[UA→GA4] Destinasjonsmål

Bruk verktøyet for overføring av mål for å få kopiert de fleste hendelses- og destinasjonsmålene fra Universal Analytics-området ditt automatisk over til det nye Google Analytics 4-området.

I Universal Analytics kan du registrere destinasjonsmål når brukere kommer til bestemte sider. Et vanlig eksempel på et destinasjonsmål er en takkeside eller bekreftelsesside som blir vist etter at et skjema er sendt inn.

Eksempel:

Et eksempel på et destinasjonsmål i Universal Analytics. Det registreres et mål når sidedimensjonen er lik «/contact-us-submitted.html».

Som vi opplyser om i Grunnleggende informasjon om Google Analytics 4-konverteringer, sendes det ikke sidevisningstreff fra Google Analytics 4-områder (GA4). Når en bruker besøker en side på nettstedet ditt, sender GA4 i stedet en page_view-hendelse (eller en screen_view-hendelse hvis det var appen din som ble brukt). Hendelsen har parametere som angir nettadressen, sidetittelen og så videre.

Du kan generere en konvertering for en bestemt sidevisning ved å bruke en av disse to metodene:

Alternativ 1: Opprett en ny konverteringshendelse via brukergrensesnittet

Som angitt Konverteringer i Google Analytics 4 kan du ikke definere GA4-konverteringer basert på andre parametere enn event_name. Det som er utfordringen når du skal definere en konvertering basert på en bestemt sidevisning, er at alle sidevisninger registreres med det samme hendelsesnavnet: page_view. Hvis du merker standardhendelsen for page_view som en konvertering, telles alle sidevisninger på nettstedet som en konvertering.

Løsningen er å opprette en ny hendelse via brukergrensesnittet som utløses når «page_view»-hendelsen forekommer på den ønskede siden:

1. Klikk på Hendelser under DatavisningAdministrator-siden, og klikk deretter på Opprett en hendelse.
  2. Velg en datastrøm.
  3. Klikk på Opprett, og gjør så følgende i Opprett en hendelse-panelet:
    1. Gi den nye hendelsen et navn.
      Bruk en av de anbefalte hendelsene hvis det er mulig. Når det for eksempel sendes inn et kontaktskjema, kan du bruke generate_lead som hendelsesnavn.
    2. Spesifiser event_name - equals - page_view for den første samsvarsbetingelsen.
    3. For den andre samsvarsbetingelsen kan du angi en «page_location»-parameter (eller muligens en «page_title»-parameter), for eksempel page_location - equals - https://www.example.com/contact-us-submitted.
    4. Hvis du vil kopiere en målverdi fra Universal Analytics, klikker du på Legg til en endring-knappen og skriver inn Parameter-verdien. Under Ny verdi oppgir du verdien for Universal Analytics-målet (f.eks. 10).
  4. Gå tilbake til Administrator-siden, og klikk på Konverteringer under Område.
  5. Klikk på Ny konverteringshendelse.
  6. Oppgi hendelsen konfigurert i trinn 1–4 som hendelsesnavn, for eksempel generate_lead.

Selv om du ikke direkte kan opprette en parameterbasert konverteringshendelse, kan du bruke funksjonen for endring av hendelser til å opprette en ny konverteringshendelse (på administratornivå) basert på hendelsesnavnet og minst én ekstra hendelsesparameter.

Alternativ 2: Send en konverteringsspesifikk hendelse fra koden på nettstedet ditt

Hvis du kan endre koden på nettstedet ditt eller i Tag Manager-konfigurasjonen din, kan du sende en hendelse som har som eneste formål å indikere at det har forekommet en konvertering:

1. Oppdater gtag-koden eller konfigurer Google Tag Manager for å overføre en generate_lead-hendelse direkte, på «/contact-us-submitted»-siden.
  2. Merk generate_lead-hendelsen som en konvertering, som beskrevet i trinn 4–6 i den forrige fremgangsmåten.

Virtuelle sidevisninger

Fra tid til annen kan du ønske å registrere en page_view-hendelse selv om det ikke har forekommet noen faktisk sideinnlasting, for eksempel i forbindelse med nettsteder med arkitektur som enkeltsideapper (SPA) eller progressive nettprogrammer (PWA), eller for spesifikke AJAX-lignende flyter i nettopplevelsen din.

Tenk deg at nettutviklerne dine har utformet en betalingsopplevelse som består av fire skjermer, og som skal gjengis i nettleseren uten mellomliggende sideinnlastinger. I så fall er det bare den første skjermen i betalingsprosessen som medfører en faktisk sideinnlasting, og som genererer en Google Analytics-sidevisning som standard.

Hvis det ikke genereres noen sidevisning som standard i trinn 2–4, hvordan kan du bygge en trakt og registrere en konvertering i Google Analytics?

I Universal Analytics kan du generere en «virtuell sidevisning». Bruk ditt eget skript eller dine egne tagger og utløsere i Google Tag Manager til å overføre skjermoppdateringen som en sidevisning. Du kan dessuten overstyre nettadressen i Side-dimensjonen og tilordne den en hvilken som helst verdi (f.eks. «/checkout-2», «/checkout-3» osv.).

I GA4 kan du bruke den samme tilnærmingen. Forskjellen er at du sporer en page_view-hendelse, altså en hendelse med page_view (eller et annet navn, f.eks. virtual_page_view) som hendelsesnavn, og at du selv spesifiserer page_location-parameteren (https://www.example.com/checkout-2, https://www.example.com/checkout-3 osv.). Det kan også være lurt å ta med en beskrivende page_title-parameter. I visse Google Analytics-rapporter og -utforskninger (f.eks. baneutforskninger) vises denne parameteren som standard i stedet for page_location.

Etter dette kan du opprette en hendelse via brukergrensesnittet, som beskrevet ovenfor, for å generere en ny hendelse (f.eks. checkout_completed) for det siste trinnet i betalingsprosessen.

Du kan også følge den alternative fremgangsmåten som er beskrevet ovenfor, hvor du må generere en checkout_completed-hendelse direkte via gtag eller Google Tag Manager for det siste betalingstrinnet.

Helt til slutt må du merke checkout_completed-hendelsen som en konvertering.