Over de Zoekwoordplanner

Dit artikel heeft alleen betrekking op het nieuwe, verbeterde AdWords. Bepaal welke versie van AdWords u gebruikt.

De Zoekwoordplanner is een gratis AdWords-tool voor nieuwe of ervaren adverteerders. U kunt de Zoekwoordplanner zien als een werkplaats waarin u nieuwe campagnes in het zoeknetwerk kunt opzetten of bestaande campagnes kunt uitbreiden. U kunt de Zoekwoordplanner gebruiken om naar zoekwoorden te zoeken en te zien hoe een lijst met zoekwoorden kan presteren. Met de Zoekwoordplanner kunt u bovendien concurrerende biedingen en budgetten voor uw campagnes kiezen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met de Zoekwoordplanner de basis kunt leggen voor een succesvolle campagne.

Voordelen

U kunt de Zoekwoordplanner gebruiken voor de volgende taken:

• Onderzoek doen naar zoekwoorden. Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar zoekwoorden die u aan een nieuwe campagne kunt toevoegen? Of wellicht bent u op zoek naar extra zoekwoorden die u kunt toevoegen aan een bestaande campagne. U kunt zoekwoorden zoeken op basis van termen die relevant zijn voor uw product of service, website of bestemmingspagina.
  • Historische statistieken en verkeersprognoses ontvangen. Gebruik statistieken als het zoekvolume om te bepalen welke zoekwoorden u wilt gebruiken voor een nieuwe of bestaande campagne. Prognoses, zoals het verwachte aantal klikken en geschatte aantal conversies, kunnen u een idee geven van hoe een lijst met zoekwoorden kan presteren voor een bepaald bod en budget. Op basis van deze prognoses kunt u ook uw biedingen en budget bepalen.

Het is belangrijk te onthouden dat hoewel de Zoekwoordplanner goede ideeën en verkeersprognoses kan bieden, de prestaties van een campagne afhankelijk zijn van verschillende factoren. Zo kunnen uw bod, budget, product en gebruikersgedrag in uw branche allemaal van invloed zijn op de prestaties van uw campagnes.

Tip

Houd bij het gebruik van de Zoekwoordplanner rekening met onze tips voor het samenstellen van een effectieve zoekwoordenlijst

Zoeken naar nieuwe zoekwoorden

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het gereedschapspictogram en klik vervolgens onder Planning op Zoekwoordplanner
  3. Typ of plak een of meer van de volgende items in het zoekvak 'Nieuwe zoekwoorden vinden' en druk na elk item op Enter:
    • Woorden of woordgroepen die beschrijven waarvoor u adverteert.
    • De URL van een webpagina of volledige website die is gerelateerd aan uw bedrijf.
  4. Klik op Aan de slag om nieuwe zoekwoordideeën en historische statistieken te ontvangen, zoals het gemiddelde aantal zoekopdrachten per maand of concurrentiegegevens.

Met de resultaten kunt u op de pagina 'Suggesties voor zoekwoorden' het volgende doen:

• Uw resultaten filteren op zoekwoordtekst, gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten, gemiddeld laag bod, gemiddeld hoog bod, concurrentie, organisch vertoningspercentage en vertoningspercentage van advertentie, en zoekwoorden uitsluiten die al aan uw account zijn toegevoegd.
  • Zoekvolumegegevens voor uw zoekwoordideeën op datumbereik bekijken.
  • Visualisaties uitgesplitst op trends in het zoekvolume, platforms en locaties bekijken.
  • Zoekwoordideeën downloaden.
  • Zoekwoorden toevoegen aan uw plan om prognoses per locatie, taal of netwerkinstelling te ontvangen.

Prognoses en historische statistische gegevens voor uw zoekwoorden ontvangen

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het gereedschapspictogram en klik vervolgens onder Planning op Zoekwoordplanner
  3. Typ of plak in het zoekvak 'Statistieken en prognoses voor uw zoekwoorden ontvangen' een lijst met zoekwoorden, gescheiden door komma's of regeleinden.
  4. Klik op Aan de slag om uw prognoses te bekijken.
  5. Klik bovenaan de pagina op Historische statistieken als u historische statistieken zoals het gemiddelde aantal maandelijkse zoekopdrachten of concurrentiegegevens wilt bekijken.

Met de resultaten kunt u op de pagina Prognoses het volgende doen:

• Geüpdatete zoekwoordprognoses ontvangen op basis van potentiële biedingen.
  • Uw resultaten sorteren op klikken, kosten, zoektype, vertoningen, CTR of gemiddelde CPC.
  • Uw prognoses aanpassen door de periode te wijzigen, om na te gaan welke invloed diverse perioden hebben op het verkeer.
  • Prognoses voor de beste zoekwoorden, locaties en apparaten bekijken op de pagina Planoverzicht.
  • Planprognoses downloaden in een voor AdWords Editor geschikte indeling.

Met de resultaten kunt u op de pagina 'Historische statistieken' het volgende doen:

• Historische statistieken voor uw zoekwoordideeën op datumbereik bekijken.
  • Historische statistieken van de zoekwoorden in uw plan downloaden.

Meer informatie over prognoses en historische statistische gegevens

Feedback sturen

We willen graag horen wat u van het nieuwe AdWords vindt en wat we nog kunnen verbeteren. Als u uw mening met ons wilt delen, klikt u rechtsboven in uw account op het help-pictogram en vervolgens op Feedback geven.