[UA] Crear, editar i compartir objectius

Aquest article explica com es poden crear i editar objectius i compartir-los amb altres usuaris a Universal Analytics. Consulteu els recursos següents per obtenir informació similar relacionada amb Google Analytics 4:

Necessiteu la funció d'editor al nivell de visualització per dur a terme les tasques o utilitzar les funcions que es descriuen en aquest article.

Contingut d'aquest article:
Add new goal

Crear un objectiu nou

Navegueu fins als objectius:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administració i navegueu fins a la visualització que vulgueu.
  3. A la columna MOSTRA, feu clic a Objectius.
  4. Feu clic a + OBJECTIU NOU o a Importa de la galeria per crear un objectiu nou, o bé feu clic en un objectiu existent i editeu-ne la configuració.

Nota: si no veieu les opcions + OBJECTIU NOU ni Importa de la galeria, vol dir que ja heu creat el màxim de 20 objectius per a la visualització actual.

Aquestes són les tres opcions bàsiques de què disposeu per crear objectius:

• Utilitzar una plantilla d'objectiu.
  • Crear objectius personalitzats.
  • Crear Objectius intel·ligents.
Goal template

Opció 1: objectius a partir d'una plantilla

Seguiu els passos per crear un objectiu nou de més amunt i, a continuació:

1. Seleccioneu una plantilla de la llista.
  2. Feu clic a Pas següent per continuar configurant l'objectiu.

Les plantilles d'objectiu estan pensades per ajudar-vos a definir objectius aplicables que us permetin assolir els objectius d'empresa que us heu fixat. Abans de desar un objectiu podeu editar qualsevol dels camps de la plantilla. Les categories d'objectiu (Ingressos, Adquisició, Consulta i Implicació) són els objectius d'empresa generals en què es basen les plantilles d'objectius. Utilitzeu-les com a eina organitzativa perquè us ajudin a pensar en la finalitat dels vostres objectius. Mireu de crear com a mínim un objectiu per a cada categoria; així entendreu millor com interaccionen els usuaris amb el vostre contingut. Aquestes categories no afecten les dades ni els informes.

No veieu cap plantilla? Les plantilles d'objectiu es personalitzen segons les necessitats de les empreses de cada sector (automoció, entreteniment, etc.). Si no heu seleccionat cap sector al compte, les plantilles estaran desactivades. Per obtenir les plantilles corresponents a la vostra empresa, editeu la propietat, seleccioneu una categoria de sector i deseu els canvis.

Custom Goal

Opció 2: objectius personalitzats

Seguiu els passos per crear un objectiu nou de més amunt i, a continuació:

1. Seleccioneu Personalitzat de la llista d'opcions.
  2. Feu clic a Pas següent i, a continuació, seleccioneu un tipus d'objectiu.
  3. Torneu a fer clic a Pas següent per seguir configurant l'objectiu.

Consulteu la secció Tipus d'objectiu de sota per obtenir més informació sobre com es configuren els objectius personalitzats.

Opció 3: Objectius intel·ligents

Si el vostre compte compleix els requisits previs, podeu seleccionar l'opció Objectius intel·ligents. Seguiu els passos per crear un objectiu nou de més amunt i, a continuació:

1. Seleccioneu Objectius intel·ligents (si està disponible).
  2. Feu clic a Pas següent per continuar configurant l'objectiu.

Obteniu més informació sobre Objectius intel·ligents.

Opcions de configuració dels objectius

Tipus d'objectiu

Tal com explica l'article Sobre els objectius, hi ha diversos tipus d'objectiu i cadascun s'utilitza per a una acció específica que podeu mesurar. Si utilitzeu una plantilla, se us suggerirà el tipus d'objectiu que sigui més adequat. Si definiu un objectiu personalitzat, seleccioneu el tipus que s'ajusti millor a l'acció de la qual vulgueu fer el seguiment. Per obtenir més informació sobre cada tipus d'objectiu, desplegueu les seccions que trobareu a continuació.

Informació sobre els objectius de destinació

Podeu fer servir els objectius de destinació per utilitzar el nombre de visualitzacions de pàgina o de pantalla com a conversions. Introduïu el nom de la pantalla o l'URL de la pàgina al camp Destinació. Especifiqueu el tipus de concordança com a És igual a, Comença per o bé Expressió regular.

Goal funnel

Un embut de conversió fa referència al camí que els usuaris segueixen per arribar fins a una destinació concreta. Si activeu l'opció Embut de conversió, podeu especificar les pantalles o les pàgines que voleu que visitin els usuaris abans d'arribar a l'objectiu de destinació final. En cada pas d'embut de conversió, feu clic a + Afegeix un altre pas i, a continuació, introduïu el nom d'una pàgina o d'una pantalla de l'aplicació, tal com heu fet al camp Destinació.

Els passos d'embut de conversió funcionen amb el mateix tipus de concordança que el camp Destinació. Per exemple, si heu especificat una expressió regular com a destinació, tots els passos d'embut de conversió han de coincidir amb aquesta expressió.

Informació sobre els objectius de durada

Mesureu la implicació dels usuaris utilitzant la durada mínima d'una sessió com a conversió. Els camps Hores, Minuts i Segons indiquen el temps mínim de sessió perquè es pugui comptabilitzar com una conversió per objectiu. Qualsevol sessió que duri més temps generarà una conversió.

Informació sobre els objectius d'esdeveniment
Event Goal

Utilitzeu les interaccions amb el vostre lloc web o aplicació com a conversions. Per poder fer servir els objectius d'esdeveniment, primer heu de configurar com a mínim un esdeveniment. Per configurar-ne els components, utilitzeu les condicions d'esdeveniment. Obteniu més informació sobre els esdeveniments.

Informació sobre els objectius de pàgines o pantalles per sessió

Mesureu la implicació dels usuaris utilitzant el nombre de pàgines o pantalles per sessió com a objectiu. Es generarà una conversió per cada usuari que superi el nombre especificat de pàgines o pantalles visualitzades.

Configurar Objectius intel·ligents

No heu de fer cap altre pas per configurar Objectius intel·ligents. Si el vostre compte compleix els requisits previs, només heu de seleccionar l'opció Objectius intel·ligents a la llista de tipus d'objectiu i assignar un nom a l'objectiu (és per això que els anomenem "objectius intel·ligents").

Goal value

Valor de l'objectiu

Assignar un valor monetari als objectius us permet comparar les conversions i mesurar els canvis i les millores al vostre lloc web o aplicació. Tots els tipus d'objectiu, tret d'Objectius intel·ligents, permeten assignar un valor durant el procés de configuració. En configurar un objectiu d'esdeveniment o un objectiu que inclogui el seguiment del comerç electrònic, cal tenir en compte diversos aspectes. Per saber quins són, amplieu les seccions que es mostren a continuació.

Valors dels objectius d'esdeveniment

Podeu configurar el valor d'un objectiu del tipus Esdeveniment de dues formes:

• Utilitzeu el valor de l'esdeveniment com a valor de l'objectiu. El valor serà el que s'hagi definit al codi de seguiment d'esdeveniments. Segons la configuració, pot ser que no es tracti d'un import monetari. Si no heu configurat cap valor d'esdeveniment, el camp del valor de l'objectiu quedarà en blanc. Canvieu l'opció del valor de l'objectiu a a la configuració d'aquesta opció.
  • Utilitzeu un valor de l'objectiu. El funcionament és el mateix que quan es defineix un valor per a altres tipus d'objectius. Mantingueu l'opció del valor de l'objectiu en NO a la configuració d'aquesta opció i establiu el valor manualment.
Valors dels objectius amb el seguiment del comerç electrònic

Si teniu un objectiu del qual també feu un seguiment com a transacció o compra amb el codi de seguiment del comerç electrònic, deixeu el valor de l'objectiu en blanc.

El valor de la transacció provindrà del codi de seguiment del comerç electrònic del carretó electrònic.

La informació sobre l'objectiu (p. ex., els assoliments d'objectius, els passos d'embut de conversió o el nombre de sessions en què s'ha completat l'objectiu) es mostrarà als informes d'objectius.

Podeu canviar la moneda del valor de l'objectiu a la configuració de la visualització.

Verify Goal

Verificar un objectiu

Feu clic a Verifiqueu aquest objectiu per provar la configuració de l'objectiu que vulgueu. Això us permetrà calcular el percentatge de conversió d'aquest objectiu segons les dades dels set darrers dies.

Aquesta prova es basa en les dades del vostre compte i no pas en les dades de conversió reals. Per tant, no és cap predicció del rendiment que tindrà el vostre objectiu.

Revisar o editar un objectiu

Per revisar un objectiu que encara estigueu configurant, podeu fer clic a l'enllaç Edita que hi ha al costat de qualsevol pas anterior.

Per editar un objectiu existent, aneu a la llista d'objectius i feu clic a l'objectiu en qüestió per tornar a començar el procés de configuració.

On puc trobar els objectius?
Edit Goals

Navegueu fins als objectius:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administració i navegueu fins a la visualització que vulgueu.
  3. A la columna MOSTRA, feu clic a Objectius.
  4. Feu clic al nom d'un objectiu existent per editar-ne la configuració.
Goal recording

Estat de l'enregistrament

Així que creeu un objectiu, comença a enregistrar dades. Per posar un objectiu en pausa, canvieu l'estat de l'enregistrament a DESACTIVAT. No s'enregistren dades de l'objectiu mentre aquest estat està desactivat.

Per canviar l'estat de l'enregistrament d'un objectiu:

No es poden suprimir els objectius perquè les conversions per objectiu es calculen i s'apliquen a mesura que es processen les dades. Si algun dels vostres objectius queda obsolet o deixa de ser rellevant, desactiveu-ne l'enregistrament.

1. Aneu als objectius.
  2. Cerqueu l'objectiu que voleu canviar.
  3. Conmuteu l'opció Enregistrament a ACTIVAT o DESACTIVAT.

Compartir i importar objectius

Quan hàgiu creat i desat un objectiu, podeu compartir-lo amb altres usuaris d'Analytics tal com feu amb la resta d'elements, com ara els taulers, els segments o les agrupacions de canals. Per compartir un objectiu, feu el següent:

Quan compartiu elements, només es comparteix la informació de la configuració. Les vostres dades continuaran sent privades.

Obteniu més informació sobre com podeu compartir els elements.

Importar objectius de la Galeria de solucions

En comptes de crear els vostres propis objectius, podeu importar-ne de la Galeria de solucions. Si n'importeu un d'aquesta galeria, només s'importarà la plantilla corresponent al vostre compte. Podeu utilitzar aquest objectiu per fer un seguiment de les conversions del vostre compte d'Analytics i no de les dades de conversió de la persona que ha creat l'objectiu.

Obteniu més informació sobre la Galeria de solucions.

Resoldre problemes relacionats amb els objectius

Si teniu problemes amb la configuració dels objectius, utilitzeu l'eina de resolució de problemes corresponent per identificar-los i resoldre'ls.

Si teniu problemes per discrepàncies als objectius, a les transaccions i a les conversions de Google Ads, feu servir l'eina de resolució de problemes de discrepància per identificar-los i resoldre'ls.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!