[UA→GA4] By på Google Analytics 4-konverteringer i Google Ads

Hvis du allerede byr på Universal Analytics-konverteringer i Google Ads, kan du gjenskape disse konverteringene i Google Analytics 4-området ditt, sammenligne konverteringsvolumene og så importere Google Analytics 4-konverteringene til Google Ads. For å unngå dupliserte konverteringer må du slutte å by på Universal Analytics-konverteringer før du begynner å by på Google Analytics 4-konverteringer.

I denne artikkelen:

Før du begynner

Slik importerer du konverteringer fra Google Analytics 4-områder til Google Ads:

Sammenlign konverteringsvolumer

Før du importerer Google Analytics 4-konverteringene dine til Google Ads, kan du sammenligne dem med motstykkene i Universal Analytics. Merk deg at selv om du bør gjøre det du kan for at antallet Google Analytics 4-konverteringer blir så likt antallet Universal Analytics-konverteringer som mulig, er det flere faktorer som kan føre til at tallene ikke samsvarer.

For å sikre at du har nok data til å kjøre en presis sammenligning, kan det være lurt å vente i opptil to uker etter at du implementerer Google Analytics 4-konverteringene, før du sammenligner dem med konverteringene du har i Universal Analytics.

Hvis antallet konverteringer registrert i henholdsvis Universal Analytics og Google Analytics 4 er veldig ulikt, kan du validere målene du har overført.

Merk: Konverteringer rapporteres ulikt i Google Ads og Google Analytics. Du kan finne ut mer om dette i Dataavvik-delen i denne brukerstøtteartikkelen om Google Ads.

Før du importerer Universal Analytics-konverteringene dine til Google Ads, må du påse at konverteringene ikke dupliseres. Du kan gjøre dette ved å følge veiledningen nedenfor for å fjerne de eksisterende Universal Analytics-konverteringene eller endre dem fra «primære» til «sekundære» konverteringer i Google Ads-kontoen din.

Du kan unngå unødvendige huller i konverteringsmålingen ved både å fjerne (eller oppdatere) Universal Analytics-konverteringene og importere Google Analytics 4-konverteringene til Google Ads i én arbeidsøkt.

Trinn 1: Fjern Universal Analytics-mål fra – eller endre dem fra «primære» til «sekundære» konverteringer i – Google Ads

Du kan fjerne dupliserte Universal Analytics-konverteringer på to måter: enten ved å fjerne konverteringshandlingen eller endre konverteringshandlingen fra «primær» til «sekundær» i Google Ads.

Alternativ 1: Fjern konverteringshandlingen

Med dette blir det ikke lenger samlet inn data om denne konverteringshandlingen.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Verktøy og innstillinger Google Ads | verktøy [ikon]øverst til høyre.
  3. Gå til Måling > Konverteringer.
  4. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av konverteringshandlingene du vil fjerne.
    Tips: Du kan finne alle Universal Analytics-konverteringene dine med et filter:
    1. Klikk på Filter Filterikon. øverst til venstre.
    2. Filtrer etter kilde = Google Analytics (UA).
    3. Merk av i den øverste avmerkingsboksen for å velge alle konverteringene.
  5. Klikk på Fjern for å endre statusen.

Les en relatert artikkel: Fjern inaktive konverteringer.

Alternativ 2: Endre Universal Analytics-konverteringshandlingen fra «primær» til «sekundær» i Google Ads

Når du merker konverteringshandlinger som «sekundære», brukes de i forbindelse med rapportering i «Alle konverteringer»-kolonnen i rapportene dine, men ikke i forbindelse med budgivning.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Verktøy og innstillinger Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre.
  3. Gå til Måling > Konverteringer.
  4. Finn målet tilknyttet konverteringshandlingen du vil endre.
  5. Klikk på Endre målet.
  6. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av konverteringshandlingen du vil oppdatere, og velg Sekundær handling (bare observer).
  7. Klikk på Lagre endringer.

Trinn 2: Importer Google Analytics 4-konverteringshendelser og merk dem så som «primære» konverteringer

Slik importerer du Google Analytics 4-konverteringshendelser til Google Ads-kontoen din:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Verktøy og innstillinger Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre.
  3. Gå til Måling > Konverteringer.
  4. Klikk på + Ny konverteringshandling øverst til venstre.
  5. Klikk på Importer, velg Google Analytics 4-områder, og klikk på Fortsett.
  6. Velg konverteringshendelsene du vil importere, og klikk på Importer og fortsett.
  7. Klikk på Ferdig.

Sørg for at Google Analytics 4-konverteringene er merket som «primære»

Hvis du fra og med 3. oktober 2022 importerer én eller flere konverteringshandlinger fra et Google Analytics 4-område, og Google Ads registrerer at du allerede har en Universal Analytics-konverteringshandling i kontoen din, blir Google Analytics 4-konverteringshandlinger angitt som «sekundære» konverteringshandlinger som standard.

Hvis du vil begynne å by på Google Analytics 4-konverteringer, må du derfor endre dem til «primære»:

1. Gå til Verktøy og innstillinger > Måling > Konverteringer i Google Ads-kontoen.
  2. Finn målet som inneholder konverteringshandlingen du vil endre.
  3. Klikk på Endre målet.
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av konverteringshandlingen du vil oppdatere, og velg Primær handling.
  5. Klikk på Lagre endringer.
Hvis du aldri har importert Universal Analytics-mål, er standardinnstillingen for de importerte Google Analytics 4-konverteringene dine «primær», og du trenger ikke å gjøre noe mer for å begynne å by.

Fra og med den dagen du klikker på Importér, blir det importert data fra Analytics-området ditt til konverteringssporingen i Google Ads. Historiske data fra før denne datoen blir ikke tatt med i konverteringssporingen.

I Google Ads brukes konverteringsvinduene du har valgt (7–90 dager, med 30 som standard), for å fastslå hvilke konverteringshendelser som skal importeres fra Analytics. Hvis du for eksempel bruker standardvinduet på 30 dager for en konverteringshendelse med navnet Registreringer, importerer Google Ads utelukkende konverteringene som inntraff innen 30 dager etter selve klikket.