Sisäisen liikenteen poissulkeminen

Suodata ja sulje pois liikenne, joka tulee verkkosivustollesi oman yrityksesi verkosta.

Useimmiten Analyticsia käytetään seuraamaan sitä, miten ulkoiset asiakkaat ja käyttäjät toimivat verkkosivustolla, koska sisäisen liikenteen mallit ovat usein erilaisia kuin ulkoisen liikenteen mallit. Jos raportointinäkymissä on osumadataa verkkosivuston sisäisiltä ja ulkoisilta käyttäjiltä, voi olla vaikea päätellä, miten asiakkaat itse asiassa toimivat verkkosivustolla.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on verkkokauppasivusto. Sisäiseen liikenteeseen saattaa sisältyä stressitestaus, jossa verkkosivuston tietylle sivulle lähetetään suuri määrä osumia. Tällöin raporteissa näkyy suuri määrä osumia kyseiselle sivulle ja on vaikea erottaa, kuinka monta osumaa tuli asiakkailta ja kuinka monta stressitestistä.

IP-osoitesuodattimen luominen

Jos verkko on IPv6-yhteensopiva ja lähetät Analyticsiin IPv6-osoitteita, varmista, että suodattimessa käytetään IPv6-muotoa kyseisille osoitteille.

Jos puolestaan lähetät IPv4-osoitteita, on suodattimessa käytettävä IPv4-muotoa kyseisille osoitteille.

Voit käyttää suodatinta suodattamaan liikennettä IP-osoitteen perusteella, jotta sisäinen liikenne ei vaikuta dataan.

Voit etsiä tällä hetkellä käyttämäsi julkisen IP-osoitteen tekemällä google.comissa haun "what is my ip address" (mikä on IP-osoitteeni). Yrityksessäsi käytettävät IP-osoitteet ja aliverkot saat selville kysymällä niitä verkon järjestelmänvalvojalta.

IP-osoitesuodattimen luominen:

1. Seuraa ohjeita ja luo uusi suodatin näkymällesi.
  2. Jätä Suodatintyypiksi Ennalta määritetty.
  3. Klikkaa Valitse suodatintyyppi ‑valikkoa ja valitse Sulje pois.
  4. Klikkaa Valitse liikenteen lähde tai kohde ‑valikkoa ja valitse liikenne IP-osoitteista.
  5. Klikkaa Valitse lauseke ‑valikkoa ja valitse sopiva lauseke.
  6. Anna IP-osoite tai säännöllinen lauseke. Katso alla olevat esimerkit.

Jos poissuljettavia IP-osoitteita tai aliverkkoja on useita, voit tehdä useamman kuin yhden suodattimen. Varmista, etteivät eri suodattimille määrittämäsi ehdot ole ristiriidassa keskenään tai häiritse toisiaan.

Yksittäisen IP-osoitteen poissulkeminen

Jos haluat sulkea pois yksittäisen IP-osoitteen, kuten 192.168.0.1, määritä suodatin seuraavalla tavalla:

• Suodattimen nimi: Kirjoita nimi
  • Suodattimen tyyppi: Ennalta määritetty
  • Valitse suodatintyyppi: Sulje pois
  • Valitse liikenteen lähde tai kohde: liikenne IP-osoitteista
  • Valitse lauseke: on yhtä suuri kuin
  • IP-osoite: Kirjoita yksittäinen IP-osoite

Exclude single IP filter example.

IP-osoitteiden aliverkon poissulkeminen

Jos haluat sulkea pois IP-osoitteiden aliverkon, kuten 192.168.0.*, määritä suodatin seuraavalla tavalla:

• Suodattimen nimi: Kirjoita nimi
  • Suodattimen tyyppi: Ennalta määritetty
  • Valitse suodatintyyppi: Sulje pois
  • Valitse liikenteen lähde tai kohde: liikenne IP-osoitteista
  • Valitse lauseke: alussa on
  • IP-osoite: Kirjoita IP-osoite, josta aliverkko on poistettu
Exclude subnet filter example
IPv6-osoitteiden poissulkeminen

IPv6-osoitteet (jotka ovat muotoa 2620:0:10e2:2:c4bc:9fd2:974f:cf19) voidaan sulkea pois samalla tavalla kuin tavalliset IPv4-osoitteet. Tässä on esimerkki IPv6-muotoisten osoitteiden aliverkon poissulkemisesta:

• Suodattimen nimi: Kirjoita nimi
  • Suodattimen tyyppi: Ennalta määritetty
  • Valitse suodatintyyppi: Sulje pois
  • Valitse liikenteen lähde tai kohde: liikenne IP-osoitteista
  • Valitse lauseke: alussa on
  • IP-osoite: Kirjoita IPv6-osoite, josta aliverkko on poistettu

Exclude IPv6 filter example

Monimutkaisempien suodattimien luominen säännöllisten lausekkeiden avulla

Säännöllisten lausekkeiden avulla voit luoda muokattuja IP-osoitteiden poissulkemissuodattimia. Näin voit sulkea pois esimerkiksi osoitteen 192.100.0.1 ja mitkä tahansa osoitteen 192.168.0 aliverkot:

• Suodattimen nimi: Kirjoita nimi
  • Suodattimen tyyppi: Oma
  • Valitse suodatintyyppi: Sulje pois
  • Suodatinkenttä: IP-osoite
  • Suodatinmalli:^192\.100\.0\.1$|^192\.168\.0.*$

Exclude regular expression filter example

Suodattimen toiminnan varmistaminen

Voit varmistaa useimpien suodatintyyppien toiminnan ennen niiden tallentamista (käyttämällä Vahvista suodatin ‑ominaisuutta). IP-osoitesuodatinta ei valitettavasti voida vahvistaa tällä tavalla. Voit kuitenkin käyttää Chrome-selaimen Google Tag Assistant ‑laajennusta ja tallentaa verkkosivustosi virran, joka lähettää osumia omaisuuteesi. Laajennuksella on Analytics-raportti, joka voi näyttää näkymälle määritettyjen suodattimien vaikutukset.

Tag Assistant ‑tallenteiden käyttäminen

Tag assistant menus. Change location is 3rd from the top
  1. Noudata ohjetta Tag Assistant ‑tallenteiden käytön aloittaminen ja asenna laajennus ja tallenna verkkosivustosi virta. (Sillä ei ole väliä, tallennetaanko virta yritysverkon sisä- vai ulkopuolella.)
  2. Ohjeiden 8. vaiheessa pyydetään avaamaan Google Analytics ‑raportti ‑välilehti. Kun olet avannut raportin, klikkaa vasemmanpuoleisesta valikkopaneelista Vaihda sijaintia.
  3. Lisää IP-osoite, jonka haluat suodattimen sulkevan pois.
  4. Valitse Päivitä.

Tag Assistant ‑tallenteet analysoivat raporttisi uudelleen olettaen, että osumat tulivat antamastasi IP-osoitteesta. Jos IP-osoitesuodatin on määritetty oikein, raportista pitäisi näkyä, että kaikki kyseisen näkymän osumat on suodatettu pois.

Tag Assistant Recordings change location dialog
Sijainnin IP-osoitteen vaihtaminen
Tag Assistant Google Analytics report showing Hit 1 has been filtered from the view (mutations section)
Analytics-raportti, joka näyttää IP-suodattimen vaikutukset