Om annonser och Google-konton som hanteras med Family Link, för barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land)

Föräldrar kan skapa ett Google-konto för barn under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land och hantera det med hjälp av Family Link. Med dessa konton kan barn få åtkomst till produkter från Google, som Sök, Maps och Gmail. När de är inloggade på sina konton kan alla som använder Family Link-barnkontona se annonser i vissa produkter från Google samt på webbplatser och i appar från tredje part.

Annonsörer får inte inrikta annonser så att de endast visas för barn under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land eller visa anpassade annonser för barn under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land.  Som annonsör kan du begära att dina annonser undantas från att visas för inloggade användare under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land via det här formuläret. Undantaget gäller sök-, display- och shoppingannonser i Google Ads när Google identifierar en användare som under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land.

Obs! Google anpassar inte annonser för barn inom EU som inte har uppnått laglig ålder för samtycke i sitt land. När anpassade annonser kan visas för barn och det finns en tillagd kontroll i deras befintliga Google-konto kan de ändra inställningarna för vilka annonser som visas.

Läs mer om hur annonser fungerar för Google-konton som hanteras med Family Link.