[GA4] Google Analytics 360 (Google Analytics 4-områder)

Hvis du vil nedgradere Universal Analytics-områder og andre 360-produkter til standardnivå, kan du lese artikkelen Tjenestenivået nedgraderes fra 360-nivå til standardnivå.

Hvis du ønsker å nedgradere Google Analytics 4-områder til standardnivå, kan du lese delen om oppgradering til og nedgradering fra 360-nivå i denne artikkelen.

Gitt den nylige suspensjonen av Googles annonseringssystemer i Russland kan det inntil videre ikke opprettes nye 360-kontoer i Analytics eller Tag Manager i Russland. I tillegg setter vi annonser på pause globalt i Google-tjenester og -nettverk for annonsører basert i Russland.

Hvis du har signert en 360-avtale om Google Analytics 4-områder, kan du oppgradere Google Analytics 4-områdene dine til 360-nivå. Disse 360-områdene dekkes av tjenesteavtalene for Google Marketing Platform – GA 360. Du har fortsatt tilgang til de eksisterende Universal Analytics-områdene dine, men du kan ikke oppgradere disse områdene til Google Analytics 360-områder.

Grenser for funksjonene i 360-versjonen

I Google Analytics 360 får du høyere øvre grenser for innsamling, rapportering og oppbevaring av data om Google Analytics 4-områder og eksportering av slike data til BigQuery.

Funksjon Google Analytics 4-områder (standard) Google Analytics 4-områder i Analytics 360
Hendelsesparametere 25 per hendelse 100 per hendelse
Brukeregenskaper 25 per område 100 per område

Egendefinerte dimensjoner og beregninger med hendelsesomfang

50 egendefinerte dimensjoner med hendelsesomfang per område

50 egendefinerte beregninger med hendelsesomfang per område

125 egendefinerte dimensjoner med hendelsesomfang per område

125 egendefinerte beregninger med hendelsesomfang per område

Egendefinerte dimensjoner med vareomfang

10 per område

25 per område

Lengde på verdien til hendelseparameter 100 tegn

500 tegn

Konverteringer 30 50
Målgrupper 100 400
Utforskninger

200 opprettede analyser per bruker per område

500 delte analyser per område

200 opprettede analyser per bruker per område

1000 delte analyser per område

Utforsk samplingsgrenser 10 millioner hendelser per søk 1 milliard hendelser per søk
Fullstendige utforskninger Ikke tilgjengelig Fullstendige resultater for opptil 15 milliarder hendelser per dag per område

API-kvoter

For de fleste forespørsler brukes det færre enn 10 tokener.

200 000 tokener per dag

2 millioner tokener per dag

Oppbevaring av data

Opptil 14 måneder

Alternativer: 2 og 14 måneder

Store og ekstra store områder er begrenset til 2 måneder.

Opptil 50 måneder

Alternativer: 2, 14, 26, 38 og 50 måneder

XL-områder: 2 måneder

BigQuery Export

Daglig eksportering: 1 million hendelser

Eksportering via strømming: ubegrenset

Daglig eksportering: milliarder av hendelser

Eksportering via strømming: ubegrenset

Hendelser med unike navn

Det finnes ingen grense for antall hendelser med unike navn i nettdatastrømmer.

500 per appbruker per dag

(i appdatastrømmer)

Du kan se over 500 hendelser med unike navn hvis brukere i ulike appforekomster utløser ulike hendelser.

Automatisk innsamlede hendelser og hendelser som registreres via forbedret måling, telles ikke opp mot grensen.

2000 per appbruker per dag

(i appdatastrømmer)

Du kan se over 500 hendelser med unike navn hvis brukere i ulike appforekomster utløser ulike hendelser.

Automatisk innsamlede hendelser og hendelser som registreres via forbedret måling, telles ikke opp mot grensen.

Dataimportering

Manuelle opplastinger: 120 opplastinger per dag per område

Lagringsgrense: 10 GB per område

Manuelle opplastinger: 120 opplastinger per dag per område

Lagringsgrense: 1 TB per område

Oppgradering til eller nedgradering fra 360-versjonen

Alternativet for selvbetjent oppgradering eller nedgradering er bare tilgjengelig for Analytics-områder som er tilknyttet Google Marketing Platform-organisasjoner som har aktive bestillinger på 360-versjonen (finn ut mer om bestillinger). Hvis du kjøpte Analytics via en Google-salgspartner, må partneren utføre oppgraderingen eller nedgraderingen av tjenestenivået.

Brukere som enten er organisasjonsadministratorer eller faktureringsadministratorer i organisasjonen som Analytics-kontoen er tilknyttet, kan oppgradere Google Analytics 4-områder til eller nedgradere dem fra 360-tjenestenivået.

Hvis du vil nedgradere et kildeområde fra 360, må du først flytte alle de tilhørende underområdene til papirkurven eller fjerne tilknytningen til sammendragsområdet som det er kilde for.

Du kan ikke nedgradere sammendragsområder.

Salgspartnere kan angi tjenestenivåene i områder på vegne av kundene sine. Kunder av salgspartnere og direktekunder kan selv endre tjenestenivået for områdene sine. Slik kan du angi tjenestenivå for områder:

1. Logg på Google Marketing Platform.
  2. Klikk på Administrasjon > Organisasjoner.
  3. Klikk på den aktuelle organisasjonen.
  4. Salgspartner: Klikk på Kunder og så på navnet på den aktuelle kunden. Velg Analytics under «Tilknyttede kontoer», og velg så den aktuelle kontoen.
    Kunde: Velg Analytics under Tilknyttede kontoer, og velg så den aktuelle kontoen.
  5. Merk av for Google Analytics 4-området du vil oppgradere eller nedgradere.
  6. Klikk på Mer og så på Oppgrader områdene som er valgt eller Nedgrader områdene som er valgt.

Når du oppgraderer et område, endres tjenestenivået til 360-versjonen. Ved nedgradering endres tjenestenivået til standardversjonen. Hvis du har tillatelsene som kreves for å endre tjenestenivået for et område, men du ikke har tilgang til kontrollene for oppgradering eller nedgradering i grensesnittet, kan det hende at det ikke ligger inne noen bestilling på kontoen, at bestillingens sluttdato er i fortiden, eller at bestillingens startdato er i fremtiden.

Virkningen av oppgraderingen

Når du oppgraderer et Google Analytics 4-område til 360-versjonen, blir de økte grensene som er beskrevet ovenfor, umiddelbart aktivert for området. I enkelte tilfeller kan det ta opptil fire timer før oppgraderingen er fullført.

Hvis du oppgraderer et Google Analytics 4-område til 360-versjonen, får det ikke følger for faktureringen av Analytics-kontoen din før kontoen er bundet av Analytics 360-kontrakten for Google Analytics 4-områder. I tillegg blir ikke tjenesteavtaler tilgjengelige for de oppgraderte områdene før kontoen er bundet av Analytics 360-kontrakten for Google Analytics 4-områder.

Virkningen av nedgraderingen

Når du nedgraderer et Google Analytics 4-område fra 360-versjonen til standardversjonen, blir det aktuelle området umiddelbart underlagt standardgrensene, som er beskrevet ovenfor.

Hvis disse grensene per nå overskrides i området på grunn av den forrige oppgraderingen til 360-versjonen, må du få området innenfor standardgrensene før du kan opprette objekter eller endre innstillinger som fører til at standardgrensene overskrides i området. Hvis du for eksempel merket flere enn 30 hendelser som konverteringer mens området var i 360-versjon, og du ønsker å merke en ny hendelse som en konvertering, må du fjerne avmerkede hendelser til du er innenfor grensen på 30.