[UA→GA4] Guide för målgruppsmigrering

Genom att migrera målgrupper från din Universal Analytics-egendom till din Google Analytics 4-egendom kan du identifiera samma användargrupper utifrån din Google Analytics 4-data och exportera dessa målgrupper till dina länkade Google Ads-konton för att hantera samma användningsfall.

Begränsningar

• Du kan skapa 100 målgrupper per Google Analytics 4-egendom. Till skillnad från Universal Analytics-målgrupper uppdateras målgrupper i Google Analytics 4-egendomar automatiskt överallt, i stället för att du själv måste välja destinationen. Om du behöver fler målgrupper:
    • Kombinera Universal Analytics-målgrupper i din Google Analytics 4-egendom.
    • Uppgradera din Google Analytics 4-egendom till Google Analytics 360, som har en maxgräns på 400 målgrupper.
  • Vissa dimensioner i Universal Analytics är inte tillgängliga i Google Analytics 4.

Migrera målgrupper

Du kan migrera målgrupper manuellt genom att återskapa målgrupperna i din Google Analytics 4-egendom. Om du har skapat Universal Analytics-målgrupper baserat på anpassade dimensioner i din Universal Analytics-egendom kan du behöva skapa samma anpassade dimensioner i din Google Analytics 4-egendom.

Lägga till målgrupper i Google Ads

När du migrerar Universal Analytics-målgrupper som används i Google Ads kan du använda remarketing på befintliga och tidigare användare utifrån användares åtgärder på din webbplats. Efter att du har migrerat målgrupper manuellt till Google Analytics 4-egendomen ska du göra följande:

1. Länka din Google Analytics 4-egendom till Google Ads. Behåll standardalternativet Aktivera anpassade annonser så att målgrupperna är tillgängliga i ditt delade bibliotek i Google Ads och du kan använda dem i annonskampanjer.
  2. Lägg till Google Analytics 4-målgrupper i din kampanj eller annonsgrupp. Google Ads deduplicerar användare som förekommer i både Universal Analytics- och Google Analytics 4-målgrupper. Gör så här:
    1. Gå till kampanjen eller annonsgruppen där du har implementerat Universal Analytics-målgrupper.
    2. Öppna avsnittet Målgrupper.
    3. Lägg till Google Analytics 4-målgrupperna utöver Universal Analytics-målgrupperna i inriktningsalternativen.