Uoverensstemmelse mellem dataene i Google Ads og Analytics

Analytics-rapporterne og Google Ads-rapporterne importerer data direkte fra Google Ads-systemet. Dataene i Google Ads og Analytics er normalt de samme. I nogle tilfælde kan der dog være forskel på dataene:

• Hvis du sammenligner lange datointervaller, kan det omfatte perioder, hvor dine konti ikke var linkede.
  • Hvis du linker flere Google Ads-konti til den samme Analytics-visning, bliver oplysningerne i dine rapporter komplicerede.
  • Filtre kan fjerne nogle af dataene fra dine Analytics-rapporter. Kontrollér, at der ikke er nogen filtre, der redigerer dine kampagners endelige webadresser.
  • Google Ads-data importeres i Analytics, når du får vist rapporten, så dataene er højst en time gamle.
  • Google Ads udfører andre beregninger af dataene, end Analytics gør. Derfor kan du se nogle forskelle i de beregnede værdier mellem de to produkter, selv når de underliggende data er de samme.

Brug tjeklisten i denne artikel til at verificere din konfiguration. I den øvrige del af artiklen får du flere oplysninger om årsagerne til eventuelle datauoverensstemmelser.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Konfigurationstjekliste

Mange datauoverensstemmelser skyldes forkert konfiguration. Brug nedenstående tjekliste til at sikre dig, at din konfiguration er korrekt.

Der kan være forskellige årsager til sporing i Google Ads og Analytics

Hvis du bruger data fra den samme konverteringsaktivitet vha. både Google Ads og et Analytics-mål, kan der være følgende årsager til, at dataene rapporteres forskelligt:

• Konverteringer tilskrives forskelligt i Google Ads og Analytics. Google Ads bruger det sidste Google Ads-klik, men Analytics bruger det sidste klik på tværs af alle kanaler.
  • Google Ads og Analytics bruger forskellige transaktionsdatoer. Google Ads rapporterer konverteringer i forhold til datoen/tidspunktet for det klik, der førte til konverteringen. I Analytics bruges datoen/klokkeslættet for selve konverteringen. Bemærk! I kolonnen Alle konv. (efter konverteringstidspunkt) vises det antal konverteringer, der er importeret fra Analytics, i henhold til datoen for konverteringen i stedet for datoen for klikket.
  • Konverteringssporingstallene rapporteres på forskellige tidspunkter. Tallene for Google Ads-konverteringssporing rapporteres normalt inden for 3 timer, men typisk inden for 9 timer fra Analytics.
  • Der er forskel på sporingerne på kontoniveau. Google Ads-sporing kan konfigureres på individuelt kontoniveau eller på tværs af konti. Analytics sporer kun brugeradfærd på ejendomsniveau.
  • Der er uoverensstemmelser mht. antal klik og sessioner. Antal klik og sessioner tælles forskelligt i Google Ads og Analytics. Se næste afsnit for at få flere oplysninger.
  • Der registreres flere konverteringer i Google Ads end i Analytics. Hvis der stadig er registreret flere konverteringer i Google Ads end i Analytics, når du har foretaget alle øvrige rapporteringstjek, er det sandsynligvis modellerede konverteringer, der er årsag til uoverensstemmelsen. Få flere oplysninger

Uoverensstemmelser mht. antal klik og sessioner

Hvis du oplever nogle af følgende uoverensstemmelser mellem antal klik og sessioner, kan du bruge fejlfinding af klik i forhold til sessioner til at identificere problemer og løse dem.

Hvis du ser (not set) som værdi for dine Google Ads-data (f.eks. som værdien for dimensionen Konto eller Kampagne), skal du bruge fejlfindingen (not set) til at identificere årsagen og løse problemet.

Der kan være flere forskellige årsager til, at Google Ads og Analytics rapporterer et forskelligt antal klik og sessioner:

• Klik og Sessioner er forskellige metrics.
    Google Ads sporer klik, mens Analytics sporer sessioner. Hvis en bruger klikker på din annonce to gange inden for 30 minutter uden at lukke sin browser, vil det blive registreret af Analytics som én session, også selvom brugeren forlader dit website og derefter vender tilbage kort efter. Hvis en bruger f.eks. klikker på din annonce én gang, klikker på knappen "Tilbage" og derefter klikker på din annonce igen, registrerer Google Ads to klik, hvorimod Analytics kun registrerer én session.
  • Google Ads bortfiltrerer ugyldige klik fra din rapport. Analytics viser alle data.
    Google Ads bortfiltrerer automatisk klik fra dine rapporter, hvorimod Analytics rapporterer alle de resulterende sessioner. De klik, der filtreres fra dine Google Ads-rapporter, er tilfælde, hvor nogen klikker gentagne gange på din annonce for at øge dine omkostninger eller din klikrate. Google Ads betragter disse klik som værende ugyldige og filtrerer dem automatisk væk fra dine Google Ads-rapporter. Du bliver ikke debiteret for disse potentielt ugyldige klik.
  • Du har slået automatisk tagging fra for webadresserne på din Google Ads-konto.
    Hvis automatisk tagging er deaktiveret, og de endelige webadresser ikke indeholder manuelt taggede kampagnesporingsvariabler, bliver trafikken ikke markeret som Google-CPC (klik, der kom via Google Ads-annoncer), men kan i stedet tilskrives Google Organic (klik fra organiske søgeresultater på Google.dk). Sørg for, at din Google Ads-konto enten har automatisk tagging aktiveret eller har kampagnesporingsvariabler tilføjet i slutningen af alle endelige webadresser.

Få oplysninger om, hvordan du aktiverer automatisk tagging.
  • Sørg for, at dine indstillinger for Google Ads-import og -eksport er korrekte.
    Hvis du er sikker på, at dine konti er linket, og du alligevel ikke kan se klik- eller omkostningsdata, skal du tjekke, at du har valgt at importere dataene fra den linkede konto i den aktuelle visning.

Få oplysninger om, hvordan du redigerer dine indstillinger for Google Ads-import og -eksport
  • Dit website har en omskrivning af webadresser på serversiden
    Tilføjelse af ekstra parametre til din webadresse kan medføre overtrædelse af din omskrivningsregel. En lille procentdel af websites tillader ikke vilkårlige parametre i webadressen og viser derfor fejlsider, hvis du medtager disse parametre. Vi foreslår, at du får din webmaster til at tillade vilkårlige webadresseparametre.
  • Din landingsside omdirigerer muligvis til en anden side.
    Omdirigeringer på landingssider kan forhindre aktivering af Analytics-koden og registrering af, at trafikken stammer fra en betalt søgekampagne. Hvis annoncen f.eks. fører brugeren videre til http://www.mydomain.com/index.html, men du har oprettet en 301-, 302- eller JavaScript-omdirigering fra denne webadresse til http://www.mydomain.com/page2.html, går de kampagneoplysninger, der oprindeligt var knyttet til landingssiden, tabt i forbindelse med omdirigeringen.

Få oplysninger om, hvordan du foretager sporing for omdirigeringssider.
  • Sørg for, at landingssiden for dine annoncer bliver sporet.
    Hvis landingssiden for dine annoncer ikke bliver sporet, bliver dine kampagneoplysninger ikke videregivet til Analytics. Sørg for, at du sporer alle landingssider for dine Google-annoncer.
  • Brugere har muligvis allerede angivet deres browserpræferencer på en måde, der forhindrer Analytics, som bruges på websites, i at indsamle data.
    Brugere, der går ind på dit website via Google Ads, har muligvis deaktiveret JavaScript eller systembilleder, eller de bruger måske andre former for teknologi, der forhindrer Analytics i at rapportere om brugerne på dit website (de har f.eks. installeret browsertilføjelse til fravalg af Analytics). I nogle tilfælde kan Analytics muligvis ikke rapportere om disse brugere, men de rapporteres via Google Ads.
  • Sørg for, at din landingsside kan indlæse koden korrekt.
    Klik, der rapporteres i Google Ads, men ikke i Analytics, kan skyldes en konflikt mellem Google Ads-klikhændelsen og muligheden for at indlæse sporingskoden på landingssiden. Hvis det er tilfældet, skal du sikre dig, at dine webhostingservere fungerer korrekt, at siden indlæses for alle mulige brugere og IP-adresser, og at sporingskoden er installeret korrekt på dine websider.

Få flere oplysninger om, hvordan du kontrollerer, at du har installeret Analytics-koden korrekt.
  • Brugere vender tilbage, mens en kampagne er aktiv.
    Hvis en bruger vender tilbage til dit website, mens en kampagne er aktiv, tilskrives den tilbagevendende bruger den pågældende kampagne. I sådanne tilfælde kan du forvente at se flere sessioner end klik. Hvis du vil se antallet af sessioner fra tilbagevendende brugere, skal du krydssegmentere kampagnen efter Brugertype.
  • Brugere vender tilbage til dit website via bogmærker.
    Analytics bruger gclid-parameteren i dine endelige webadresser til at identificere trafikken fra Google Ads-annoncer. Parameteren gclid vises i webadressen for din landingsside, når en bruger kommer til dit website fra din annonce. Hvis dit website f.eks. er www.example.com, og en bruger klikker på din annonce, vises den i adresselinjen som følger:

www.example.com/?gclid=123xyz

Hvis brugerne tilføjer et bogmærke for dit website sammen med parameteren gclid, registrerer Analytics trafikken fra disse bogmærker, der stammer fra dine Google Ads-annoncer. Google Ads registrerer dog ikke klikkene (og annoncørerne debiteres ikke for disse sessioner, da de ikke er faktiske klik på annoncerne).
  • Serveren forsinker.
    Hvis en bruger kommer til dit website fra en annonce og derefter forlader landingssiden, før sporingskoden udføres, overføres parameteren gclid ikke til Googles servere, og det pågældende klik knyttes ikke til sessionen. Resultatet er en uoverensstemmelse mellem antallet af klik og antallet af sessioner.

Afvigelser i konverteringsrate

I Analytics er konverteringsrate den procentdel af brugerne, som har foretaget en konvertering, der er knyttet til mindst ét af de mål, du har defineret for den aktuelle visning. Denne konverteringsrate adskiller sig fra den Google Ads-konverteringsrate, du kan se på din Google Ads-konto. I Google Ads henviser konverteringsraten til den procentdel af klikkene, der udmønter sig i en Google Ads-konvertering, som defineret ved Google Ads-konverteringssporingskoden. Læs nedenstående artikel for at få flere oplysninger om forskellene på disse to typer konverteringssporing

Relaterede ressourcer

Sammenligning af Analytics- og Google Ads-konverterings-metrics

Dimensioner og metrics