Tietojen jakamisasetukset

Analytics-tilillä on useita tietojen jakamisasetuksia. Näiden asetusten avulla voit määrittää, miten Analytics-tiedonkeruumenetelmillä (kuten JavaScript-seurantakoodilla, Mobile SDK ‑sovelluksella tai Measurement Protocol ‑alustalla) keräämäsi tiedot jaetaan Googlen kanssa. Näin voit jakaa tietojasi omien mieltymystesi mukaan joko avoimemmin tai rajatummin. Näiden asetusten avulla voit muokata vain sitä, kuinka jaat verkkosivustoilta, mobiilisovelluksista ja muista digitaalisista laitteista keräämiäsi tietoja Analyticsin avulla. Ne eivät koske Analytics-tiliäsi tai sen käyttämiseen liittyviä tietoja, kuten tilillä olevien verkko-omaisuuksien määrää tai sitä, mitä lisäominaisuuksia tilille on määritetty. Tietojen jakamisasetuksistasi riippumatta Analytics-tietojasi saatetaan käyttää tarvittaessa myös Analytics-palvelun ylläpitoon ja suojaamiseen.

Kaikkien tilitietoja käyttävien Google-edustajien (myös alihankkijoiden) on hyväksyttävä sisäistä käyttöä koskevat käyttöehdot. Tietojen käyttö edellyttää todennusta. Yhteys on SSL-suojattu, ja käyttö kirjataan lokiin turvatarkistuksia varten. Googlen edustajat voivat käyttää vain Googlen hyväksymiä tietokoneita käsitellessään asiakkaiden tietoja.

Tässä artikkelissa:

Tietojen jakamisasetusten muuttaminen

Tämän ominaisuuden käyttö vaatii muokkausoikeuden.

Sinun on muokattava tietojen jakamisasetuksiasi, kun rekisteröidyt Analytics-tilin käyttäjäksi. Voit kuitenkin milloin tahansa palata tilin Järjestelmänvalvoja-osioon ja muuttaa asetuksia.

Tietojen jakamisasetusten muuttaminen:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry muokattavalle tilille.
  3. Klikkaa TILI-sarakkeessa kohtaa Tilin asetukset.
  4. Muokkaa haluamaasi asetusta ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Tietoja tietojen jakamisasetuksista ja niiden eduista

Tarkista tilisi asetukset ja tutustu tässä kerrottuihin lisätietoihin. Päätä niiden perusteella, otatko nämä asetukset käyttöön vai poistatko ne käytöstä. Jos poistat kaikki asetukset käytöstä, Analytics-tietojasi käytetään yksinomaan Analytics-palvelun tarjoamiseen ja ylläpitoon.

Google-tuotteet ja ‑palvelut

Kun tämä asetus on käytössä, Google voi käyttää tietoja ja analysoida niiden avulla verkkokäyttäytymistä ja trendejä sekä hyödyntää tietoja Googlen tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Näiden tietojen avulla voidaan esimerkiksi kehittää Google Ads ‑järjestelmän työkaluja, joita käytät mainoskampanjoidesi luomisessa, hallinnoinnissa ja analysoinnissa.

Vertailu

Koottujen nimettömien tietojen perusteella voidaan luoda ominaisuuksia ja julkaisuja, joiden avulla voit selvittää oman alasi suuntauksia entistä tarkemmin.

Jos poistat asetuksen käytöstä, tietoja voidaan silti siirtää Analyticsin ja sellaisten muiden Googlen tuotteiden välillä, jotka on linkitetty suoraan jollekin tilisi sivustolle. Koska tiedot kootaan nimettöminä, tiliä, organisaatiota tai käyttäjiä ei voi tunnistaa näiden tietojen perusteella.

Asetus kannattaa ottaa käyttöön, sillä Analyticsin tietojen avulla voidaan luoda entistä parempia työkaluja sekä tukea markkinointi- ja analyysitoimiasi. Vertailutietojen avulla voit selvittää oman tilanteesi suhteessa alan muihin toimijoihin. Ne myös tukevat tärkeisiin markkinatrendeihin, kuten mobiililiikenteen vuosittaisen kasvuun, liittyvää tutkimusta.

Tekninen tuki

Analytics-tuen edustajien on toisinaan käytettävä tiliäsi, jotta he voivat tarjota sinulle palvelua ja ratkaista teknisiä ongelmia. Kun otat tämän asetuksen käyttöön, tukihenkilöt voivat käyttää tietojasi teknisten ongelmien ratkaisemiseen. Huomaa, että ongelmien ratkaiseminen vaikeutuu, jos poistat tämän asetuksen käytöstä.

Hyödyt asetuksen käytöstä, sillä Googlen tuki voi käyttää tiliäsi vianetsinnässä ja auttaa tiliin liittyvien ongelmien ratkaisussa.

Tiliasiantuntijat

Googlen myynti- ja markkinointiasiantuntijat on koulutettu löytämään keinoja, joilla käyttökokemustasi Google-tuotteiden käyttäjänä voidaan parantaa. Kun otat ensimmäisen asetuksen käyttöön, asiantuntijat voivat tarkastella ja arvioida eri käyttöönottostrategioiden ja tilin määritysten tehokkuutta. 360- ja vakiotilien käyttäjät voivat hyötyä entistä paremmasta markkinointiviestinnästä ja käyttöön liittyvistä ehdotuksista, ja 360-tilien käyttäjät voivat pyytää myyntiasiantuntijoiltaan optimointivinkkejä. Kun otat toisen asetuksen käyttöön, kaikki Googlen myyntiasiantuntijat voivat myös käyttää tiliäsi ja tarjota näin entistä osuvampia suosituksia.

Molempien asetusten käyttäminen kannattaa, sillä tällöin Analyticsin myyntitiimi voi auttaa sinua hyödyntämään mainostuskuluja entistä tehokkaammin esimerkiksi antamalla suosituksia avainsanojen tehokkuusanalyysin perusteella. Analytics-markkinointitiimi voi ehdottaa keinoja hankintatoimien kehittämiseen tai muiden strategisten parannusten tekemiseen lähettämällä kuukausittaisen tehokkuusraportin sähköpostiisi.