Dimensjoner og beregninger

[GA4] Bruk av informasjonskapsler på nettsteder

Denne artikkelen handler om bruk av informasjonskapsler for Google Analytics 4-områder. Hvis du vil finne ut mer om informasjonskapsler for Universal Analytics, kan du lese denne artikkelen i stedet.

I JavaScript-taggene for GA4 brukes informasjonskapsler fra førstepart for å skille mellom unike brukere og unike økter fra hver bruker. Disse bibliotekene krever ikke at du angir informasjonskapsler for å overføre data til Google Analytics.

Nettleserne begrenser levetiden til informasjonskapsler fra førsteparter hvis brukerne ikke kommer tilbake (maks 400 dager i Chrome og 7 dager i Safari).

GA4-informasjonskapsler

I tabellen nedenfor beskriver vi alle informasjonskapslene som angis av JavaScript-tagger for GA4. Du kan finne ut mer om dataene Analytics samler inn, under Datavern.

Navn på informasjonskapsel Standard utløpstid Beskrivelse
_ga 2 år Brukes til å skille brukere fra hverandre.
_ga_<container-id> 2 år Brukes til å beholde øktstatusen.

Når JavaScript-taggene for GA4 er tilknyttet en Google Ads-konto, angir taggene ekstra informasjonskapsler for at Google Ads skal få en mer pålitelig måte å måle kundeinteraksjoner med bedriften på. Se mer informasjon om disse informasjonskapslene i artikkelen om informasjonskapslene vi bruker til måling og annonsering.

Slik kan du overstyre standardinnstillingene for utløpstid for og oppdatering av informasjonskapsler:

1. Klikk på Datastrømmer under Innsamling og redigering av data I Administrator-siden.
    Via Forrige-linken kommer du til Analytics-området du sist åpnet. Du kan endre området i områdevelgeren. Du må minst ha rollen redigerer på områdenivå for å  endre standardinnstillingene for informasjonskapsler.
  2. Klikk på nettstedets datastrøm og deretter på Konfigurer taginnstillinger under Google-tag.
  3. Klikk på Vis alle under Innstillinger.
  4. Klikk på Overstyr innstillingene for informasjonskapsler.
  5. Merk av for Overstyr standardinnstillingene for informasjonskapsler.
  6. Under Utløpsdato for informasjonskapsler velger du hvor lang tid det skal gå før informasjonskapsler utløper (fra umiddelbart til 25 måneder).
  7. Under Oppdatering av informasjonskapsler velger du enten Angi utløpsdatoen for informasjonskapsler i forhold til nyligste besøk eller Angi utløpsdatoen for informasjonskapsler i forhold til første besøk.
  8. Klikk på Lagre.

Hvis du har behov for å tilpasse flere innstillinger for informasjonskapsler, kan du se artikkelen Informasjonskapsler og brukeridentifisering.

Innstillinger for informasjonskapsler som er konfigurert ved hjelp av den globale nettstedstaggen eller Google Tag Manager, overstyrer innstillingene som er konfigurert i Analytics-grensesnittet.