[GA4] Skapa och redigera egendomar för samlad visning

Egendomar för samlad visning är bara tillgängliga för Google Analytics 360-konton som är länkade till en Google Marketing Platform-organisation med en aktiv 360-beställning. Endast Google Analytics 360-egendomar kan fungera som källa till egendomar för samlad visning.

För att kunna skapa och redigera en egendom för samlad visning måste du vara administratör i Analytics-kontot.

Skapa en egendom för samlad visning

Egendomar för samlad visning har extra kostnader för data. Kostnaden för händelser i varje egendom för samlad visning är hälften av kostnaden för händelserna i varje källegendom, enligt villkoren i 360-avtalet. Till exempel kostar två händelser i en egendom för samlad visning lika mycket som en händelse i källegendomen. Kontakta din Google-partner eller den kontoansvariga på Google om du har frågor om ditt 360-kontrakt.

1. Gå till Administratör. Klicka på Skapa och välj sedan Egendom.
  2. Klicka på Skapa på raden Egendom för samlad visning.
  3. Ange ett namn på egendomen och välj tidszon och valuta.
  4. Markera Jag är medveten om den ytterligare kostnaden för att skapa denna egendom. (Den extra kostnaden är hälften av kostnaden för händelser i varje källegendom enligt villkoren i ditt 360-avtal.)
  5. Klicka på Nästa.
  6. Klicka på Välj egendomar på raden Källegendomar.
  7. Du kan välja alla typer av egendomar utom en annan egendom för samlad visning.

Om du väljer från en grupp med källegendomar och underordnade egendomar kan du bara välja en egendom från den gruppen (antingen källegendomen eller en underordnad egendom).

Du kan välja högst 200 källegendomar.
  8. Klicka på Bekräfta efter att du har valt källegendomarna.
  9. Klicka på Nästa.
  10. Välj en branschkategori för egendomen för samlad visning, storleken på företaget som du vill mäta med egendomen och de olika anledningarna till att du använder Analytics för egendomen.
  11. Klicka på Skapa.

Lägga till/ta bort källegendomar

1. Gå till Administratör. Under Egendom klickar du på Källegendomar.
  2. Klicka på Redigera på raden Källegendomar.
  3. Markera eller avmarkera egendomar för att lägga till dem i eller ta bort dem från egendomen för samlad visning.
  4. Klicka på Spara.

Se egendomar för samlad visning i ditt konto

När du visar en lista över egendomar (till exempel i Administratör > kolumnen Egendomar eller i kontoväljaren) identifieras egendomar för samlad visning med etiketten Samlad visning. Källegendomarna visas som en indragen lista under egendomen för samlad visning.

Redigera en egendom för samlad visning

Gå till Administratör. använd de olika länkarna under Egendom för att öppna de objekt du vill redigera (till exempel Åtkomsthantering för egendomar eller Källegendomar).

Flytta egendomar för samlad visning och källegendomar

Om du vill flytta en egendom för samlad visning måste du först ta bort alla källegendomar.

Om du vill flytta en källegendom måste du först ta bort den från egendomen för samlad visning.

Läs mer om hur du tar bort källegendomar

Läs mer om hur du flyttar egendomar

Nedgradera egendomar för samlad visning och källegendomar från 360 till Standard

Egendomar för samlad visning finns bara som 360-objekt och kan därför inte nedgraderas.

Du kan undvika att bli fakturerad för en egendom för samlad visning utan att radera den genom att koppla bort alla källegendomar. På så sätt kan ingen data överföras till egendomen för samlad visning och du samlar inte på dig några kostnader.

Om du vill nedgradera en källegendom måste du först koppla bort den från egendomen för samlad visning.

Läs mer om nedgradering

Ändringshistorik

Ändringar som du gör i en egendom för samlad visning registreras i ändringshistoriken för den egendomen.

Ändringar som du gör i källegendomen registreras i ändringshistoriken för den egendomen.

Läs mer om ändringshistorik