Importera konverteringar från Salesforce

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.

Om du spårar potentiella kunder och möjligheter i Salesforces Sales Cloud kan du importera dina offlinekonverteringar från Salesforces Sales Cloud till Google Ads. Detta hjälper dig att mäta mer effektivt hur dina onlineinvesteringar i Google Ads genererar värde offline.

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in dina konton för att importera konverteringar från Salesforce.

Obs! Denna information gäller standardintegreringen med Salesforce. Om du ser Salesforce på listan över importkällor när du skapar en ny konverteringsåtgärd från import använder du den äldre Salesforce-integreringen. Vi kommer att lägga till ett alternativ för att uppgradera Salesforce-integreringen vid ett senare tillfälle.

Innan du börjar

Kontrollera kraven på minimibehörighet till ditt Salesforce-konto nedan innan du ställer in Salesforce-integreringen.

1. För att kunna länka dina Google Ads- och Salesforce-konton måste du ha administratörsåtkomst till Google Ads och åtkomst till användaruppgifterna för Salesforce-kontot. Du bör använda ett särskilt inloggningsnamn för Salesforce i stället för ditt eget inloggningsnamn.
  2. Innan du kan söka på Salesforce måste Salesforce-användaren uppfylla behörighetskraven.
  3. Tänk på att begära den minsta tillåtna dataomfattningen under Salesforce OAuth-handskakningen.
  4. Med Salesforce-integreringen får du kontroll över vad du ska importera via fältmappningar och konverteringsdefinitioner.
  5. Radera OAuth-tokens när du tar bort länken.
  6. Användaruppgifterna för Salesforce-kontot måste ha minst läsbehörigheter som är specifika för de händelser som du vill importera som konverteringar till Google Ads. I tabellen nedan hittar du information om vilka behörigheter som krävs.
    • Om du till exempel vill importera konverteringar när objektet Leads:Status i Salesforce ändras till Qualified gäller behörigheterna i den första kolumnen.
      SalesForce-objekt Konverteringar baserade på Lead Konverteringar baserade på Opportunity
      Lead No issues detected and positive check mark icon
      LeadStatus No issues detected and positive check mark icon
      LeadHistory No issues detected and positive check mark icon
      Opportunity   No issues detected and positive check mark icon
      OpportunityStage   No issues detected and positive check mark icon
      OpportunityFieldHistory   No issues detected and positive check mark icon
      OpportunityContactRole   No issues detected and positive check mark icon
      Organization No issues detected and positive check mark icon No issues detected and positive check mark icon

Contact

No issues detected and positive check mark icon
  1. Följande måste ha aktiverats i Salesforce:

Utöver att aktivera fälten ovan måste du även spåra gamla och nya värden i fälten du använde, för att kunna definiera händelsevillkor senare. Det innebär att för att händelser ska importeras som offlinekonverteringar måste händelsevillkoret som du väljer i Google Ads överensstämma med händelsevillkoret i Salesforce baserat på verksamhetsmål och rekommenderade metoder för budgivning (till exempel när Leads: Status ändras till Sales Qualified Lead). Beroende på händelsevillkoren ska du sedan aktivera spårning av motsvarande fälthistorik.

Obs! För Google Ads-konton som ägs av en byrå måste annonsören ha åtkomst till Salesforce-användaruppgifter eller ges tillfällig åtkomst till Google Ads-kontot för engångsautentisering.

Läs mer om hur du ställer in en Salesforce-integrering.

Använder du en äldre Salesforce-integrering för att importera offlinekonverteringar?

Kontrollera kraven på minimibehörighet till ditt Salesforce-konto nedan innan du ställer in den äldre Salesforce-integreringen:

Konverteringsimport för Salesforce i Google Ads kräver åtkomst till följande fält, ordnade efter objekt. Det kan hända att ett användarkonto med systemadministratörsåtkomst redan har åtkomst till dessa fält.

Obs! Organization-fälten som anges nedan finns i Company Settings under Company Information, inte under din vanliga Object Manager.
  • Organization: ID, Name, OrganizationType
  • LeadStatus: ID, MasterLabel, SortOrder
  • OpportunityStage: ID, MasterLabel, SortOrder, IsActive
  • LeadHistory: CreatedDate, OldValue, NewValue, Field
  • Lead: Status, GCLID (ett anpassat fält som du skapar i stegen nedan)
  • OpportunityFieldHistory: CreatedDate, OldValue, NewValue, Field
  • Opportunity: Amount, Probability, StageName, GCLID (ett anpassat fält som du skapar i stegen nedan)

Om du använder Group Edition eller Professional Edition får du åtkomst till fälten genom att helt enkelt lägga till dem i sidlayouterna för Lead och Opportunity. Det gör du genom att välja Setup och sedan Customize, Lead (eller Opportunity) och Page Layout. Dra sedan de obligatoriska fälten till sidan.

Om du inte vill länka dina Google Ads- och Salesforce-konton kan du följa anvisningarna för att importera konverteringar från Salesforce manuellt.

Läs mer om hur du ställer in en äldre Salesforce-integrering.

Relaterad länk