Om dynamiska sökannonser, annonsrankning och resultat

Dynamiska sökannonser skiljer sig från vanliga sökordsbaserade annonser när det gäller hur annonserna inriktas på sökningar. Om du använder dynamiska sökannonser påverkas inte resultatet av dina sökordsannonser och du har fortfarande lika mycket kontroll över ditt konto. Dynamiska sökannonser rankas på samma sätt som standardannonser.

I den här artikeln beskriver vi hur dynamiska sökannonser rankas. Här kan du också läsa om hur du kan förbättra din annonsgrupp med negativa sökord, annonstillgångar och information från fliken Rapportering.

Innan du börjar

Om du inte har använt dynamiska sökannonser tidigare bör du först skapa en dynamisk sökannons.

Så rankas dynamiska sökannonser

När du deltar i en auktion avgörs den dynamiska sökannonsens rankning på samma sätt som när det gäller sökordsbaserade annonser. Rankningen beräknas utifrån ditt bud, annonsens kvalitet vid auktionstillfället (inräknat förväntad klickfrekvens, annonsrelevans och upplevelse av målsidan), gränsvärdena för annonsrankning, sökningens sammanhang (till exempel personens plats, enhet, tidpunkt för sökning, söktermer, andra annonser och sökresultat på sidan samt andra användarsignaler och attribut) samt förväntad effekt av tillgångar och andra annonsformat.

Obs! När en person söker med exakt det sökord som du har inriktat dig på i en annan kampanj kan annonser från sökordskampanjen visas i stället för den dynamiska sökannonsen i följande fall:

• när båda annonserna tillhör samma Google Ads-konto
  • när båda annonserna tillhör två olika konton som är länkade till ditt konto. (Kontakta en kundtjänstmedarbetare om du vill länka flera konton.)

Den dynamiska sökannonsen kan dock visas i stället för den sökordsbaserade annonsen när en persons sökterm är en bred matchning eller frasmatchning av ett av sökorden och när den dynamiska sökannonsen har högre annonsrankning.

Kvalitetsresultat

Kvalitetsresultatet på 1–10 för varje sökord i ditt konto är en uppskattning av kvaliteten på annonserna och målsidorna de utlöser. Det finns inget motsvarande sätt att beräkna kvalitetsresultat för dynamiska annonsinriktningar.

När en annons deltar i en auktion påverkas inte dess rankning av det enskilda sökordet. I stället utgår vi från det förväntade resultatet av annonsen i samband med användarens sökning. Beräkningen av annonsrankning för dynamiska sökannonser fungerar på samma sätt som för andra sökannonser. Annonsrankningen bestäms av faktorer som förväntad klickfrekvens, annonsrelevans och upplevelse av målsidan.

Negativa sökord

Precis som med vanliga annonsgrupper kan du använda negativa sökord för att förhindra att dina annonser visas vid sökningar som inte leder till försäljning. Med dynamiska sökannonser har du full kontroll över dynamiska annonsinriktningar, annonsmallar, bud och budgetar. Du kan lägga till negativa sökord från sökordsrapporten eller söktermsrapporten på fliken Dynamiska annonsinriktningar. Öppna söktermsrapporten, markera rutan vid sökfrågan du vill utesluta och välj Lägg till som negativt sökord. Då skapas ett negativt sökord för sökfrågan som du kan se i sökordsrapporten.

Överlappande dynamiska annonsinriktningar

Om två dynamiska annonsinriktningar i samma kampanj är kvalificerade att visas vid en sökfråga visar dynamiska sökannonser den målsida som är mest relevant för sökfrågan. Om två dynamiska annonsinriktningar i olika kampanjer är kvalificerade att visas vid en sökfråga konkurrerar annonsinriktningarna i auktionen.

Överlappande dynamiska annonsinriktningar och sökord

Om både dynamiska annonsinriktningar och sökord är kvalificerade att visas vid en sökfråga har sökorden företräde. Detta innefattar exakt matchade sökord, inklusive identiska termer, felstavade ord, pluralformer och avledningar. För andra typer av sökordsmatchning konkurrerar dynamiska sökannonser i auktionen där annonsinriktningar och sökord har samma chans att visa annonser. Läs mer om liknande sökord i ett Google Ads-konto

Annonstillgångar

Du kan kombinera dina dynamiska sökannonser med vilka som helst av dina annonstillgångar och visa extra företagsinformation, till exempel fler webbplatslänkar, för dina kunder.

Rapporter

I söktermsrapporten kan du se vilka söktermer människor använde när de klickade på din annons och se de dynamiska rubriker och målsidor som valdes för de söktermerna. Rapporten innehåller också en målsidesrapport med information om specifika målsidor. Du kan dessutom se genomsnittlig klickfrekvens, kostnad per klick och konverteringsdata för annonserna. Läs om hur du optimerar din dynamiska annonsgrupp och skapar effektiva sökannonser.