Datan jakamisasetukset

Analytics-tilillä on useita datan jakamisasetuksia. Niiden avulla voit valita, miten jaat Googlelle Analyticsin datankeruumenetelmillä (esim. JavaScript-seurantakoodilla, mobiili-SDK:illa ja Measurement Protocolilla) kerättyä dataa. Voit jakaa sitä joko avoimemmin tai rajatummin. Näiden asetusten avulla voit muokata vain sitä, kuinka jaat verkkosivustoilta, mobiilisovelluksista ja muista digitaalisista laitteista keräämiäsi tietoja Analyticsin avulla. Asetukset eivät koske Analytics-tiliisi ja sen käyttöön liittyvää dataa, esimerkiksi mittauskokonaisuuksien määrää tai käyttöönotettuja lisäominaisuuksia. Datan jakamisasetuksista riippumatta Analytics-dataasi saatetaan käyttää tarvittaessa myös Analytics-palvelun ylläpitoon ja suojaamiseen.

Kaikkien tilitietoja käyttävien Google-edustajien (myös alihankkijoiden) on hyväksyttävä sisäistä käyttöä koskevat käyttöehdot. Pääsy dataan edellyttää asianmukaista todennusta. Yhteyden on oltava SSL-suojattu, ja käyttö on kirjattava lokiin tietoturvatarkastuksia varten. Googlen edustajat voivat käyttää vain Googlen hyväksymiä tietokoneita käsitellessään asiakasdataa.

Sisällys:

Datan jakamisasetusten muuttaminen

Tämän ominaisuuden käyttö edellyttää, että sinulla on muokkaajan rooli.

Sinun on valittava datan jakamisasetukset, kun rekisteröidyt Analytics-tilin käyttäjäksi. Voit kuitenkin milloin tahansa palata tilin Järjestelmänvalvoja-osioon ja muuttaa asetuksia.

Näin muutat datan jakamisasetuksia:

1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Tili-kohdasta Tilitiedot.
  2. Muokkaa haluamaasi asetusta ja klikkaa Tallenna.

Datan jakamisasetukset ja niiden hyödyt

Tarkista tilisi asetukset ja tutustu alla oleviin lisätietoihin. Niiden perusteella voit päättää, laitatko asetukset päälle vai pois päältä. Jos kaikki asetukset ovat poissa käytöstä, Analytics-dataasi käytetään vain Analytics-palvelun tarjoamiseen ja ylläpitoon.

Googlen tuotteet ja palvelut

Kun tämä asetus on käytössä, Googlella on pääsy dataan ja sen avulla voidaan analysoida verkkokäyttäytymistä ja ‑trendejä. Lisäksi dataa voidaan käyttää Googlen tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Se voi auttaa parantamaan esimerkiksi Google Ads ‑järjestelmän työkaluja, joita käytät mainoskampanjoiden luomiseen, ylläpitämiseen ja analysointiin.

Kaikkeen dataan, jota Google kerää ja käyttää Googlen tuotteita ja palveluita koskevan asetuksen mukaisesti, sovelletaan mittaustulosten rekisterinpitäjän tietosuojaehtoja, ja Google toimii GDPR:n mukaisesti kyseisen datan riippumattomattomana rekisterinpitäjänä.

Mallinnukseen liittyvät valinnat ja liiketoimintatilastot

Koostedatan perusteella voidaan luoda ominaisuuksia ja julkaisuja, joiden avulla saat paremman käsityksen oman alasi suuntauksista. Kun jaat dataa mallinnusta ja liiketoimintatilastoja varten, se yhdistetään muilta sivustoilta ja muista sovelluksista saatuun dataan, jotta siitä ei voi tunnistaa organisaatiotasi, tiliäsi eikä sivustosi tai sovelluksesi käyttäjiä.

Jos poistat asetuksen käytöstä, dataa voidaan silti siirtää Analyticsin ja sellaisten muiden Google-tuotteiden välillä, jotka on linkitetty suoraan johonkin tilisi mittauskokonaisuuteen.

Asetus kannattaa ottaa käyttöön, sillä Analytics-datan avulla voidaan kehittää parempia työkaluja ja luoda oppaita, joista saat tukea markkinointiin ja analyysien tekoon. Vertailudata kertoo, mikä on yrityksesi tilanne suhteessa alan muihin toimijoihin, ja sitä käytetään myös tutkimuksissa, joilla saadaan selville tärkeitä markkinatrendejä, kuten mobiililiikenteen vuosittainen kasvu.

Tekninen tuki

Analytics-tuen edustajien on toisinaan käytettävä tiliäsi, jotta he voivat tarjota sinulle palvelua ja ratkaista teknisiä ongelmia. Kun otat tämän asetuksen käyttöön, tukihenkilöt saavat pääsyn dataasi ja voivat auttaa teknisten ongelmien kanssa. Huomaa, että ongelmien ratkaiseminen vaikeutuu, jos poistat tämän asetuksen käytöstä.

Hyödyt asetuksen käytöstä, sillä Googlen tuki voi käyttää tiliäsi vianetsinnässä ja auttaa tiliin liittyvien ongelmien ratkaisussa.

Suosituksia yrityksellesi

Kun tämä asetus on päällä, Googlella on pääsy Google Analytics ‐tilisi dataan, kuten tilin käyttö- ja määritysdataan, tuotekuluihin ja Google Analytics ‐tiliisi liittyviin käyttäjiin.

Hyödyt asetuksen käytöstä, sillä Google voi käyttää tilisi dataa auttaakseen sinua saamaan parhaan hyödyn Googlen tuotteista ja tarjota sinulle vinkkejä, tarjouksia, suosituksia ja optimointivinkkejä Google Analyticsissa ja muissa Googlen yritystuotteissa.

Rekisterinpitäjiä koskevat tietosuojaehdot

Kun Google Analytics ‑asiakkaat ottavat käyttöön Googlen tuotteiden ja palveluiden datan jakamisasetuksen, Google toimii GDPR:n mukaisesti rekisterinpitäjänä tämän asetuksen alaisen datan jaon ja käytön osalta.

Lue lisää rekisterinpitäjiä koskevista tietosuojaehdoista