[UA→GA4] Bieden op Google Analytics 4-conversies in Google Ads

Als u al biedt op Universal Analytics-conversies in Google Ads, kunt u die conversies repliceren in uw Google Analytics 4-property, conversievolumes vergelijken en uw Google Analytics 4-conversies vervolgens importeren in Google Ads. Zorg ervoor dat u niet meer biedt op Universal Analytics-conversies voordat u gaat bieden op Google Analytics 4-conversies. Zo voorkomt u dubbele conversieaantallen.

In dit artikel:

Voordat u begint

Als u uw conversies vanuit uw Google Analytics 4-property wilt importeren in Google Ads, moet u eerst het volgende doen:

Conversievolumes vergelijken

Voordat u uw Google Analytics 4-conversies importeert in Google Ads, vergelijkt u ze met hun Universal Analytics-tegenhangers. Opmerking: Hoewel u het aantal Google Analytics 4-conversies zo dicht mogelijk bij het aantal Universal Analytics-conversies moet proberen te houden, komen de aantallen wegens veel factoren niet precies overeen.

Als u zeker wilt weten dat u voldoende gegevens heeft voor een nauwkeurige vergelijking, wacht u maximaal 2 weken nadat u uw Google Analytics 4-conversies heeft geïmplementeerd om ze te vergelijken met uw Universal Analytics-conversies.

Als het aantal Universal Analytics-conversies aanzienlijk verschilt van het aantal Google Analytics 4-conversies, kunt u uw gemigreerde doelen valideren.

Opmerking: Conversierapporten van Google Ads en Google Analytics verschillen. Lees voor meer informatie het gedeelte Verschillen tussen gegevens in dit artikel in het Helpcentrum van Google Ads.

Voordat u uw Universal Analytics-conversies importeert in Google Ads, moet u voorkomen dat u die conversies dupliceert. Volg de onderstaande instructies om uw bestaande Universal Analytics-conversies te verwijderen of ze van primaire in secundaire conversies te wijzigen in uw Google Ads-account.

Zorg dat u in 1 werksessie uw Universal Analytics-conversies verwijdert (of updatet) en uw Google Analytics 4-conversies importeert in Google Ads om onnodige hiaten in uw conversiemeting te voorkomen.

Stap 1: Verwijder in Google Ads uw Universal Analytics-doelen of wijzig ze van primaire in secundaire conversies

U kunt dubbele Universal Analytics-conversies verwijderen door de conversieactie te verwijderen of door de conversieactie van primair in secundair te wijzigen in Google Ads.

Optie 1: De conversieactie verwijderen

Hierdoor verzamelt u geen gegevens meer voor deze conversieactie.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op Tools en instellingen Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Ga naar Meting > Conversies.
  4. Vink de selectievakjes aan voor de conversieacties die u wilt verwijderen.
    Tip: U kunt al uw Universal Analytics-conversies vinden met een filter:
    1. Klik linksboven op Filter Filtericoon..
    2. Filter op Bron = Google Analytics (UA).
    3. Vink het bovenste selectievakje aan om alle conversies te selecteren.
  5. Klik op Verwijderen om de status te wijzigen.

Zie het gerelateerde artikel Inactieve conversies verwijderen.

Optie 2: In Google Ads uw Universal Analytics-conversieactie wijzigen van primair in secundair

Als u conversieacties markeert als secundair, worden ze gebruikt voor rapportage in de kolom Alle conversies in uw rapporten, maar niet voor biedingen.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op Tools en instellingen Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Ga naar Meting > Conversies.
  4. Zoek het doel dat de conversieactie bevat die u wilt bewerken.
  5. Klik op Doel bewerken.
  6. Klik naast de conversieactie die u wilt updaten op het dropdownmenu en selecteer Secundaire actie (alleen observeren).
  7. Klik op Wijzigingen opslaan.

Stap 2: Importeer uw Google Analytics 4-conversiegebeurtenissen en markeer ze vervolgens als primaire conversies

Uw kunt uw Google Analytics 4-conversiegebeurtenissen als volgt importeren in uw Google Ads-account:

1. In your Google Ads account, click create Create Button.
  2. Select Conversion action from the list.
  3. Click Import, select Google Analytics 4 properties, then click Continue.
  4. Select each Google Analytics key event you want to import, then click Import and continue.
  5. Click Done.

Uw Google Analytics 4-conversies markeren als primair

Als u op of na 3 oktober 2022 een of meer conversieacties importeert uit een Google Analytics 4-property en Google Ads vaststelt dat u al een Universal Analytics-conversieactie in uw account heeft, worden de Google Analytics 4-conversieacties standaard ingesteld op secundair.

Dit betekent dat als u op uw Google Analytics 4-conversies wilt bieden, u ze moet wijzigen in primair:

1. Ga in uw Google Ads-account naar Tools en instellingen > Meting > Conversies.
  2. Zoek het doel dat de conversieactie bevat die u wilt bewerken.
  3. Klik op Doel bewerken.
  4. Klik naast de conversieactie die u wilt updaten op het dropdownmenu en selecteer Primaire actie.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.
Als u nog nooit Universal Analytics-doelen heeft geïmporteerd, is de standaardinstelling voor uw geïmporteerde Google Analytics 4-conversies primair. U hoeft dan geen verdere actie te ondernemen om te beginnen met bieden.

Conversies bijhouden van Google Ads importeert gegevens uit uw Analytics-property vanaf de dag dat u op Importeren klikt. Historische gegevens van vóór deze datum worden niet opgenomen in Conversies bijhouden.

Google Ads gebruikt uw gekozen conversieperiode(n) (7-90 dagen, standaard 30 dagen) om te bepalen welke conversiegebeurtenissen moeten worden geïmporteerd uit Analytics. Als u bijvoorbeeld de standaardperiode van 30 dagen gebruikt voor de conversiegebeurtenis Registraties, importeert Google Ads alleen conversies die binnen 30 dagen na de klik hebben plaatsgevonden.