Forbered deg på kravene til videreformidling av informasjon om hvordan data brukes av apper i Apples App Store

Apple krever at utviklere som publiserer apper i App Store, videreformidler visse opplysninger angående bruk av data i appene sine. Apple har kunngjort at slik videreformidling av informasjon kreves i forbindelse med nye apper og oppdateringer av apper fra og med 8. desember 2020.

Google Analytics samler automatisk inn visse data og tilbyr valgfrie funksjoner som avgjør hvilke andre typer data blir samlet inn, og hvordan disse kan brukes.

• Hver forekomst av en app blir automatisk tilordnet en appforekomst-ID. Hensikten med dette er å kunne behandle brukerberegninger i hele Analytics. Denne identifikatoren er som standard ikke tilordnet noen brukeridentifikator, for eksempel skjermnavn eller konto-ID, eller annonseringsidentifikatoren for en enhet. Innsamling av denne identifikatoren kan deaktiveres via Consent Mode API. Finn ut mer.
  • Google Analytics bruker ikke Apples posisjonstjenester. Analytics genererer generelle posisjonsdata fra brukernes maskerte IP-adresser.
  • Hendelser knyttet til kjøp i appen og abonnementer registreres via StoreKit. Som eksempler på hendelsesparametere kan vi nevne navn, pris og produkt-ID. Som standard er disse hendelsene bare tilknyttet appforekomst-ID-en.
  • Hendelser forbundet med appens livssyklus, for eksempel økter og skjermvisninger, blir automatisk målt og brukt i Analytics-funksjoner som rapportering og Utforskninger. Som standard er disse hendelsene bare tilknyttet appforekomst-ID-en.

Hvis du vil vite mer om hvordan de personlige dataene til brukerne dine behandles i produktet, kan du lese gjennom vilkårene for og retningslinjene for bruk av Google Analytics for Firebase samt sidene om personvern og sikkerhet i Firebase og innsamling av data.

Funksjoner du – avhengig av bruk – kan ha tilgang til

Gjennomgå de valgfrie funksjonene som kan ha innvirkning på hvordan du kan bruke og samle inn data:

Hvis du bruker valgfrie produktfunksjoner som involverer tilleggsdata, eller hvis du deltar i tester av nye produktfunksjoner som involverer tilleggsdata, må du sjekke om disse funksjonene eller testene krever at du deler mer informasjon om data.

Hvis du bruker en tidligere versjon av Google Analytics for Firebase SDK, bør du vurdere å oppdatere SDK-en til den nyeste versjonen for å være sikker på at informasjonen om data i appen din er nøyaktig.

Personvernmanifester

Fra og med 1. mai 2024 krever Apple at utviklere overholder kravene til personvernmanifest.

Den nyeste versjonen av Google Analytics for Firebase SDK er ikke underlagt kravene fra 1. mai 2024 og inneholder ikke noe personvernmanifest. Apputviklere kan fortsette å følge Apples krav til videreformidling av informasjon om hvordan data brukes i appene sine, og det kreves ingen ytterligere tiltak for å sikre at SDK-en fortsatt fungerer.

Hvis du bruker en tidligere versjon av Google Analytics for Firebase SDK, anbefaler vi at du oppdaterer SDK-en til den nyeste versjonen.