[UA→GA4] Yleisöjen siirto-opas

Kun siirrät yleisöjä Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudesta Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen, voit tunnistaa samat käyttäjäryhmät Google Analytics 4 ‑datasi perusteella ja eksportoida nämä yleisöt linkitetyille Google Ads ‑tileillesi. Näin voit kattaa samat käyttötapaukset.

Rajoitukset

• Yhtä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutta kohden voi luoda 100 yleisöä. Toisin kuin Universal Analytics ‑yleisöt, Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksien yleisöt päivittyvät automaattisesti kaikkialla, eikä kohdetta tarvitse valita. Jos tarvitset enemmän yleisöjä, tee jokin seuraavista:
    • Yhdistä Universal Analytics ‑yleisöjä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudessasi.
    • Päivitä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi Google Analytics 360 ‑mittauskokonaisuuksiksi, joissa yläraja on 400 yleisöä.
  • Jotkin Universal Analyticsin ulottuvuudet eivät ole käytettävissä Google Analytics 4:ssä.

Yleisöjen siirtäminen

Jos haluat siirtää yleisöjä, luo ne uudelleen manuaalisesti Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudessa. Jos olet luonut Universal Analytics ‐yleisöt Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi omien ulottuvuuksien perusteella, sinun on ehkä luotava samat omat ulottuvuudet Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudessa.

Yleisöjen lisääminen Google Adsiin

Kun siirrät Google Adsissa käytettävät Universal Analytics ‐yleisöt, voit kohdistaa uudelleenmarkkinointisi nykyisille tai aiemmille käyttäjille sen perusteella, mitä he ovat tehneet verkkosivustollasi. Seuraa näitä ohjeita, kun olet siirtänyt yleisöt manuaalisesti Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteesi:

1. Linkitä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi Google Adsiin. Pidä Ota personoitu mainonta käyttöön ‐oletusasetus valittuna, jotta yleisösi ovat käytettävissä Google Adsin jaetussa kirjastossa ja mainoskampanjoissasi.
  2. Lisää Google Analytics 4 ‑yleisöt kampanjaasi tai mainosryhmääsi. Google Ads poistaa sellaisten käyttäjien kopiot, jotka kuuluvat sekä Universal Analytics- että Google Analytics 4 ‑yleisöön. Muista tehdä nämä:
    1. Siirry siihen kampanjaan tai mainosryhmään, jossa olet ottanut Universal Analytics ‐yleisöt käyttöön.
    2. Avaa Yleisöt-osio.
    3. Lisää Google Analytics 4 ‐yleisöt kohdistusasetuksiin Universal Analytics ‐yleisöjen lisäksi.