiempaa versiota, harkitse sen päivittämistä uusimpaan versioon, jotta sovelluksessasi näkyvät varmasti oikeat datan keruuta ja käyttöä koskevat ilmoitukset.