Een Performance Max-campagne maken

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

U kunt één makkelijk te beheren Performance Max-campagne maken om uw producten of services in het Google Netwerk te promoten. In dit artikel vindt u informatie over de verschillende manieren om uw Performance Max-campagne te maken op basis van uw campagnedoelen en datafeeds. Ook vindt u links naar bronnen waarmee u uw Performance Max-campagne kunt optimaliseren. Meer informatie over Performance Max-campagnes

Op deze pagina

Voordat u begint

Performance Max-campagnes automatiseren bieden, budgetoptimalisatie, doelgroepen, advertentiemateriaal en attributie om meer conversies en waarde uit uw advertenties te halen. In de volgende gevallen is Performance Max de aanbevolen optie:

• U heeft specifieke advertentie- en conversiedoelen.
  • U wilt de campagneprestaties maximaliseren en hoeft zich niet te laten beperken door advertentiekanalen.
  • U wilt met één campagne makkelijk toegang hebben tot alle advertentiekanalen van Google.
  • U wilt naast op zoekwoorden gebaseerde campagnes in het zoeknetwerk extra bereik en conversiewaarde realiseren.

Wat u kunt verwachten nadat een campagne is gemaakt

Nadat u een campagne heeft gemaakt, kan het enige tijd duren voordat uw Google Ads-campagne vertoningen oplevert. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

• Campagnes die automatische biedstrategieën gebruiken, hebben tijd nodig om te optimaliseren. U merkt misschien prestatieschommelingen of wijzigingen in de uitgaven terwijl AI van Google leert hoe er moet worden geoptimaliseerd voor uw ingestelde doelen.
  • Het duurt 1 tot 2 dagen om nieuwe of bewerkte advertenties te beoordelen om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan alle beleidsvereisten.
  • Het kan enige tijd duren voordat de AI van Google de weergave aanpast als u uw campagne-instellingen wijzigt.

Als uw advertentie na 3 werkdagen nog geen vertoningen heeft, gaat u naar Problemen oplossen met Google Ads-Performance Max-campagnes die niet actief zijn of weinig verkeer opleveren.

Naar Campagnes

Het maximale uit uw campagne halen

Als u een succesvolle campagne wilt laten lopen en de prestaties van uw campagnes in de loop van de tijd wilt maximaliseren, zorgt u dat zowel Conversies bijhouden als remarketinglijsten goed zijn ingesteld. Neem de volgende best practices door voordat u een Performance Max-campagne maakt of bewerkt:

• Houd uw conversies bij: Gebruik Conversies bijhouden met uw Performance Max-campagnes. De AI van Google maximaliseert niet alleen conversiegebeurtenissen zoals online aankopen, aanmeldingen en aankopen via telefoongesprekken, maar ook uw conversiewaarde om te bepalen hoe een dagbudget wordt besteed. U kunt Performance Max-campagnes maken zonder Conversies bijhouden of zonder aan de vereisten voor Conversies bijhouden te voldoen, maar de uitgaven van uw campagnes zijn dan misschien beperkt.
  • Gebruik remarketinglijsten: Gebruik uw meest geüpdatete remarketinglijsten voor uw Performance Max-campagnes. Voor een optimale dekking van uw advertenties moet u in de afgelopen 30 dagen meer dan 100 actieve gebruikers hebben en in de afgelopen 2 dagen ten minste één nieuwe gebruiker hebben bereikt. U kunt bestaande Performance Max-campagnes laten lopen zonder aan de vereisten voor remarketingvereisten te voldoen, maar de uitgaven van uw campagnes zijn dan misschien beperkt.

Manieren om uw Performance Max-campagne te maken

Doelen voor campagnes voor maximale prestaties

U kunt een Performance Max-campagne maken als uw campagnedoel Verkoop, Leads, Websiteverkeer of Lokale winkelbezoeken en promoties is, of als u een campagne maakt zonder vooraf ingesteld doel als campagnedoel. Neem de onderstaande opties door om te bepalen hoe u uw campagne het best kunt maken op basis van uw doelen en datafeeds.

Een campagne maken met doelen voor online verkoop of leads genereren

Een van de meest gebruikte doelen van bedrijfseigenaren is klanten aanmoedigen om een specifieke actie uit te voeren. U kunt een Performance Max-campagne maken om verkopen te stimuleren en leads te genereren.

Meer informatie over hoe u een campagne maakt met doelen voor online verkoop of leads genereren

Een campagne maken met een Merchant Center-feed

Merchant Center-feeds zijn collecties van de producten of services waarvoor u wilt adverteren. U kunt met uw feed een Performance Max-campagne maken om de verkoop te stimuleren van de producten die u heeft geüpload.

Meer informatie over hoe u een campagne maakt met een Merchant Center-feed

Een campagne maken met een winkeldoel

Met winkeldoelen geeft u potentiële klanten de informatie die ze nodig hebben om te beslissen wanneer en hoe ze uw winkels bezoeken. U kunt een Performance Max-campagne met een winkeldoel maken om de promotie op Google-services zoals YouTube makkelijker te maken. Meer informatie over Performance Max voor winkeldoelen

Meer informatie over hoe u een campagne met een winkeldoel maakt

Een campagne met winkeldoelen maken met lokale indelingen en advertenties met lokale voorraad

Advertenties met lokale voorraad tonen uw beschikbare producten aan mensen die op Google zoeken wanneer ze in de buurt van uw winkel zijn. De advertenties bieden mensen informatie, waaronder beschikbare voorraad in de buurt en of ze uw producten online kunnen kopen en in de winkel kunnen ophalen. U kunt Performance Max-campagnes met winkeldoelen gebruiken om te optimaliseren terwijl ze worden getoond bij advertenties met lokale voorraad en lokale indelingen.

Meer informatie over hoe u een campagne maakt met advertenties met lokale voorraad

Een campagne maken met een reisdoel

Performance Max-campagnes voor reisdoelen zijn de makkelijkste manier voor prestatiegebaseerde hoteladverteerders om advertenties te tonen op alle Google-services. Daardoor kunnen adverteerders makkelijk accommodatiespecifieke componentengroepen maken en hun prestaties maximaliseren met Google Ads.

Meer informatie over hoe u een campagne met een reisdoel maakt

Belangrijk: In landen met het CSS-programma kunt u Performance Max-campagnes gebruiken met elke service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) waarmee u werkt. De advertenties worden getoond op algemene pagina's met zoekresultaten en op alle andere platforms waarvoor de CSS is aangemeld. Meer informatie over adverteren via services voor prijsvergelijking

Gerelateerde links

Problemen met uw campagne oplossen