[GA4] Eri verkkotunnukset huomioivan mittauksen käyttöönotto

Tämä artikkeli on tarkoitettu niille verkkosivuston omistajille, jotka haluavat käyttää yhtenäistä mittausta useissa verkkotunnuksissa, kuten asiakkaan verkkosivustolla ja erillisessä ostoskorin verkkotunnuksessa. Tämä artikkeli koskee Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksia. Jos käytät Universal Analyticsia, lue tämä artikkeli.

Eri verkkotunnukset huomioivan mittauksen avulla toiminta voidaan liittää tarkasti yksittäiseen käyttäjään, kun käyttäjä siirtyy verkkotunnusten välillä. Sellaiset lähtevän linkin klikkaukset ohitetaan, jotka yleensä käynnistävät tapahtuman tehostetun mittauksen kautta, jos lähtevän linkin klikkaus johtaa verkkotunnukseen, jonka olet sisällyttänyt eri verkkotunnukset huomioivaan mittaukseen.

Videoesittely

Evästeet ja eri verkkotunnukset huomioiva mittaus

Analytics käyttää ensimmäisen osapuolen evästeitä, joilla asetetaan tunniste kullekin yksittäiselle käyttäjälle ja verkkosivuston istunnolle.

• Jos eri verkkotunnukset huomioivaa mittausta ei käytetä, uudet evästeet ja niihin liittyvät tunnisteet asetetaan jokaiselle verkkotunnukselle, jossa käyttäjä käy. Analytics laskee nämä uudet tunnisteet sisältävät uudet evästeet erillisiksi käyttäjiksi ja erillisiksi istunnoiksi.
  • Jos eri verkkotunnukset huomioiva mittaus on käytössä, samat tunnisteet välitetään yhdeltä sivustolta toiselle URL-parametrin _gl-avaimen avulla. Esimerkki: https://www.example.com/?_gl=1*abcde5*.

Jos sinulla on myös Universal Analytics ‑mittauskokonaisuus

Olet ottanut eri verkkotunnukset huomioivan mittauksen käyttöön Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudessa koodin avulla (joko lähdekoodissa analytics.js- tai gtag.js-tagin avulla tai Google Tag Managerin kautta). Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudessa tämä tehdään Järjestelmänvalvoja-sivulta. Lisää samat, Universal Analytics ‑sivun koodissa määrittämäsi verkkotunnukset seuraamalla alla olevia ohjeita.

Jos sinulla on aiempi määritys Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuden yleisessä sivustotagissa, määritystä käytetään myös Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudessa. Kaikki koodissa tai Järjestelmänvalvoja-sivulla määrittämäsi verkkotunnukset koskevat Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutta. Suosittelemme kuitenkin, että teet määrityksen vain Järjestelmänvalvoja-sivulta.

Eri verkkotunnukset huomioivan mittauksen käyttöönotto Järjestelmänvalvojat-sivulta

Eri verkkotunnukset huomioivan mittauksen käyttöönotto edellyttää muokkaajan roolia.

Tarkista jokaisen sellaisen verkkotunnuksen Analytics-tagi (esim. kunkin HTML-sivun yleinen sivustotagi), jonka haluat sisällyttää eri verkkotunnukset huomioivaan mittaukseen. Kunkin sivun tagin on käytettävä samaa mittaustunnusta (eli samaa G-tunnusta) samasta verkon datastriimistä.

1. Siirry Järjestelmänvalvoja-sivulla johonkin sellaiseen mittauskokonaisuuteen, jonka haluat sisällyttää eri verkkotunnukset huomioivaan mittaukseen.
  2. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Datastriimit > Verkko.
  3. Klikkaa ensin verkkosivustosi datastriimiä, sitten Lisäasetukset ja sen jälkeen Lisää taggausasetuksia.
  4. Klikkaa Lisää verkkotunnukset.
  5. Siirry kohtaan Sisällytä verkkotunnukset, joissa toteutuu JOKIN seuraavista ehdoista, ja tee seuraavat:
    • Valitse osumatyyppi.
    • Lisää Verkkotunnus-kohtaan sen verkkotunnuksen tunniste, johon haluat luoda vastaavuuden (esim. example.com).
    • Klikkaa Lisää ehto ja lisää seuraava verkkotunnus. (Lisää jokainen verkkotunnus, jonka haluat sisällyttää eri verkkotunnukset huomioivaan mittaukseen.)
    Ehdot käydään läpi OR-logiikalla.
  6. Klikkaa Tallenna.

Manuaalinen käyttöönotto

Eri verkkotunnukset huomioiva mittaus on suositeltavaa määrittää Analytics-käyttöliittymästä. Joissakin tilanteissa sinun on ehkä kuitenkin otettava käyttöön oma ratkaisu mittauskoodin avulla. Tällöin voit ottaa sen käyttöön manuaalisesti käyttämällä gtag.js-sovellusliittymän get- ja set-komentoja, jotta se kattaa kaikkien verkkotunnusten tunnukset.

Esimerkki

Hae asiakastunnus lähdeverkkotunnuksesta get-metodilla:

gtag('get', 'G-XXXXXXX', 'client_id', (client_id) => {
  // Tallenna asiakastunnus muuttujaan.
});
gtag('get', 'G-XXXXXXX', 'session_id', (session_id) => {
  // Tallenna istunnon tunnus muuttujaan.
});

Kun olet noutanut asiakastunnuksen ja istunnon tunnuksen, lisää ne kohdeverkkotunnukseen johtavaan linkkiin:

<a href="https://example.com/?clientId=XXXXX&sessionId=YYYYY">example.com</a>

Lue tunnukset URL-osoitteesta kohdesivulta ja määritä ne config-komennolla:

gtag('config','G-XXXXXXX', {
'client_id': getClientIdFromUrl(),
'session_id': getSessionIdFromUrl()
});

Eri verkkotunnukset huomioivan mittauksen oikean toiminnan tarkistaminen

1. Avaa sivustoltasi sellainen sivu, jolla oleva linkki tai lomake johtaa eri verkkotunnukset huomioivaan mittaukseen sisällyttämääsi verkkotunnukseen.
  2. Siirry kohdeverkkotunnukseen klikkaamalla linkkiä tai lähettämällä lomake.
  3. Tarkista, että kohdeverkkotunnuksessa oleva URL-osoite sisältää _gl-linkitysparametrin (esimerkki: https://www.example.com/?_gl=1*abcde5*).

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Jos et voi edellä mainittujen ohjeiden avulla vahvistaa, sisältääkö kohdeverkkotunnuksen URL-osoite _gl-parametrin, tarkista huolellisesti, että käyttöliittymästä määrittämäsi verkkotunnus vastaa verkkotunnusta, johon sivustosi johtaa.

Verkkosivusto on myös voitu määrittää tavalla, joka estää eri verkkotunnukset huomioivaa mittausta toimimasta oikein. Kokenut web-kehittäjä voi auttaa tarkistamaan, löytyykö verkkosivustolta seuraavia ongelmia.

URL-osoitteiden uudelleenohjaukset

Jos kohdesivu uudelleenohjaa tai ei tue sattumanvaraisia kyselyparametreja, _gl-parametri saatetaan poistaa URL-osoitteesta, vaikka Analytics olisi liittänyt sen edellisellä sivulla. (Näin tapahtuu yleensä niin nopeasti, ettei sitä ehdi huomata.) Voit varmistaa, tapahtuuko näin sivustolla, tarkistamalla edellisen sivun tekemät verkkopyynnöt Chromen kehittäjän työkaluilla. Voit korjata tämän ongelman määrittämällä sivuston niin, että se säilyttää _gl-parametrin uudelleenohjauksissa.

Ristiriidat muiden skriptien kanssa

Eri verkkotunnukset huomioiva mittaus luo tapahtumaseuraimen sivun asiakirjasolmuun. Kun käyttäjä klikkaa linkkiä, klikkaustapahtuma ponnahtaa asiakirjasolmuun ja _gl-parametri lisätään linkin URL-osoitteeseen. Tämä prosessi ei voi toimia oikein seuraavissa tilanteissa:

• Kun JavaScript käynnistää siirtymisen sen sijaan, että siirtyminen tapahtuisi välittömänä palautteena käyttäjän toimintoon.
  • Kun sivulla olevat kilpailevat skriptit pysäyttävät tapahtuman etenemisen, ennen kuin se tavoittaa asiakirjasolmun. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, kun käytetään Event.stopPropagation()-metodia.