Met Family Link beheerde Google Ads-accounts en Google-accounts voor kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of de toepasselijke leeftijd in hun land)

Ouders kunnen een Google-account maken voor kinderen jonger dan dertien jaar (of de toepasselijke leeftijd in hun land) en dit beheren met Family Link. Met zo'n account hebben kinderen toegang tot Google-producten zoals Google Zoeken, Maps en Gmail. Gebruikers van Family Link-accounts voor kinderen, die zijn ingelogd op hun account, zien mogelijk advertenties in bepaalde producten van Google en op sites en in apps van derden.

Adverteerders kunnen met hun advertenties niet uitsluitend kinderen targeten jonger dan dertien jaar of de toepasselijke leeftijd in hun land en ze kunnen geen gepersonaliseerde advertenties weergeven aan kinderen jonger dan dertien jaar of de toepasselijke leeftijd in hun land.  Als adverteerder kunt u echter via dit formulier een aanvraag indienen om uw advertenties te laten uitsluiten van weergave aan ingelogde gebruikers jonger dan dertien jaar of de toepasselijke leeftijd in hun land. Deze uitsluiting is van toepassing op uw zoek-, Display- en Shopping-advertenties in Google Ads, als Google gebruikers herkent jonger dan dertien jaar of de toepasselijke leeftijd in hun land.

Opmerking: Google personaliseert geen advertenties voor kinderen in de Europese Unie voordat ze ten minste de geldende minimum leeftijd in hun land hebben bereikt. Kinderen die een eerder bestaand Google-account hebben waaraan later toezicht is toegevoegd, kunnen bepaalde instellingen aanpassen om de advertenties te beheren die ze te zien krijgen nadat gepersonaliseerde advertenties voor hen beschikbaar zijn gekomen.

Lees meer over hoe advertenties werken voor Google-accounts die worden beheerd met Family Link.