Datan jakamisasetukset

Analytics-tilillä on useita datan jakamisasetuksia. Näiden asetusten avulla voit määrittää, miten Analytics-tiedonkeruumenetelmillä (kuten JavaScript-seurantakoodilla, Mobile SDK ‑sovelluksella tai Measurement Protocol ‑alustalla) keräämäsi tiedot jaetaan Googlen kanssa. Näin voit jakaa tietojasi omien mieltymystesi mukaan joko avoimemmin tai rajatummin. Näiden asetusten avulla voit muokata vain sitä, kuinka jaat verkkosivustoilta, mobiilisovelluksista ja muista digitaalisista laitteista keräämiäsi tietoja Analyticsin avulla. Ne eivät koske Analytics-tiliäsi tai sen käyttämiseen liittyviä tietoja, kuten tilillä olevien verkko-omaisuuksien määrää tai sitä, mitä lisäominaisuuksia tilille on määritetty. Tietojen jakamisasetuksistasi riippumatta Analytics-tietojasi saatetaan käyttää tarvittaessa myös Analytics-palvelun ylläpitoon ja suojaamiseen.

Kaikkien tilitietoja käyttävien Google-edustajien (myös alihankkijoiden) on hyväksyttävä sisäistä käyttöä koskevat käyttöehdot. Tietojen käyttö edellyttää todennusta. Yhteys on SSL-suojattu, ja käyttö kirjataan lokiin turvatarkastuksia varten. Googlen edustajat voivat käyttää vain Googlen hyväksymiä tietokoneita käsitellessään asiakkaiden tietoja.

Artikkelin aiheet:

Datan jakamisasetusten muuttaminen

Tämän ominaisuuden käyttö vaatii muokkausoikeuden.

Sinun on valittava datan jakamisasetuksesi, kun rekisteröidyt Analytics-tilin käyttäjäksi. Voit kuitenkin milloin tahansa palata tilin Järjestelmänvalvoja-osioon ja muuttaa asetuksia.

Datan jakamisasetusten muuttaminen:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry muokattavalle tilille.
  3. Klikkaa TILI-sarakkeesta Tilin asetukset.
  4. Muokkaa haluamaasi asetusta ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Tietoja datan jakamisasetuksista ja niiden eduista

Tarkista tilisi asetukset ja tutustu tässä kerrottuihin lisätietoihin. Päätä niiden perusteella, otatko nämä asetukset käyttöön vai poistatko ne käytöstä. Jos poistat kaikki asetukset käytöstä, Analytics-dataasi käytetään vain Analytics-palvelun tarjoamiseen ja ylläpitoon.

Googlen tuotteet ja palvelut

Kun tämä asetus on käytössä, Google voi käyttää dataa ja analysoida sen avulla verkkokäyttäytymistä ja trendejä sekä hyödyntää dataa Googlen tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Tämän datan avulla voidaan esimerkiksi kehittää Google Ads ‑järjestelmän työkaluja, joita käytät mainoskampanjoidesi luomisessa, hallinnoinnissa ja analysoinnissa.

Kaikkeen dataan, jota Google kerää ja käyttää Googlen tuotteita ja palveluita koskevan asetuksen mukaisesti, sovelletaan Ylläpitäjän tietosuojaehtoja, ja Google toimii GDPR:n mukaisesti kyseisen datan itsenäisenä rekisterinpitäjänä.

Vertailu

Koottujen nimettömien tietojen perusteella voidaan luoda ominaisuuksia ja julkaisuja, joiden avulla voit selvittää oman alasi suuntauksia entistä tarkemmin.

Jos poistat asetuksen käytöstä, tietoja voidaan silti siirtää Analyticsin ja sellaisten muiden Googlen tuotteiden välillä, jotka on linkitetty suoraan jollekin tilisi sivustolle. Koska tiedot kootaan nimettöminä, tiliä, organisaatiota tai käyttäjiä ei voi tunnistaa näiden tietojen perusteella.

Asetus kannattaa ottaa käyttöön, sillä Analyticsin tietojen avulla voidaan luoda entistä parempia työkaluja sekä tukea markkinointi- ja analyysitoimiasi. Vertailutietojen avulla voit selvittää oman tilanteesi suhteessa alan muihin toimijoihin. Ne myös tukevat tärkeisiin markkinatrendeihin, kuten mobiililiikenteen vuosittaisen kasvuun, liittyvää tutkimusta.

Tekninen tuki

Analytics-tuen edustajien on toisinaan käytettävä tiliäsi, jotta he voivat tarjota sinulle palvelua ja ratkaista teknisiä ongelmia. Kun otat tämän asetuksen käyttöön, tukihenkilöt voivat käyttää tietojasi teknisten ongelmien ratkaisemiseen. Huomaa, että ongelmien ratkaiseminen vaikeutuu, jos poistat tämän asetuksen käytöstä.

Hyödyt asetuksen käytöstä, sillä Googlen tuki voi käyttää tiliäsi vianetsinnässä ja auttaa tiliin liittyvien ongelmien ratkaisussa.

Tiliasiantuntijat

Googlen myynti- ja markkinointiasiantuntijat on koulutettu löytämään keinoja, joilla voidaan parantaa Googlen tuotteiden käyttökokemustasi. Kun otat ensimmäisen asetuksen käyttöön, asiantuntijat voivat katsoa ja arvioida eri käyttöönottostrategioiden ja tilin määritysten tehokkuutta. 360- ja vakiotilien käyttäjät voivat hyötyä paremmasta markkinointiviestinnästä ja käyttöön liittyvistä ehdotuksista, ja 360-tilien käyttäjät voivat pyytää myyntiasiantuntijoiltaan vinkkejä optimointiin. Kun otat toisen asetuksen käyttöön, kaikki Googlen myyntiasiantuntijat voivat myös käyttää tiliäsi ja tarjota näin entistä osuvampia suosituksia.

Molempien asetusten käyttäminen kannattaa, sillä tällöin Analyticsin myyntitiimi voi auttaa sinua hyödyntämään mainostuskuluja entistä tehokkaammin esimerkiksi antamalla suosituksia avainsanojen tehokkuusanalyysin perusteella. Analytics-markkinointitiimi voi ehdottaa keinoja hankintatoimien kehittämiseen tai muiden strategisten parannusten tekemiseen lähettämällä kuukausittaisen tehokkuusraportin sähköpostiisi.

Ylläpitäjän tietosuojaehdot

Kun Google Analytics ‑asiakkaat ottavat käyttöön Googlen tuotteiden ja palveluiden datan jakamisasetuksen, Google toimii GDPR:n mukaisesti rekisterinpitäjänä tämän asetuksen alaisen datan jaon ja käytön osalta.

Lue lisää ylläpitäjän tietosuojaehdoista