Reports

[GA4] Tilpass de detaljerte rapportene

Som redigerer eller administrator kan du endre dataene som vises i detaljerte rapport. Hvert Google Analytics-område kan ha opptil 150 egendefinerte rapporter. Hvis du vil tilpasse en oversiktsrapport, kan du lese artikkelen Tilpass oversiktsrapporter og oversikten over rapporter.

Tilpasningsalternativer

Tilpass dimensjonsvelgeren

Du kan legge til eller fjerne dimensjoner i dimensjonsvelgeren øverst til venstre i tabellen i detaljerte rapporter. Hvis du legger til flere dimensjoner, kan alle som bruker rapporten, bruke velgeren til å velge blant dimensjonene du angir. I tillegg kan du angi en hvilken som helst dimensjon som standarddimensjonen, altså dimensjonen som vises når noen åpner rapporten.

1. Klikk på Tilpass rapporten øverst til høyre i en detaljert rapport du har åpnet. Hvis du ikke ser dette alternativet, har du ikke tillatelse til å tilpasse den detaljerte rapporten.
  2. Velg Dimensjoner under RAPPORTDATA. Hvis du ser KORT-overskriften til høyre i stedet for en RAPPORTDATA-overskrift, har du åpnet en oversiktsrapport, ikke en detaljert rapport. Påse at du ser på en detaljert rapport.
  3. Under overskriften «PRIMÆRE DIMENSJONER» kan du administrere dimensjonene i rullegardinmenyen.
    • Klikk på Legg til en dimensjon for å legge til en dimensjon. Du kan skrive inn navnet på en dimensjon eller rulle gjennom rullegardinmenyen for å velge ønsket dimensjon. Du må kanskje rulle nedover i Dimensjoner-dialogboksen til høyre for å se Legg til en dimensjon-rullegardinmenyen.
    • Dra dimensjoner Dra-indikator i listen for å endre rekkefølgen på dimensjonene i rullegardinmenyen.
    • Klikk på > Fjern for å fjerne en dimensjon fra rullegardinmenyen.
    • Klikk på > Angi som standard for å angi en dimensjon som standarddimensjonen. Standarddimensjonen vises i rullegardinmenyen når noen åpner rapporten.
  4. Klikk på Bruk for å ta i bruk endringene.
  5. Klikk på Lagre > Lagre endringene i gjeldende rapport for å lagre endringene i rapporten.
Tilpass beregninger

Du kan legge til eller fjerne beregninger i tabelloverskriften i detaljerte rapporter. Du kan legge til opptil 12 beregninger i detaljerte rapporter. Du kan dessuten angi beregningen som skal brukes som standard til å sortere hele tabellen i detaljerte rapporter.

1. Klikk på Tilpass rapporten øverst til høyre i en detaljert rapport du har åpnet. Hvis du ikke ser dette alternativet, har du ikke tillatelse til å tilpasse den detaljerte rapporten.
  2. Velg Beregninger under RAPPORTDATA-overskriften. Hvis du ser KORT-overskriften til høyre i stedet for en RAPPORTDATA-overskrift, har du åpnet en oversiktsrapport, ikke en detaljert rapport. Påse at du ser på en detaljert rapport.
  3. Under overskriften «PRIMÆRE DIMENSJONER» kan du administrere beregningene i tabelloverskriften.
    • Klikk på Legg til en beregning for å legge til en beregning. Du kan oppgi navnet på en beregning eller rulle gjennom rullegardinmenyen for å velge ønsket beregning. Du må kanskje rulle nedover i Beregninger-dialogboksen til høyre for å se Legg til en beregning-rullegardinmenyen.
    • Dra beregninger Dra-indikator i listen for å endre rekkefølgen på beregningene i tabelloverskriften.
    • Klikk på Fjern for å fjerne en beregning fra tabelloverskriften.
    • Klikk på for å sortere hele tabellen etter den valgte beregningen som standard. De som bruker rapporten, kan midlertidig endre standardberegningen som brukes til sortering, for å fullføre den aktuelle analysen.
  4. Klikk på Bruk for å ta i bruk endringene.
  5. Klikk på Lagre > Lagre endringene i gjeldende rapport for å lagre endringene i rapporten.
Tilpass filtre

Du kan lagre rapportfiltre i detaljerte rapporter. Med rapportfiltre kan du fokusere på et bestemt delsett av dataene i detaljerte rapporter.

Når du legger til et rapportfilter i en detaljert rapport, vises rapportfilteret under rapportoverskriften. Hvem som helst kan holde markøren over rapportfilteret for å se definisjonen av filteret, og de kan fjerne rapportfilteret for å se alle dataene i den detaljerte rapporten. Hvis en bruker fjerner rapportfilteret, blir det lagt til i rapporten igjen når brukeren lukker rapporten.

1. Klikk på Tilpass rapporten øverst til høyre i en detaljert rapport du har åpnet. Hvis du ikke ser dette alternativet, har du ikke tillatelse til å tilpasse den detaljerte rapporten.
  2. Velg + Legg til et filter under RAPPORTFILTER-overskriften. Hvis du ser KORT-overskriften til høyre i stedet for en RAPPORTFILTER-overskrift, har du åpnet en oversiktsrapport, ikke en detaljert rapport. Påse at du ser på en detaljert rapport.
  3. Velg ønsket dimensjon under BETINGELSER-overskriften. Bare dimensjoner som har dimensjonsverdier, vises i listen. Hvis en dimensjon er inkompatibel med andre dimensjoner i en rapport, nedtoner Google den.
  4. Velg én eller flere dimensjonsverdier basert på dimensjonen du har valgt.

5. Valgfritt: Klikk på + Legg til en ny betingelse for å lage opptil 4 betingelser til. Flere betingelser atskilles med en OG-operator, noe som betyr at alle betingelsene må innfris for at filteret skal aktiveres.
  6. Klikk på Bruk for å ta i bruk endringene.
  7. Klikk på Lagre > Lagre endringene i gjeldende rapport for å lagre endringene i rapporten.
Tilpass diagrammer

Du kan tilpasse diagrammene som vises i den første halvdelen av detaljerte rapporter. I tillegg kan du skjule ett av eller begge diagrammene fra detaljerte rapporter. Alle som kan åpne den detaljerte rapporten, kan se diagrammene du velger.

Viktig: Du kan beholde diagramtypene, men se ulike data i disse diagrammene, ved å endre typene data som presenteres i rapporten. Du kan se andre data ved å endre dimensjonen, bruke et filter eller en sammenligning eller sortere dataene etter en annen standardberegning. I tillegg kan du tilpasse dimensjonene og tilpasse beregningene i tråd med hvilke dataanalyser du vil ha. Alle disse endringene oppdaterer dataene som vises i diagrammene øverst i rapporten.

1. Klikk på Tilpass rapporten øverst til høyre i den detaljerte rapporten du ser på. Hvis du ikke ser dette alternativet, har du ikke tillatelse til å tilpasse den detaljerte rapporten.

2. Under DIAGRAMMER-overskriften kan du administrere de to diagrammene i rapporten. Hvis du ser KORT-overskriften til høyre i stedet for en DIAGRAMMER-overskrift, har du åpnet en oversiktsrapport, ikke en detaljert rapport. Påse at du ser på en detaljert rapport.
    • Endre diagramtypen ved å klikke på til høyre for diagrammet.
    • Du kan skjule diagrammer ved å klikke på .
    • Endre rekkefølgen i rapporten ved å dra og slippe diagrammene Dra-indikator i listen.
  3. Klikk på Bruk for å ta i bruk endringene.
  4. Klikk på Lagre > Lagre endringene i gjeldende rapport for å lagre endringene i rapporten.
Tilknytt eller fjern tilknytningen til rapporter

En rapport som er basert på en rapportmal, blir automatisk oppdatert når Google endrer rapportmalen. Hvis Google for eksempel legger til en dimensjon i rapporten om brukeranskaffelse, vises dimensjonen i alle tilknyttede rapporter om brukeranskaffelse.

Endringer i rapporten påvirkes ikke. Dimensjonene, beregningene og diagrammene du legger til eller fjerner, blir for eksempel ikke påvirket.

Fjern tilknytning til rapporter

Hvis du ikke ønsker at en rapport skal motta oppdateringer, kan du fjerne tilknytningen til den. Rapporter du oppretter fra scratch, har som standard ingen tilknytninger. Objekter der tilknytningen er fjernet, kan ikke tilknyttes igjen senere.

Slik fjerner du tilknytningen til rapporter:
  1. Klikk på Tilpass rapporten øverst til høyre i den detaljerte rapporten du ser på. Hvis du ikke ser dette alternativet, har du ikke tillatelse til å tilpasse den detaljerte rapporten.

2. Under RAPPORTMAL-overskriften kan du administrere de to diagrammene i rapporten. Hvis du ser KORT-overskriften til høyre i stedet for en RAPPORTMAL-overskrift, har du åpnet en oversiktsrapport, ikke en detaljert rapport. Påse at du ser på en detaljert rapport.
  3. Klikk på Fjern tilknytningen mellom rapporten og malen.

4. Klikk på Bruk for å ta i bruk endringene.
  5. Klikk på Lagre > Lagre endringene i gjeldende rapport for å lagre endringene i rapporten.
Slett rapporter
  1. Klikk på Rapporter til venstre.
  2. Klikk på Bibliotek (nederst til venstre). Hvis du ikke ser Bibliotek-alternativet, har du ikke tilgang til det.
  3. Rull ned til Rapporter-delen.
  4. Hold markøren over en detaljert rapport i tabellen, og klikk på Mer [] > Slett.