Dataavvik mellom Google Ads og Analytics

Analytics-rapportene og Google Ads-rapportene importerer data rett fra Google Ads-systemet. Dataene i Analytics og Google Ads er som regel de samme. Det finnes imidlertid forhold som kan føre til avvik i dataene:

• Hvis du sammenligner lange datoperioder, kan det finnes perioder der kontoene dine ikke var knyttet sammen.
  • Hvis du knytter flere Google Ads-kontoer sammen med den samme Analytics-rapporteringsvisningen, blir informasjonen i rapportene mer komplisert.
  • Filtre kan fjerne enkelte data fra Analytics-rapportene. Kontrollér at det ikke finnes noen filtre som endrer de endelige nettadressene i kampanjen.
  • Google Ads-data importeres til Analytics i det øyeblikket du åpner den aktuelle rapporten, så dataene er oppdatert i løpet av den siste timen.
  • Google Ads utfører andre databeregninger enn Analytics, så du ser enkelte forskjeller selv når de underliggende dataene er like.

Du kan bekreftet konfigurasjonen din ved å bruke sjekklisten nedenfor. I resten av artikkelen ser vi nærmere på hvorfor det kan forekomme avvik i dataene.

I denne artikkelen:

Sjekkliste for konfigurasjon

Mange dataavvik skyldes feil konfigurasjon. Gjennomgå sjekklisten nedenfor for å påse at alt er konfigurert etter boken.

• Få bekreftet at du har knyttet sammen Google Ads-kontoen og Analytics-området på riktig måte. Finn ut mer
  • Påse at landingssidene for annonsene inneholder sporingskoden for det rette Analytics-området. Finn ut mer
  • Sjekk om automatisk tagging kan fungere på nettstedet. Finn ut mer
  • Hvis automatisk tagging ikke støttes på nettstedet, må du slå på denne funksjonen. Finn ut mer
  • Sørg for at de endelige nettadressene i annonsene er korrekt tagget. Finn ut mer
  • Påse at du ikke har filtre som fjerner Google Ads-data. Finn ut mer
  • Bruk Google Tag-assistenten til å finne ut om taggen er riktig konfigurert. Last ned Tag-assistenten | Finn ut mer om bruk av Tag-assistenten

Årsaker til at sporingsresultater i Google Ads og Analytics kan være ulike

Hvis du bruker data fra den samme konverteringsaktiviteten i både Google Ads og et Analytics-mål, kan dataene bli rapportert ulikt av disse årsakene:

• I Analytics og Google Ads blir elementer tilskrevet konverteringer på ulike måter. Google Ads bruker det siste Google Ads-klikket, mens Analytics bruker det siste klikket uansett kanal.
  • Analytics og Google Ads bruker ulike transaksjonsdatoer. Google Ads rapporterer konverteringer ut fra datoen og klokkeslettet for klikket som førte til konverteringen. Analytics bruker datoen og klokkeslettet knyttet til selve konverteringen. Merk at «Alle konv. (etter konv.tidspunkt)»-kolonnen inneholder antallet konverteringer importert fra Analytics basert på datoen konverteringen forekom på, i stedet for datoen klikket forekom på.
  • Tall som innhentes via sporing, registreres på ulike tidspunkter. Data innhentet via Google Ads-konverteringssporing registreres som regel innen 3 timer, mens det som regel går 9 timer før dataene er registrert i Analytics.
  • Det finnes forskjeller i sporingen på kontonivå. Google Ads-sporing kan konfigureres enten på enkeltkontonivå eller for flere kontoer. Analytics sporer brukeratferd bare på områdenivå.
  • Det finnes avvik mellom antallet klikk og antallet økter.  Klikk og økter telles ulikt i Google Ads og Analytics. Se mer om dette i den neste delen.
  • Google Ads har flere konverteringer enn Analytics. Hvis du fortsatt har flere konverteringer i Google Ads enn i Analytics etter at du har utført alle andre rapporteringskontroller, er det sannsynligvis modellerte konverteringer som er årsaken til avviket. Finn ut mer

Avvik mellom klikk og økter

Hvis du ser noen av avvikene nedenfor mellom klikk og økter, kan du bruke feilsøkingsprogrammet for klikk kontra økter til både å identifisere og løse disse problemene.

Hvis du ser (not set) (ikke angitt) som verdi for Google Ads-dataene dine (f.eks. som verdien i Konto- eller Kampanje-dimensjonen), kan du identifisere og løse dette problemet via feilsøkingstrinnene for (not set).

Det er mange grunner til at det kan finnes avvik i tallene som henholdsvis Analytics og Google Ads rapporterer for klikk og økter:

• Klikk og Økter er to forskjellige beregninger.
    Google Ads sporer antallet klikk, mens Analytics sporer antallet økter. Hvis en bruker i løpet av 30 minutter klikker på annonsen din to ganger uten å lukke nettleseren, registrerer Analytics dette som én økt, selv om brukeren forlot nettstedet og deretter returnerte kort tid etterpå. Hvis brukeren for eksempel klikker én gang på annonsen, så klikker på tilbakeknappen og deretter klikker på annonsen på nytt, registrerer Google Ads to klikk, mens Analytics registrerer én økt.
  • Google Ads filtrerer ut ugyldige klikk fra rapporten, mens Analytics viser alle dataene.
    Google Ads filtrerer automatisk ut bestemte klikk fra rapportene, mens Analytics rapporterer om alle de resulterende øktene. Klikkene som filtreres ut fra Google Ads-rapportene, er tilfeller der noen klikker gjentatte ganger på annonsen for å øke kostnadene dine eller klikkfrekvensen din. Google Ads betrakter disse klikkene som ugyldige og filtrerer dem automatisk ut av Google Ads-rapportene. Du blir ikke belastet for disse potensielt ugyldige klikkene.
  • Du har slått av automatisk tagging av nettadressene i Google Ads-kontoen din.
    Hvis du har slått av automatisk tagging og ikke har manuelt merket de endelige nettadressene med variabler for kampanjesporing, blir trafikken tilskrevet organiske Google-søk (klikk fra organiske søkeresultater på Google.no) – ikke som Google CPC (altså klikk fra Google Ads-annonser). Pass på at Google Ads-kontoen din er konfigurert slik at enten automatisk tagging er slått på, eller at det legges til variabler for kampanjesporing på slutten av hver endelige nettadresse.

Finn ut hvordan du slår på automatisk merking.
  • Sørg for at importerings- og eksporteringsinnstillingene for Google Ads er riktig konfigurert.
    Hvis du er sikker på at kontoene er knyttet sammen, men du fortsatt ikke ser klikk- eller kostnadsdata, må du påse at du valgte å importere dataene fra den tilknyttede kontoen til den aktuelle rapporteringsvisningen.

Finn ut hvordan du endrer importerings- og eksporteringsinnstillingene for Google Ads
  • Nettstedet har en nettadresseomskrivning på tjenersiden
    Hvis du legger til flere parametere i nettadressen, kan omskrivingsregelen bli brutt. Noen få nettsteder tillater ikke vilkårlige nettadresseparametere og viser derfor feilsider når du tar med slike parametere. Vi anbefaler at du ber nettutvikleren din om å tillate vilkårlige nettadresseparametere.
  • Landingssiden viderekobler brukere til en annen side.
    Viderekoblinger på landingssider kan føre til at Analytics-koden ikke aktiveres eller ikke får identifisert at trafikken kommer fra en betalt søkekampanje. Hvis annonsen for eksempel viderekobler til http://www.mydomain.com/index.html, men du har opprettet en 301-, 302- eller JavaScript-viderekobling fra denne nettadressen til http://www.mydomain.com/page2.html, fører viderekoblingen til at du mister kampanjeinformasjonen som opprinnelig var tilføyd landingssiden.

Finn ut hvordan du kan spore sider med viderekoblinger.
  • Pass på at landingssiden for annonsene blir sporet.
    Hvis landingssiden for annonsene ikke spores, blir ikke kampanjeinformasjonen din sendt til Analytics. Sørg for at du sporer landingssidene for alle Google-annonsene dine.
  • Brukere kan ha angitt nettleserinnstillinger på måter som forhindrer at Analytics, slik denne tjenesten brukes på nettsteder, kan samle inn data.
    Det er mulig at brukere som åpner nettstedet ditt via Google Ads, har slått av JavaScript eller bilder. Det kan også skyldes at de bruker andre teknologier som forhindrer Analytics fra å rapportere om brukerne på nettstedet (de kan f.eks. ha installert Analytics' nettlesertillegg for bortvelging). I enkelte tilfeller er det ikke sikkert at Analytics kan rapportere disse brukerne, men de rapporteres via Google Ads.
  • Kontrollér at koden kan lastes inn korrekt på landingssiden din.
    Klikk som rapporteres i Google Ads, men ikke i Analytics, kan være et resultat av en hindring mellom Google Ads-klikkhendelsen og evnen til å laste inn sporingskoden på landingssiden. Hvis dette er tilfellet, må du kontrollere at webhotell-tjenerne fungerer som de skal, at siden lastes inn for alle mulige brukere og IP-adresser, og at sporingskoden er riktig installert på nettsidene.

Finn ut hvordan du kontrollerer om du har installert Analytics-koden riktig.
  • Brukere kommer tilbake i løpet av levetiden til en kampanje.
    Under levetiden til en gitt kampanje blir en bruker som returnerer til nettstedet ditt, tilskrevet den aktuelle kampanjen. I slike tilfeller kan du forvente å se flere økter enn klikk. Du kan se antallet økter som returnerende brukere står bak, ved å kryssegmentere kampanjen etter brukertype.
  • Brukere kommer tilbake til nettstedet ditt via bokmerker.
    Analytics identifiserer trafikk fra Google Ads-annonser via gclid-parameteren i de endelige nettadressene dine. gclid-parameteren vises i nettadressen for landingssiden din når en bruker kommer til nettstedet via annonsen din. Hvis nettstedet ditt for eksempel er www.example.com, ser adressen slik ut (i adressefeltet) når brukere klikker på annonsen:

www.example.com/?gclid=123xyz

Hvis brukere setter nettstedet ditt som bokmerke, og gclid-parameteren inngår i nettadressen, registrerer Analytics trafikken du mottar via disse bokmerkene, som å komme fra Google Ads-annonsene dine. Google Ads registrerer imidlertid ikke klikkene (og annonsører blir ikke belastet for disse øktene ettersom de ikke utgjør faktiske klikk på annonsene).
  • Tidsforsinkelser i tjeneren.
    Hvis en bruker kommer til nettstedet ditt via en annonse og så forlater landingssiden før sporingskoden blir kjørt, overføres aldri gclid-parameteren til Google-tjenerne, og det aktuelle klikket knyttes ikke til økten. Resultatet blir et avvik mellom klikk og økter.

Avvik i konverteringsfrekvensen

I Analytics viser konverteringsfrekvensen til den prosentandelen av brukere som gjennomfører en konverteringshandling knyttet til minst ett av målene du har definert for den aktuelle rapporteringsvisningen. Dette skiller seg fra Google Ads-konverteringsfrekvensen i Google Ads-kontoen din. Konverteringsfrekvensen i Google Ads viser nemlig til prosentandelen av klikk som fører til en Google Ads-konvertering, som definert av koden for konverteringssporing i Google Ads. Du kan finne ut mer om forskjellene mellom de to typene konverteringssporing i artikkelen nedenfor.

Relaterte ressurser

Sammenligning av konverteringsberegninger i Analytics og Google Ads

Dimensjoner og beregninger