[GA4] Integrering med Play

Analyser data i Analytics om Android-apper samlet inn i Play-butikken
Denne artikkelen er myntet på Android-appeiere som ønsker at data om kjøp og abonnementer i Google Play-appene sine skal være tilgjengelige i Google Analytics.

Når Google Play integreres, får du tilgang til data i Google Analytics om kjøps- og abonnementshendelser i Play-appene dine. Ut fra denne informasjonen kan du definere målgrupper eller måle resultatene du oppnår med annonsekampanjer (hvis du har knyttet sammen annonsekontoene dine).

Rapporter

Med denne integreringen blir beregninger om kjøp og abonnementer i apper lagt til i rapportene. Du kan for eksempel se «Kjøp i appen»-rapporten.

Grenser

Tilknytninger mellom Google Analytics 4-appdatastrømmer og Play-apper etableres på én-til-én-basis (datastrøm:app) ved hjelp av pakkenavnet til appen:

• Du kan bare knytte én appdatastrøm i Google Analytics 4 sammen med én Play-app. Denne regelen gjelder for alle Google Analytics 4-områder. En global unikhetssjekk sikrer at du ikke kan opprette nye tilknytninger.
  • Du kan legge til flere appdatastrømmer i ett enkelt Google Analytics 4-område. Dette betyr for eksempel at du kan knytte alle spillene dine sammen med ett Analytics-område og bedriftsappene dine sammen med et annet.

Du kan strukturere Google Analytics- og Google Play-kontoer slik du måtte ønske. Du kan for eksempel knytte Analytics-datastrømmer sammen med Play-apper i ulike utviklerkontoer og knytte Play-apper sammen med datastrømmer i ulike Analytics-kontoer.

Datatilgjengelighet

• Datainkorporeringen i Analytics starter når du etablerer tilknytningen til Play.
  • Datainkorporeringen stopper i disse tilfellene:
    • Hvis du opphever publiseringen av appen eller fjerner den fra Play.
    • Hvis du fjerner tilknytningen mellom Analytics-appdatastrømmen og Play-appen din.
    • Hvis du flytter Play-appen til en annen Play-utviklerkonto.

Tilknytninger til Play som etableres i Analytics, er uavhengige av og påvirkes ikke av

• eksisterende tilknytninger mellom Google Analytics 4-områder og Firebase-prosjekter
  • endringer i tilknytningen mellom Play-utviklerkontoer og Firebase-prosjekter

Når relaterte hendelser blir utløst

I diagrammet nedenfor ser du når hendelser relatert til kjøp i apper og abonnementer, blir utløst. Finn ut mer om hendelsene og de tilhørende parameterne.

Forutsetninger

Grunninnstillinger

Slik oppretter du en Play-tilknytning i Analytics:

• Du må ha opprettet en datastrøm for Android-appen du vil tilknytte. Pakkenavnet til appen må være likt i Analytics og Play. Finn ut mer om hvordan du oppretter datastrømmer.
  • Du må ha en Play-utviklerkonto med én eller flere Play-apper som er

• konfigurert i appoversikten din og distribuert til en av Google Play-målgruppene (intern test, lukket test, åpen test eller produksjon).
    • Gjennomgått og publisert i Play. Publiserte apper har en av disse statusene: «Intern» (ikke «Utkast av intern test»), «Lukket test», «Åpen test» eller «Produksjon».

Tillatelser

For å kunne opprette en Play-tilknytning må du ha redigeringstilgang til Google Analytics 4-området og administratortilgang til Play-utviklerkontoen.

For å kunne slette tilknytninger må du ha redigeringstilgang til Google Analytics 4-området.

Opprett tilknytninger

1. Klikk på Google Play-tilknytninger under ProdukttilknytningerAdministrator-siden.
  2. Klikk på Tilknytt i tabellen med tilknytninger.
  3. Hvis du har administratortilgang til én eller flere Play-utviklerkontoer, kan du klikke på Velg app og velge den aktuelle appen.
  4. Klikk på Neste.
  5. Bekreft appdatastrømmen som er valgt automatisk, og klikk på Neste.
  6. Gå gjennom konfigurasjonsinnstillingene, og klikk på Send inn.

Du kan ikke endre tilknytninger til Play. Hvis du har behov for å endre en tilknytning, må du slette den eksisterende tilknytningen og så etablere en ny.

Relaterte ressurser

Finn ut mer om hvordan du administrerer apper i Play-konsollen.