Skapa en outstream-videokampanj

Outstream-annonser kan öka varumärkesmedvetenheten genom att dina videor visas för fler människor på webbplatser och i appar utanför YouTube. Outstream-annonser är mobilspecifika annonser. Det betyder att användarna kan trycka för att spela upp din videoannons eller scrolla förbi annonsen när de läser nyheter eller shoppar. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en outstream-kampanj.

Innan du börjar

• Om du inte är bekant med den här kampanjtypen kan du läsa mer om outstream-kampanjer.
  • En logotyp krävs för outstream-kampanjer. Logotypen måste följa dessa riktlinjer:
    • Format: JPG, GIF eller PNG
    • Största filstorlek: 200 kB
    • Rekommenderade bildproportioner: kvadrat 1:1 (200 × 200 pixlar), transparent bakgrund

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer  Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj målet Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.
  6. Välj kampanjtypen Video.
  7. Välj Outstream som kampanjens undertyp.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Ange ett namn på kampanjen.
  10. Ange budgettyp och kampanjens start- och slutdatum i avsnittet Budget och datum.
    • Välj Dagligen som budgettyp (det genomsnittliga belopp du vill spendera varje dag) eller Totalsumma för kampanj (den totala budget du vill spendera under hela kampanjen) och ange beloppet du vill spendera.
  11. Välj de språk och platser som du vill inrikta kampanjen på.
  12. Välj inställningar för innehållsuteslutning för att definiera var din kampanj ska köras.
  13. (Valfritt) Klicka på Ytterligare inställningar för att inrikta dig på särskilda enheter, ange ett frekvenstak och välja ett schema för annonsen.
  14. Ange ett namn på annonsgruppen.
  15. (Valfritt) Välj den demografi och de målgruppstyper du vill nå.
  16. (Valfritt) Välj sökord, ämnen och placeringar där du vill att dina annonser ska visas.
  17. Ange ett CPM-bud för synlighet.
  18. Använd redigeraren för att skapa din annons.
    • Din YouTube-video: Sök efter en video som du har laddat upp eller klistra in webbadressen till videon från YouTube.
    • Rubrik: Ange en rubrik som marknadsför din produkt eller tjänst (högst 80 tecken).
    • Beskrivning: Ange en beskrivning av produkten eller tjänsten (högst 100 tecken).
    • Uppmaning: Ange en uppmaning som får användarna att klicka på annonsen (högst 15 tecken).
    • Logotyp: Ange en logotyp för det företag som visas i annonsen.
    • Slutlig webbadress: Ange den slutliga webbadressen, det vill säga målsidan som människor kommer till när de interagerar med din annons.
  19. (Valfritt) Klicka på Webbadressalternativ för annons (avancerat) för att lägga till en spårningsmall, ett suffix för slutlig webbadress eller anpassade parametrar till den slutliga webbadressen.
  20. Ge annonsen ett namn.
  21. Klicka på Spara för att skapa annonsen.
  22. Om du vill skapa en annan annons i samma kampanj klickar du på Ny videoannons.
  23. Klicka på Skapa kampanj när du är klar.