Configurar paràmetres personalitzats per utilitzar-los amb segments de dades

A fi d'oferir una visualització completa i consolidada dels públics i de simplificar-ne la gestió i l'optimització, trobareu les millores següents a Google Ads:

• Informes de públics nous
    Ara, els informes detallats sobre les dades demogràfiques, els segments i les exclusions de públic es consoliden en un sol lloc. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon, obriu la pestanya "Públics, paraules clau i contingut" i feu clic a Públics. Des d'aquesta pàgina d'informes també podeu gestionar fàcilment els públics. Obteniu més informació sobre els informes de públics.
  • Termes nous
    Hem afegit termes nous als informes de públics i a tot Google Ads. Per exemple, ara els "tipus de públics" (que inclouen els públics personalitzats, els actius al mercat i els afins) s'anomenen segments de públic, i en lloc de "remàrqueting" parlem de "les vostres dades". Obteniu més informació sobre l'actualització de termes i frases relacionats amb els públics.

Els paràmetres personalitzats us permeten identificar els visitants del vostre lloc web segons les categories que especifiqueu. Per poder utilitzar aquest tipus de paràmetres, els heu d'afegir a l'etiqueta de lloc web global. D'aquesta manera, podreu crear segments de dades avançats que només mostrin els vostres anuncis als visitants del lloc web que compleixin les condicions dels paràmetres personalitzats.

En aquest article us expliquem com podeu editar el codi del vostre lloc web per incloure paràmetres personalitzats a l'etiqueta de lloc web global. També donem indicacions sobre com podeu utilitzar els paràmetres personalitzats amb els segments de dades.

Instruccions

Com es poden afegir paràmetres personalitzats a una etiqueta de lloc web global

Per implementar paràmetres personalitzats, primer cal que configureu l'etiqueta de lloc web global i l'afegiu al lloc web. Aquesta etiqueta està formada per una etiqueta de lloc web global i un fragment d'esdeveniment que fan el seguiment dels esdeveniments de dades de manera conjunta. Si ja teniu un fragment d'esdeveniment al lloc web, podeu afegir-hi els paràmetres personalitzats.

Fragment d'esdeveniment amb paràmetres personalitzats

<!-- Fragment d'esdeveniment per als paràmetres personalitzats de Google Ads -->
<script>
gtag('event', 'page_view', {'send_to': 'AW-123456789',
'parameter1': '', // Afegiu el vostre paràmetre personalitzat aquí
'parameter2': '', // Afegiu el vostre paràmetre personalitzat aquí
'parameter3': '' // Afegiu el vostre paràmetre personalitzat aquí
});
</script>

L'administrador web haurà d'emplenar dinàmicament els paràmetres personalitzats amb la informació pertinent. Els paràmetres personalitzats han de codificar-se amb JSON (JavaScript Object Notation), un format que es fa servir per transmetre dades estructurades a través d'una connexió a la xarxa.

Un cop hàgiu afegit el codi del fragment d'esdeveniment amb paràmetres personalitzats al codi de l'etiqueta de lloc web global, l'etiqueta de lloc web global hauria de ser semblant a la de l'exemple que es mostra a continuació. A l'exemple es mostra una etiqueta abans de la implementació. No copieu i enganxeu aquest codi d'exemple:

Exemple d'etiqueta de lloc web global al codi del lloc web

<!-- Etiqueta de lloc web global (gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments)};
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
</script>

<!-- Fragment d'esdeveniment per a paràmetres personalitzats de Google Ads -->
<script>
gtag('event', 'page_view', {'send_to': 'AW-123456789',
'section': '',
'pagetype': '',
'membertype': ''
});
</script>

Obteniu informació sobre com podeu actualitzar etiquetes antigues al vostre lloc web.

Consell

Quan implementeu l'etiqueta de lloc web global, sobretot amb paràmetres personalitzats, podeu utilitzar Google Tag Assistant per comprovar que implementeu l'etiqueta correctament en una pàgina concreta. Aquesta eina és una extensió de Chrome que verifica automàticament els fragments de codi de Google de totes les pàgines i us ajuda a resoldre els errors que hi detecta. Baixeu i instal·leu Tag Assistant des de Google Chrome Store.

Com es poden crear segments de les vostres dades per a paràmetres personalitzats

Els paràmetres personalitzats que envieu a l'etiqueta estan disponibles quan creeu segments de les vostres dades a Google Ads. Per crear llistes de les vostres dades amb paràmetres personalitzats:

1. A l'extrem superior dret del compte, feu clic a la icona d'eines Google Ads | eines [Icona].
  2. A "Biblioteca compartida", feu clic a Gestor de públics.
  3. Feu clic al botó de més  i seleccioneu + Visitants del lloc web.
  4. Introduïu el Nom del públic i comproveu que s'hagi definit Visitants d'una pàgina per a l'opció "Membres de la llista".
  5. A la secció "Pàgina visitada"
    1. Seleccioneu el paràmetre personalitzat al menú desplegable "URL".
    2. Seleccioneu un operador (exemples: conté, igual a, comença per).
    3. Introduïu un valor per al paràmetre personalitzat.
  6. Feu clic a Crea un públic.

Per exemple, podeu seleccionar el paràmetre "membertype" i, a continuació, l'operador "igual a" i introduir "prèmium" per afegir els membres prèmium del lloc web a la llista.

Creació de llistes avançades amb els operadors "I" i "O"

Per crear una llista avançada amb paràmetres personalitzats, podeu afegir condicions noves amb una relació "O" (la pàgina ha de complir alguna de les condicions) o amb una relació "I" (la pàgina ha de complir totes les condicions):

• Per afegir condicions noves amb una relació "O", feu clic al botó O situat a sota del menú desplegable "URL".
  • Per afegir condicions noves amb una relació "I", feu clic al botó I situat a la dreta del paràmetre personalitzat.

Exemple

Si voleu editar la regla de la llista de manera que inclogui els membres que han utilitzat el formulari de contacte, heu de fer clic al botó "I" i, a continuació, definir la condició nova com a "conversiontype > igual a > contacte".

Llistes habituals per començar

No membres que han visualitzat categories de pàgina específiques

Per crear una llista de les vostres dades que inclogui usuaris no membres que han visualitzat categories específiques, podeu utilitzar el paràmetre personalitzat "membertype" per identificar els visitants que encara no s'han registrat i han visitat la secció "Jocs" del vostre lloc web. Configureu la primera condició com a "membertype" > "igual a" > "no" i la segona condició com a "subsection" > "igual a" > "jocs".

Membres gratuïts que no han utilitzat mai el formulari de contacte

Imaginem-nos que voleu arribar als visitants que s'han registrat però que mai no s'han posat en contacte amb l'empresa. Per crear una llista d'aquest tipus, utilitzaríeu el paràmetre personalitzat "membertype" per representar els visitants i el paràmetre personalitzat "conversiontype" per representar

els enviaments del formulari de contacte. Configuraríeu la primera condició com a "membertype" > "igual a" > "gratuïts" i la segona com a "conversiontype" > "no és igual a" > "contacte".

Membres prèmium que visualitzen diversos tipus de contingut al vostre lloc web

Finalment, suposem que voleu arribar als membres prèmium que visiten seccions concretes del vostre lloc web. Utilitzaríeu el paràmetre "membertype” per referir-vos a aquests membres i els paràmetres personalitzats "section" i "subsection", per especificar o excloure seccions del lloc. Per exemple, podríeu utilitzar les condicions següents:

• Primera condició: "membertype" > igual a > "prèmium".
  • Segona condició: "section" > igual a > "entreteniment".
  • Tercera condició: "subsection" > igual a > "pel·lícules".
  • Quarta condició: "subsection" > no és igual a > "jocs".