Slik konfigurerer du et område

Områder er de stedene du sender data til og konfigurerer datautvalg for rapportering.

Du kan legge til opptil 25 områder i hver Google Analytics-konto. Ta kontakt med kontoadministratoren din hvis du vil heve denne grensen.

Du må ha redigeringstillatelse for kontoen for å kunne legge til områder. Slik konfigurerer du et område:

1. Logg på Google Analytics-kontoen din.
  2. Velg Administrator-fanen.
  3. Bruk rullegardinmenyen i KONTO-kolonnen for å velge kontoen du ønsker å legge til området i.
    Hvis du har mange kontoer, kan du bruke søkefeltet for å finne riktig konto.
  4. Velg Opprett et nytt område på rullegardinmenyen i OMRÅDE-kolonnen.
    Hvis du ikke har redigeringstillatelse for kontoen, ser du ikke Opprett et nytt område-alternativet. Kontrollér at du har valgt riktig konto i KONTO-kolonnen.
  5. Velg Nettsted eller Mobilapp.
  6. Angi Navn på nettsted eller Navn på app.
    Hvis du har planer om å spore mer enn én app i kontoen din, bør du bruke et spesifikt og beskrivende navn som inneholder et versjonsnummer. Da blir det enklere å holde orden på appområdene dine.
  7. (Bare for nettet) Angi Nettstedsadresse.
    Du kan ikke opprette et område hvis nettadressen ikke er riktig formatert. Se hvordan du formaterer et domenenavn på riktig måte.

Velg en protokollstandard (http:// eller https://). Skriv inn domenenavnet, uten noen tegn etter navnet, heller ikke en avsluttende skråstrek (www.example.com, ikke www.example.com/).

De fleste domeneverter støtter bare UTF-8-tegn i nettadressen. Det er lurt å bruke enten UTF-8-tegn eller punycode for symboler og tegn som ikke er UTF-8-tegn (innbefattet kyrilliske tegn) i domenenavnet. Prøv et punycode-konverteringsprogram hvis du trenger hjelp med dette.

8. Velg en Bransjekategori.
  9. Velg en Rapporteringstidssone.
    0}Denne brukes som dagsgrense for rapportene dine, uavhengig av hvor dataene stammer fra. Se mer om hvordan innstillingen for tidssone for rapportering fungerer.
    • Tidssoneinnstillingen påvirker hvordan dataene blir vist i rapportene dine. Hvis du for eksempel velger USA, Stillehavskysten, blir starten og slutten av dagen beregnet ut fra tidssonen Stillehavskysten, uavhengig av om øktene blir registrert i New York, London eller Moskva.
    • Hvis Analytics-kontoen din er koblet sammen med en Google AdWords-konto, blir tidssonen automatisk fastsatt i samsvar med innstillingene i AdWords-kontoen din, og dette alternativet blir ikke vist. Dette sørger for presis rapportering for AdWords-kampanjene dine.
    • Hvis du endrer tidssonen, påvirkes fremtidige data, men ikke tidligere data. Du ser kanskje et flatt område eller en topp i rapportdataene hvis du oppdaterer tidsinnstillingen etter at du allerede har brukt et område. Rapportene kan også være basert på den gamle tidssonen i en kort periode etter at du har oppdatert denne innstillingen.
  10. Klikk på Få sporings-ID.
    Området ditt opprettes etter at du har klikket på denne knappen, men du må konfigurere sporingskoden for å kunne samle inn data.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg:

Tilbakemeldingen er registrert. Takk skal du ha.
  • Svært unyttig
  • Ikke særlig nyttig
  • Litt nyttig
  • Svært nyttig
  • Ekstremt nyttig