Templates voor uw gegevenssegmenten gebruiken

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Hoewel Google Ads zelf basisgegevenssegmenten maakt met uw websitebezoekers, kunt u uw eigen lijsten maken die zijn afgestemd op uw website en op een specifiek doelgroepsegment. Met deze templates kunt u de instelling van uw gegevenssegmenten aanpassen, zodat u efficiënter lijsten kunt maken. Dit artikel bevat praktische tips voor het gebruik van templates.

Voordat u begint

Begin met de instelling van uw gegevenssegmenten met bezoekers van uw website of app. Als u niet bekend bent met de code van uw website, kunt u samenwerken met een ontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond.

Als u de Google-tag heeft ingesteld om de bezoekers van uw website bij te houden, ziet u dat deze bestaat uit de Google-tag en een gebeurtenisfragment. Meer informatie over hoe u Conversies bijhouden instelt voor uw website
Bezoekers van een webpagina

Gebruik de template 'Bezoekers van een webpagina' om lijsten te maken van mensen die een bepaalde pagina of groep pagina's hebben bezocht. Deze template wordt het meest gebruikt en is ingesteld als de standaardoptie.

Voorbeeld

De marketingmanager van een luchtvaartmaatschappij maakt een datasegment met mensen die op de website het gedeelte met goedkope vluchten hebben bezocht en besluit aan deze bezoekers advertenties voor extra kortingen weer te geven. De marketingmanager maakt nu een gegevenssegment met mensen die pagina's hebben bezocht waarvan de URL example.com/goedkope-vluchten bevat.

Nadat u deze template heeft geselecteerd, geeft u de actieregels op waaraan bezoekers van een pagina moeten voldoen om aan het gegevenssegment te worden toegevoegd.

Voorbeeld

De marketingmanager van een luchtvaartmaatschappij wil een lijst maken van mensen die op de website hebben gezocht naar vluchten van of naar New York. De URL van de pagina met zoekresultaten bevat geen enkele informatie over de stad van vertrek of aankomst, maar alleen de IATA-codes van de luchthavens. De luchtvaartmaatschappij maakt 3 actieregels om een gegevenssegment te maken met mensen die naar vluchten van of naar New York zoeken:

• URL bevat JFK (voor John F. Kennedy International Airport)
  • URL bevat LGA (voor LaGuardia Airport)
  • 'URL bevat EWR' (voor Newark Liberty International Airport)

Iemand die een pagina bezoekt met een URL die een van de volgende codes bevat, wordt toegevoegd aan de lijst: JFK, LGA of EWR.

U kunt meer acties aan uw regel toevoegen door 'Actie toevoegen (en)', 'Actie toevoegen (of)' of 'Actie uitsluiten' te selecteren. Nadat u een nieuwe actieregel heeft toegevoegd en de lijst heeft opgeslagen, moeten bezoekers voldoen aan een van de acties in de regel, maar niet per se aan alle acties om te worden toegevoegd aan de lijst. Dit is immers een OF-relatie. De volgorde van de actieregels heeft geen invloed op welke bezoekers worden toegevoegd.

Voorbeeld

De marketingmanager van een luchtvaartmaatschappij wil mensen bereiken die hebben gezocht naar vluchten naar of van New York en naar mensen die het gedeelte van de website over reizen naar New York hebben bezocht. De marketingmanager maakt daarom een regel met deze acties:

• URL bevat JFK (voor John F. Kennedy International Airport)
  • URL bevat LGA (voor LaGuardia Airport)
  • 'URL bevat EWR' (voor Newark Liberty International Airport)
  • URL bevat www.example.com/newyorkcity

Websitebezoekers moeten aan minimaal één actie in de regel voldoen om te worden toegevoegd aan het gegevenssegment, maar niet per se aan alle acties.

Hoewel u aan een regel zo veel acties als nodig kunt toevoegen, moet u niet vergeten dat de regel uw doelgroep moet vertegenwoordigen. Door meer acties toe te voegen, wordt de kans voor bezoekers groter om aan het gegevenssegment te worden toegevoegd. Daardoor kunt u een erg lange lijst krijgen van mensen die niet tot de beoogde doelgroep behoren.

De voorwaarden verfijnen

Mensen moeten een pagina bezoeken die overeenkomt met de actieregels om aan uw gegevenssegment te worden toegevoegd. Actieregels als 'URL bevat' of 'Verwijzende URL' zijn mogelijk niet specifiek genoeg om de kenmerken van een pagina te definiëren.

Voorbeeld

De marketingmanager van een luchtvaartmaatschappij wil een lijst maken van mensen die geïnteresseerd zijn in vluchten vanaf luchthaven JFK, niet in vluchten naar JFK. De website-URL voor iemand die op zoek is naar vluchten vanaf luchthaven JFK naar Mexico (MEX), kan er bijvoorbeeld zo uitzien:
www.example-site.com/search.php?origin=JFK&dest=MEX

Actieregels als 'URL bevat' zijn niet specifiek genoeg om aan te geven dat mensen op zoek zijn naar vluchten vanaf luchthaven JFK en niet naar vluchten naar JFK. Daarom moet de marketingmanager met regels aangeven dat 'origin=JFK' wel wordt geaccepteerd, maar 'dest=JFK' niet.

Als u uw segment instelt, kunt u in het gedeelte Acties een reeks actieregels voor uw segment maken. U kunt deze baseren op één actie, meerdere acties en uitgesloten acties. Kies voor elke regel een actie in het dropdownmenu en geef een waarde op voor 'dagen'. De standaardoptie voor het dropdownmenu is Bezoek aan webpagina, maar er kunnen andere opties beschikbaar zijn op basis van de parameters in de websitetag.

Opmerking: Dit zijn andere tagparameters die kunnen worden ingevuld als aanvullende opties in het dropdownmenu Actie:

• dynx_pagetype
  • ecomm_pagetype
  • edu_pagetype
  • event
  • flight_pagetype
  • hotel_pagetype
  • hrental_pagetype
  • job_pagetype
  • listing_pagetype
  • local_pagetype
  • pagetype
  • travel_pagetype
Meer informatie over hoe u een doelgroepsegment maakt met uw websitebezoekers
Bezoekers van een pagina met specifieke tags
Als u de Google-tag heeft ingesteld om de bezoekers van uw website bij te houden, ziet u dat deze bestaat uit de Google-tag en een gebeurtenisfragment. Meer informatie over hoe u Conversies bijhouden instelt voor uw website

Op enkele pagina's zijn mogelijk oudere algemene sitetags geïmplementeerd. Als uw instelling gebruik maakt van JavaScript van de vorige versie van de algemene sitetag, blijft deze werken. Als uw instelling de niet-JavaScript-afbeeldingstag gebruikt, is het raadzaam de nieuwe tag te gebruiken om alle functionaliteit te kunnen benutten. De algemene sitetag en het gebeurtenisfragment zorgen ervoor dat alle gebeurtenissen van uw gegevenssegment met bezoekers van uw website worden verantwoord.

Voorbeeld

Een tijdje geleden heeft de marketingmanager van een luchtvaartmaatschappij een algemene sitetag toegevoegd aan gedeelten van de website waarop populaire routes centraal staan. Het zou te complex worden om een regel te maken op basis van de URL van deze gedeelten. De marketingmanager kan nu een gegevenssegment maken met mensen die pagina's over populaire routes hebben bezocht, door de template 'Bezoekers van een pagina met een specifieke tag' te gebruiken en de tag te selecteren die enige tijd geleden op die pagina's is geïmplementeerd.

Als u de template 'Bezoekers van een pagina met een specifieke tag' gebruikt, kunt u ook bestaande tags voor het bijhouden van conversies in Google Ads selecteren. Het kan handig zijn om een tag voor bijhouden van conversies te selecteren als u de algemene sitetag niet kunt toevoegen aan de conversiepagina, maar u het betreffende doelgroepsegment toch wilt bereiken of uitsluiten.

Opmerking: Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die gerelateerd zijn aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren