Crear, editar i compartir objectius

Per dur a terme les tasques o utilitzar les funcions que es descriuen en aquest article heu de tenir permís d'edició al nivell de visualització.

Contingut d'aquest article:
Add new goal

Crear un objectiu

Aneu als objectius:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics
  2. Seleccioneu la pestanya Administrador i aneu al compte, a la propietat i a la visualització que vulgueu.
  3. A la columna MOSTRA, feu clic a Objectius.
  4. Feu clic a + OBJECTIU NOU o a Importa de la galeria per crear un objectiu, o bé feu clic en un objectiu existent i editeu-ne la configuració.

Aquestes són les tres opcions bàsiques de què disposeu per crear objectius:

• Utilitzar una plantilla d'objectiu.
  • Crear objectius personalitzats.
  • Crear Objectius intel·ligents.
Goal template

Opció 1: objectius a partir d'una plantilla

Seguiu els passos per crear un objectiu de més amunt i, a continuació, feu el següent:

1. Seleccioneu una plantilla de la llista.
  2. Feu clic a Pas següent per continuar configurant l'objectiu.

Les plantilles d'objectiu estan pensades per ajudar-vos a definir objectius determinants que us permetin assolir les metes que us heu fixat com a empresa. Abans de desar un objectiu podeu editar qualsevol dels camps de la plantilla. Les categories d'objectiu (Ingressos, Adquisició, Consulta i Interacció) són les principals metes empresarials en què es basen les plantilles d'objectius. Utilitzeu-les com a eines organitzatives per ajudar-vos a establir la finalitat dels vostres objectius. Proveu de crear un objectiu com a mínim per a cada categoria i així entendre millor com els usuaris interaccionen amb el vostre contingut. Aquestes categories no afecten les dades ni els informes.

No veieu cap plantilla? Les plantilles d'objectiu es personalitzen segons les necessitats de les empreses de cada sector (automoció, espectaclesi, etc.). Si no heu seleccionat cap sector al compte, les plantilles estaran desactivades. Per obtenir les plantilles pertinents per a la vostra empresa, editeu la propietat, seleccioneu una categoria de sector i deseu els canvis.

Custom Goal

Opció 2: objectius personalitzats

Seguiu els passos per crear un objectiu de més amunt i, a continuació, feu el següent:

1. Seleccioneu Personalitzat de la llista d'opcions.
  2. Feu clic a Pas següent i, a continuació, seleccioneu un tipus d'objectiu.
  3. Torneu a fer clic a Pas següent per seguir configurant l'objectiu.

Consulteu la secció Tipus d'objectiu de sota per obtenir més informació sobre com es configuren els objectius personalitzats.

Opció 3: Objectius intel·ligents

Si el vostre compte compleix els requisits previs, podeu seleccionar l'opció Objectius intel·ligents. Seguiu els passos per crear un objectiu de més amunt i, a continuació, feu el següent:

1. Seleccioneu Objectius intel·ligents (si està disponible).
  2. Feu clic a Pas següent per continuar configurant l'objectiu.

Obteniu més informació sobre Objectius intel·ligents

Opcions de configuració dels objectius

Tipus d'objectius

Tal com s'explica a l'article Sobre els objectius, hi ha diversos tipus d'objectius i cadascun s'utilitza per a una acció específica que podeu mesurar. Si utilitzeu una plantilla, se us suggerirà el tipus d'objectiu que sigui més adequat. Si definiu un objectiu personalitzat, seleccioneu el tipus que s'ajusti millor a l'acció de la qual vulgueu fer el seguiment. Per obtenir més informació sobre cada tipus d'objectiu, desplegueu les seccions que trobareu a continuació.

Informació sobre els objectius de destinació

Podeu utilitzar els objectius de destinació per utilitzar el nombre de pàgines visualitzades o les visualitzacions de pantalla com a conversions. Introduïu el nom de la pantalla o l'URL de la pàgina al camp Destinació. Especifiqueu el tipus de concordança com a És igual a, Comença per o bé Expressió regular.

Goal funnel

Un embut fa referència al camí que els usuaris segueixen per arribar fins a una destinació concreta. Si activeu l'opció Embut, podeu especificar les pantalles o les pàgines que voleu que visitin els usuaris abans d'arribar a l'objectiu de destinació final. A cada pas d'embut, feu clic a + Afegeix un altre pas i, a continuació, introduïu el nom d'una pàgina o d'una pantalla de l'aplicació, tal com heu fet al camp Destinació.

Els passos de l'embut funcionen amb el mateix tipus de concordança que el camp "Destinació". Per exemple, si heu especificat una expressió regular com a destinació, tots els passos d'embut han de coincidir amb aquesta expressió.

Informació sobre els objectius de durada

Podeu calcular les interaccions dels usuaris si mesureu el temps a la pàgina com una conversió. Els camps Hores, Minuts i Segons indiquen el temps a la pàgina mínim perquè la visita d'un usuari es consideri una conversió per objectiu. Es generarà una conversió per cada usuari que superi aquesta quantitat de temps a la pàgina.

Informació sobre els objectius d'esdeveniment
Event Goal

Podeu mesurar les interaccions dels usuaris amb el lloc o amb l'aplicació com a conversions. Per utilitzar els objectius d'esdeveniment primer heu de configurar com a mínim un esdeveniment. Utilitzeu Condicions d'esdeveniment per configurar els components de l'esdeveniment. Obteniu més informació sobre els esdeveniments.

Informació sobre els objectius de pàgines o pantalles per sessió

Mesureu la interacció dels usuaris utilitzant el nombre de pàgines o pantalles per sessió com a objectiu. Es generarà una conversió per cada usuari que superi el nombre especificat de pàgines o pantalles visualitzades.

Configurar Objectius intel·ligents

No heu de fer cap altre pas per configurar Objectius intel·ligents. Si el vostre compte compleix els requisits previs, només heu de seleccionar l'opció Objectius intel·ligents a la llista Tipus d'objectius i assignar un nom a l'objectiu (és per això que els anomenem "objectius intel·ligents").

Goal value

Valor de l'objectiu

Assignar un valor monetari als objectius us ofereix la possibilitat de comparar les conversions i de mesurar els canvis i les millores al vostre lloc o a la vostra aplicació. Tots els tipus d'objectius, tret dels Objectius intel·ligents, permeten assignar aquest valor durant el procés de configuració. En configurar un objectiu d'esdeveniment o un objectiu que inclogui el seguiment del comerç electrònic, cal tenir en compte diversos aspectes. Per saber quins són, amplieu les seccions que es mostren a continuació.

Valors dels objectius d'esdeveniment

Podeu configurar el valor d'un objectiu del tipus Esdeveniment de dues formes:

• Utilitzeu el valor de l'esdeveniment com a valor de l'objectiu. El valor serà el que s'hagi definit al codi de seguiment d'esdeveniments. Segons la configuració, pot ser que no es tracti d'un import monetari. Si no heu configurat cap valor d'esdeveniment, el camp del valor de l'objectiu quedarà en blanc. Canvieu l'opció del valor de l'objectiu per a l'hora de configurar aquesta opció.
  • Utilitzeu un valor de l'objectiu. Aquesta opció funciona igual que quan configureu un valor per a altres tipus d'objectius. Configureu l'opció del valor de l'objectiu com a NO i definiu el valor manualment.
Valors dels objectius amb Seguiment del comerç electrònic

Si esteu fent el seguiment d'una transacció o d'una compra amb el codi de Seguiment del comerç electrònic, deixeu el valor de l'objectiu en blanc. El valor real de la transacció es mostra a la mètrica Ingressos (no a la mètrica Valor de l'objectiu) i s'obté a partir del codi de Seguiment del comerç electrònic del carretó de la compra.

Podeu canviar la unitat monetària del valor de l'objectiu a la configuració de la visualització.

Verify Goal

Verificar un objectiu

Feu clic a Verifiqueu aquest objectiu per provar la configuració de l'objectiu que vulgueu. Aquesta opció us permetrà calcular el percentatge de conversions d'aquest objectiu en funció de les dades que s'hagin recopilat durant els darrers set dies.

Aquesta prova es basa en les dades del vostre compte i no pas en les dades de conversió reals. Per tant, no és cap predicció del rendiment que tindrà el vostre objectiu.

Revisar o editar un objectiu

Per revisar un objectiu que encara estigueu configurant, podeu fer clic a l'enllaç Edita que hi ha al costat de qualsevol pas anterior.

Per editar un objectiu existent, aneu a la llista d'objectius i feu clic a l'objectiu en qüestió per tornar a començar el procés de configuració.

On es troben els objectius?
Edit Goals

Aneu als objectius:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics
  2. Seleccioneu la pestanya Administrador i aneu al compte, a la propietat i a la visualització que vulgueu.
  3. A la columna MOSTRA, feu clic a Objectius.
  4. Feu clic al nom d'un objectiu existent per editar-ne la configuració.
Goal recording

Estat de l'enregistrament

Així que creeu un objectiu, comença a enregistrar dades. Per posar un objectiu en pausa, canvieu l'estat de l'enregistrament a DESACTIVAT. No s'enregistren dades de l'objectiu mentre aquest estat està desactivat.

Per canviar l'estat de l'enregistrament d'un objectiu, seguiu els passos descrits a continuació.

No es poden suprimir els objectius perquè les conversions per objectiu es calculen i s'apliquen a mesura que es processen les dades. Si algun dels vostres objectius queda obsolet o deixa de ser rellevant, desactiveu-ne l'enregistrament.

1. Aneu als objectius.
  2. Cerqueu l'objectiu que voleu canviar.
  3. Canvieu l'estat Enregistrament a ACTIVAT o DESACTIVAT.

Compartir i importar objectius

Quan hàgiu creat i desat un objectiu, podeu compartir-lo amb altres usuaris de Analytics tal com ho feu amb la resta d'elements, com ara els taulers, els segments o les agrupacions de canals. Per compartir un objectiu, feu el següent:

Quan compartiu elements, només es comparteix la informació de la configuració. Les vostres dades continuaran sent privades.

Obteniu més informació sobre com es comparteixen els elements.

Importar objectius de la Galeria de solucions

En comptes de crear els vostres propis objectius, podeu importar-ne de la Galeria de solucions. Si n'importeu un d'aquesta galeria, només s'importarà la plantilla corresponent al vostre compte. Podeu utilitzar aquest objectiu per fer un seguiment de les conversions del vostre compte de Analytics, però no se'n farà cap de les dades de conversió de l'usuari que hagi creat l'objectiu.

Obteniu més informació sobre la Galeria de solucions.

Ha resultat útil aquest article?