[UA→GA4] Lägga bud på Google Analytics 4-konverteringar i Google Ads

Om du redan lägger bud på Universal Analytics-konverteringar i Google Ads kan du återskapa dessa konverteringar i din Google Analytics 4-egendom, jämföra konverteringsvolymer och sedan importera dina Google Analytics 4-konverteringar till Google Ads. För att undvika dubbletter av konverteringar måste du sluta lägga bud på Universal Analytics-konverteringar innan du börjar lägga bud på Google Analytics 4-konverteringar.

Innehåll i artikeln:

Innan du börjar

Innan du kan importera konverteringar från din Google Analytics 4-egendom till Google Ads måste du

Jämföra konverteringsvolymer

Innan du importerar dina Google Analytics 4-konverteringar till Google Ads ska du jämföra dem med deras motsvarigheter i Universal Analytics. Antalet Google Analytics 4-konverteringar bör vara så nära antalet Universal Analytics-konverteringar som möjligt. Det finns dock flera faktorer som förhindrar att antalen inte överensstämmer.

För att vara säker på att du har tillräckligt med data för att göra en korrekt jämförelse bör du vänta upp till två veckor efter att ha implementerat Google Analytics 4-konverteringarna innan du jämför dem med dina Universal Analytics-konverteringar.

Om antalet konverteringar i Universal Analytics och Google Analytics 4 skiljer sig markant åt kan du kontrollera dina migrerade mål.

Obs! Konverteringsrapporterna skiljer sig åt mellan Google Ads och Google Analytics. Mer information finns i avsnittet Dataavvikelser i den här artikeln i hjälpcentret för Google Ads.

Innan du importerar dina Universal Analytics-konverteringar till Google Ads bör du undvika att konverteringarna dupliceras. Följ anvisningarna nedan för att antingen ta bort dina befintliga Universal Analytics-konverteringar eller ändra dem från primära till sekundära i ditt Google Ads-konto.

Undvik onödiga luckor i konverteringsmätningen genom att både ta bort (eller uppdatera) dina Universal Analytics-konverteringar och importera dina Google Analytics 4-konverteringar till Google Ads vid ett och samma tillfälle.

Steg 1: Ta bort eller ändra Universal Analytics-mål från primära till sekundära konverteringar i Google Ads

Du kan ta bort dubbletter av Universal Analytics-konverteringar genom att antingen ta bort konverteringsåtgärden eller ändra konverteringsåtgärden från primär till sekundär i Google Ads.

Alternativ 1: Ta bort konverteringsåtgärden

Det samlas inte längre in data om konverteringsåtgärden.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Verktyg och inställningar Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger.
  3. Gå till Mätning > Konverteringar.
  4. Markera kryssrutorna vid konverteringsåtgärderna du vill ta bort.
    Tips: Du kan hitta alla dina Universal Analytics-konverteringar genom att använda ett filter:
    1. Klicka på Filter Filterikon högst upp till vänster.
    2. Filtrera efter Källa = Google Analytics (UA).
    3. Markera den översta kryssrutan för att välja alla konverteringar.
  5. Klicka på Ta bort för att ändra statusen.

Läs den relaterade artikeln om hur du tar bort inaktiva konverteringar.

Alternativ 2: Ändra Universal Analytics-konverteringsåtgärden från primär till sekundär i Google Ads

När du märker konverteringsåtgärder som sekundära används de för rapportering i kolumnen Alla konverteringar i dina rapporter, men inte för budgivning.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Verktyg och inställningar Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger.
  3. Gå till Mätning > Konverteringar.
  4. Leta reda på målet som innehåller konverteringsåtgärden du vill redigera.
  5. Klicka på Redigera mål.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn vid konverteringsåtgärden du vill uppdatera och välj Sekundär åtgärd (endast observation).
  7. Klicka på Spara ändringar.

Steg 2: Importera konverteringshändelser från Google Analytics 4 och märk dem som primära konverteringar

Så här importerar du Google Analytics 4-konverteringshändelser till ditt Google Ads-konto:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Verktyg och inställningar Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger.
  3. Gå till Mätning > Konverteringar.
  4. Klicka på + Ny konverteringsåtgärd högst upp till vänster.
  5. Klicka på Importera, välj Google Analytics 4-egendomar och klicka på Fortsätt.
  6. Välj alla konverteringshändelser du vill importera och klicka på Importera och fortsätt.
  7. Tryck på Klar.

Se till att dina Google Analytics 4-konverteringar är märkta som primära.

Från och med den 3 oktober 2022 gäller att om du importerar en eller flera konverteringsåtgärder från en Google Analytics 4-egendom och Google Ads identifierar att du redan har en Universal Analytics-konverteringsåtgärd i ditt konto, anges Google Analytics 4-konverteringsåtgärderna som sekundära som standard.

Det innebär att om du vill börja lägga bud på dina Google Analytics 4-konverteringar måste du ändra dem till primära:

1. Välj Verktyg och inställningar > Mätning > Konverteringar i ditt Google Ads-konto.
  2. Leta reda på målet som innehåller konverteringsåtgärden du vill redigera.
  3. Klicka på Redigera mål.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn vid konverteringsåtgärden du vill uppdatera och välj Primär åtgärd.
  5. Klicka på Spara ändringar.
Om du aldrig har importerat Universal Analytics-mål anges dina importerade Google Analytics 4-konverteringar som primära som standard och du behöver inte vidta några åtgärder för att börja lägga bud.

Konverteringsspårningsfunktionen i Google Ads börjar importera data från din Analytics-egendom från och med dagen då du klickar på Importera. Data från före det datumet tas inte med i konverteringsspårningen.

Google Ads använder din valda konverteringsperiod (7–90 dagar, standard är 30 dagar) för att fastställa vilka konverteringshändelser som ska importeras från Analytics. Om du till exempel använder standardperioden på 30 dagar för konverteringshändelsen Registreringar importerar Google Ads bara konverteringar som inträffade inom 30 dagar från klicket.