Ekskluder intern trafik

Bortfiltrer trafik til dit website fra personer på dit virksomhedsnetværk.

Analytics bruges som oftest til at spore, hvordan eksterne kunder og brugere interagerer med dit website, fordi interne trafikmønstre typisk adskiller sig fra eksterne trafikmønstre. Hvis dine rapporteringsvisninger indeholder hitdata fra både interne og eksterne brugere af dit website, kan det være svært at se, hvordan dine kunder reelt interagerer med dit website.

Lad os f.eks. sige, at du har et e-handelswebsite. Din interne trafik indeholder muligvis en stresstest, der sender store mængder hits til en bestemt side på dit website. Dine rapporter viser et stort antal hits på denne side, og det er svært at se, hvor mange hits der stammer fra kunder, og hvor mange hits der er udløst af din stresstest.

Opret et IP-adressefilter

Hvis dit netværk er IPv6-kompatibelt, og du sender Analytics IPv6-adresser, kan du ikke filtrere IPv4-adresser.

Du kan forhindre intern trafik i at påvirke dine data ved at bortfiltrere trafik efter IP-adresse.

Du finder den offentlige IP-adresse, du bruger i øjeblikket, ved at søge efter "what is my ip address" på google.dk. Du kan finde din virksomheds IP-adresser og subnet ved at spørge din netværksadministrator.

Sådan opretter du et IP-adressefilter:

1. Følg vejledningen for at oprette et nyt filter for din visning.
  2. Lad Filtertype være Foruddefineret.
  3. Klik på rullemenuen Vælg filtertype, og vælg Ekskluder.
  4. Klik på rullemenuen Vælg kilde eller destination, og vælg trafik fra IP-adresserne.
  5. Klik på rullemenuen Vælg udtryk, og vælg det relevante udtryk.
  6. Angiv IP-adressen eller et regulært udtryk. Se eksemplerne nedenfor.

Hvis du vil ekskludere flere IP-adresser eller subnet, kan du oprette mere end ét filter. Som med alle andre filtre må du ikke angive betingelser, der forstyrrer eller modsiger hinanden.

Ekskluder en enkelt IP-adresse

Hvis du vil ekskludere en enkelt IP-adresse, f.eks. 192.168.0.1, konfigurerer du dit filter på følgende måde:

• Filternavn: Angiv et navn
  • Filtertype: Foruddefineret
  • Vælg filtertype: Ekskluder
  • Vælg kilde eller destination: trafik fra IP-adresserne
  • Vælg udtryk: der er lig med
  • IP-adresse: Angiv en enkelt IP-adresse

Exclude single IP filter example.

Ekskluder et undernet af IP-adresser

Hvis du vil ekskludere et undernet af IP-adresser, f.eks. 192.168.0.*, konfigurerer du dit filter på følgende måde:

• Filternavn: Angiv et navn
  • Filtertype: Foruddefineret
  • Vælg filtertype: Ekskluder
  • Vælg kilde eller destination: trafik fra IP-adresserne
  • Vælg udtryk: der begynder med
  • IP-adresse: Angiv IP-adressen uden subnettet
Exclude subnet filter example
Ekskluder IPv6-adresser

IPv6-adresser, f.eks. 2620:0:10e2:2:c4bc:9fd2:974f:cf19, kan ekskluderes på samme måde som IPv4-standardadresser. Et eksklusionsfilter for et subnet af IPv6-adresser kan f.eks. se således ud:

• Filternavn: Angiv et navn
  • Filtertype: Foruddefineret
  • Vælg filtertype: Ekskluder
  • Vælg kilde eller destination: trafik fra IP-adresserne
  • Vælg udtryk: der begynder med
  • IP-adresse: Angiv IPv6-adressen uden subnettet

Exclude IPv6 filter example

Anvend regulære udtryk til mere komplekse filtre

Regulære udtryk giver dig mulighed for at oprette tilpassede filtre til ekskludering af IP-adresser. Du ekskluderer f.eks. adressen 192.100.0.1 og alle subnet af 192.168.0 på følgende måde:

• Filternavn: Angiv et navn
  • Filtertype: Tilpasset
  • Vælg filtertype: Ekskluder
  • Filterfelt: IP-adresse
  • Filtermønster: ^192\.100\.0\.1$|^192\.168\.0.*$

Exclude regular expression filter example

Kontrollér, at filteret fungerer

Du kan bekræfte de fleste filtertyper, inden du gemmer dem (ved at bruge funktionen Bekræft dette filter). Desværre kan du ikke bekræfte et IP-adressefilter på denne måde. Du kan imidlertid bruge Chrome-browserudvidelsen Google Tag Assistant til at registrere et flow på dit website, der sender hits til din ejendom. Udvidelsen indeholder en Analytics-rapport, der viser effekten af de filtre, du har oprettet for din visning.

Brug Tag Assistant Recordings

Tag assistant menus. Change location is 3rd from the top
  1. Følg vejledningen i artiklen Kom godt i gang med Tag Assistant Recordings for at installere udvidelsen og registrere et flow på dit website. Det er ikke vigtigt, om flowet registreres inden for eller uden for dit virksomhedsnetværk.
  2. Vejledningens trin 8 beskriver, hvordan du åbner fanen Google Analytics-rapport. Gør det, og klik derefter på Skift placering i venstre menupanel.
  3. Angiv en IP-adresse, du forventer, at dit filter ekskluderer.
  4. Klik på Opdater.

Tag Assistant Recordings analyserer din rapport igen og tager denne gang udgangspunkt i, at hittene kom fra den IP-adresse, du har angivet. Hvis du har konfigureret dit filter korrekt, viser rapporten, at alle hits til visningen er filtreret væk.

Tag Assistant Recordings change location dialog
Udskiftning af trafikkens IP-adresse
Tag Assistant Google Analytics report showing Hit 1 has been filtered from the view (mutations section)
Analytics-rapport, der viser effekten af et IP-filter