Slik konfigurerer du et område

Områder er de stedene du sender data til og konfigurerer datautvalg for rapportering

Bare brukere med redigeringstillatelse kan legge til et område i en Google Analytics-konto.

Finn ut mer om områder .

Slik konfigurerer du et område:

1. Logg på Google Analytics-kontoen din . Klikk på Administrator på menylinjen øverst på en side.
  2. Bruk rullegardinlisten i Konto -kolonnen til å velge kontoen der du vil legge til området.
    Hvis du har mange kontoer, kan du bruke søkefeltet for å finne riktig konto.
  3. Klikk på Opprett et nytt område på rullegardinmenyen i Område -kolonnen.
  4. Velg Nettsted eller Mobilapp .
  5. Angi Navn på nettsted eller Navn på app .
    Hvis du har planer om å spore mer enn én app i kontoen din, bør du bruke et spesifikt og beskrivende navn som inneholder et versjonsnummer. Da blir det enklere å holde orden på appområdene dine.
  6. (Bare for nettet) Angi Nettstedsadresse .
    Du kan ikke opprette et område hvis nettadressen ikke er riktig formatert. Se hvordan du formaterer et domenenavn på riktig måte.

Velg en protokollstandard ( http:// eller https:// ). Angi domenenavnet uten noen tegn etter navnet, heller ikke en avsluttende skråstrek ( www.example.com , ikke www.example.com/ ).

De fleste domeneverter støtter bare UTF-8-tegn i nettadressen. Det er lurt å bruke enten UTF-8-tegn eller punycode for symboler og tegn som ikke er UTF-8-tegn (innbefattet kyrilliske tegn) i domenenavnet. Prøv et punycode-konverteringsprogram hvis du trenger hjelp med dette.

7. Velg en Bransjekategori .
  8. Velg en Rapporteringstidssone .
    Denne brukes som dagsgrense for rapportene dine, uavhengig av hvor dataene stammer fra. Se mer om hvordan innstillingen for tidssone for rapportering fungerer.
    • Tidssoneinnstillingen påvirker hvordan dataene blir vist i rapportene dine. Hvis du for eksempel velger United States, Pacific Time (USA, Stillehavskysten), blir starten og slutten av dagen beregnet ut fra tidssonen Stillehavskysten, uavhengig av om økten blir registrert i New York, London eller Moskva.
    • Hvis Analytics-kontoen din er koblet sammen med en Google AdWords-konto, konfigureres tidssonen automatisk i samsvar med innstillingen din i AdWords, og dette alternativet blir ikke vist. På denne måten sikrer systemet riktig rapportering for AdWords-kampanjene dine.
    • Hvis du endrer tidssonen, påvirkes fremtidige data og ikke tidligere data. Du ser kanskje et flatt område eller en topp i rapportdataene hvis du oppdaterer tidsinnstillingen etter at du allerede har brukt et område. Rapportene kan også være basert på den gamle tidssonen i en kort periode etter at du har oppdatert denne innstillingen.
  9. Klikk på Få sporings-ID .
    Området ditt opprettes etter at du har klikket på denne knappen, men du må konfigurere sporingskoden for å kunne samle inn data .

Fremgangsmåten videre

Det å konfigurere et område er bare én av tingene du må gjøre for å kunne bruke Google Analytics. Følg resten av fremgangsmåten for å fullføre prosessen, slik at du får mest mulig ut av dataene dine.

Slik konfigurerer du sporingskode

Det finnes forskjellige versjoner av sporingskoden. Bruk den versjonen som er riktig for miljøet ditt.

• Nettinnhold : Se hvordan du konfigurerer nettsporingskoden . Alle som har kjennskap til HTML, kan utføre denne oppgaven. Du finner mer informasjon i utviklerveiledningen for JavaScript-biblioteket analytics.js .
  • Mobilapper : Last ned den SDK-en som passer for deg, og bruk utviklerveiledningene våre for Android og iOS for å finne ut hvordan du integrerer SDK-en i appen din. Du kan laste ned SDK-ene fra Sporingsinfo -siden i kontoområdet ditt eller fra utviklerveiledningene.
  • Andre digitale enheter : Hvis du ønsker å samle inn data fra digitale enheter som informasjonsterminaler, spillkonsoller eller apparater, bruker du Measurement Protocol .

Når du har fullført den grunnleggende konfigureringen, kan du tilpasse sporingskoden din for å samle inn data som ikke spores automatisk. Vi anbefaler at du konfigurerer aktivitetssporing , slik at du kan spore rich media-innhold, for eksempel videoer, og netthandelssporing , slik at du kan integrere produkt- eller salgsdata med de andre dataene dine.

Les en ikke-teknisk oversikt over hvordan Google Analytics fungerer .

Konfigurer og tilpass datautvalgene for rapportering

Et datautvalg er linsen som du ser dataene dine gjennom. Det er denne delen av en Google Analytics-konto som inneholder rapporter, og som du kan tilpasse med filtre.

Det opprettes automatisk én visning for hvert område, men vi anbefaler at du oppretter duplikatvisninger for å sikre at du alltid har tilgang til rådataene som samles inn.

Du kan også få mer fleksible data når du konfigurerer ekstra rapporteringsfunksjoner, for eksempel Mål og Segmenter .

Finn ut mer om datautvalg , hvordan du lager et datautvalg og hvorfor du bør lage en kopi av det opprinnelige datautvalget .

Disse anbefalingene er bare noen få av måtene du kan tilpasse Google Analytics på. I denne brukerstøtten finner du flere alternativer du kan konfigurere selv, og i løsningsgalleriet finner du maler du kan bruke uten ytterligere konfigurering.